«ترومای مزمن زن بودن» چه بر سر زنان می‌آورد؟

ایران اخبار اخبار

«ترومای مزمن زن بودن» چه بر سر زنان می‌آورد؟
ایران آخرین اخبار,ایران سرفصلها
  • 📰 IRNA_1313
  • ⏱ Reading Time:
  • 85 sec. here
  • 3 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 37%
  • Publisher: 63%

تهران_ ایرنا_ رئیس پیشین انجمن روانشناسی ایران تاکید دارد، باید برای آماده‌سازی نسل‌های شکوفا و برومند، به وضعیت سلامت روان مادران و زنان جامعه و آگاهی هر چه بیشتر نسبت به آنچه امروز به عنوان «ترومای مزمن زن بودن» است، توجه کنیم.

به گزارش پژوهشگر ایرنا، «شیوا دولت‌آبادی» استاد بازنشسته دانشگاه علامه طباطبایی و رئیس پیشین انجمن روانشناسی ایران این مطلب را در دومین کنفرانس بین‌المللی با نام «سیاستگذاری جنسیتی و قدرت زنان: ادغام اجتماعی و برقراری عدالت» بیان کرد.

تحقیقات نشان می‌دهند نابرابری جنسیتی در دوران بارداری و زایمان مادران در ۶ ماهگی و یک‌سالگی کودک خود را در شکل‌گیری زمینه‌های رفتاری _ اجتماعی و بویژه هیجانی کودک نشان می‌دهدپیامدهای تبعیض جنسیتی بر باور زنان به گفته دولت‌آبادی، از آنجا که تبعیض‌های جنسیتی اصولاً برساخت‌های فرهنگی هستند، تنوع بسیار زیادی در میزان و نوع نابرابری در جوامع گوناگون دارند و در خرده‌فرهنگ‌های سراسر جهان دیده می‌شوند. ضروری است برای آماده‌سازی نسل‌های شکوفا و برومند، به وضعیت سلامت روان مادران و زنان جامعه و آگاهی هر چه بیشتر نسبت به آنچه امروز به عنوان «ترومای مزمن زن بودن» است، توجه کنیم.

به گفته وی، اهمیت این موضوع از آن ‌روست که درک این پویایی‌ها امکان کشف مسیرهای تحول‌آفرین و پایدار به‌سوی صلح و آشتی را در جامعه فراهم می‌کند و به این ترتیب با شناخت علل ریشه‌ای، هدف قرار دادن آنها و تغییرشان را فراهم می‌کند. برنامه‌ریزان صلح‌سازی تلاش کرده‌اند پیوندهای بین جنسیت و درگیری و معنای آن را برای ایجاد صلح در جوامع شناسایی کنند اما شکاف‌های قابل‌توجهی باقی ‌مانده‌اند.

به گفته وی، این مطالعه چالش‌های چندجانبه‌ای را بررسی می‌کند که پیش‌روی این زنان قرار دارد و سپس به راهبردهای زنان برای فائق آمدن بر این چالش‌ها می‌پردازد. به‌ صورت کلی، زنان با چالش‌های مالی، عدم تعادل بین کار و مسئولیت‌های خانوادگی، ابهام در نقش و انتظارات و همچنین چالش مشارکت در فرآیندهای تصمیم‌گیری خانواده مواجه‌اند. زنان با هدف غلبه بر این چالش‌ها از مذاکره و ارتباط و از سوی دیگر، استفاده از منابع حمایتی بهره می‌برند.

مقاله ارائه شده از سوی این پژوهشگر با توجه به خاص و متفاوت بودن ویژگی‌های افراد در هر یک از دو جنس مرد و زن، این پرسش را مطرح می‌سازد که «چرا باید بانویی در صورت داشتن ویژگی‌های خاص ریاست جمهوری، تنها بر اساس جنسیت، از حضور در انتخابات ریاست جمهوری منع شود؟»

این خبر را خلاصه کرده ایم تا بتوانید سریع آن را بخوانید. اگر به خبر علاقه مند هستید، می توانید متن کامل را اینجا بخوانید. ادامه مطلب:

IRNA_1313 /  🏆 6. in İR

ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها

Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.

مصرف بیش از حد کافئین چه بلایی بر سر بدن‌تان می‌آورد؟مصرف بیش از حد کافئین چه بلایی بر سر بدن‌تان می‌آورد؟قهوه، چای یا هر نوشیدنی کافئین‌دار دیگر محبوب بیشتر مردم در سراسر دنیاست. اما اگر بیش از حد کافئین مصرف کنید، بدن‌تان تاوان آن را پس خواهد داد.
ادامه مطلب »

با «یوگا» کمردرد خود را درمان کنیدبا «یوگا» کمردرد خود را درمان کنیدپژوهشگران کشور تأثیر توان‌بخشی یوگا بر متغیرهای روان‌شناختی و انعطاف‌پذیری عضلات کمر و همسترینگ در زنان مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی را بررسی کرده و نتایج جالبی را به دست آورده اند.
ادامه مطلب »

جنگ گسترده علیه حزب‌الله چه بلایی سر صهیونیست‌ها می‌آورد؟جنگ گسترده علیه حزب‌الله چه بلایی سر صهیونیست‌ها می‌آورد؟مقامات سیاسی و نظامی رژیم صهیونیستی در حالی این روزها از احتمال آغاز جنگی همه‌جانبه و گسترده علیه حزب‌الله لبنان صحبت می‌کنند که شواهد موجود طی ماه‌ها درگیری محدود و همچنین قدرت خارق‌العاده زرادخانه این جنبش نشان می‌دهد، چنین جنگی پیامدهای ناگواری برای ساکنان سرزمین‌های اشغالی و همچنین زیرساخت‌های حیاتی نظامی و غیرنظامی اشغالگران به همراه خواهد...
ادامه مطلب »

دعوا در کابینه رژیم صهیونیستی بر سر اینکه چه کسی شب ۶ اکتبر خواب بود!دعوا در کابینه رژیم صهیونیستی بر سر اینکه چه کسی شب ۶ اکتبر خواب بود!وزیر دارایی رژیم صهیونیستی از رئیس ستاد ارتش این رژیم در جلسه کابینه به شدت انتقاد کرد.
ادامه مطلب »

در دهمین سالگرد اعلام خلافت؛ چه بر سر داعش آمد؟در دهمین سالگرد اعلام خلافت؛ چه بر سر داعش آمد؟یک دهه پس از اعلام خلافت گروه شبه‌نظامی دولت اسلامی در بخش‌های وسیعی از عراق و سوریه، افراط‌گرایان دیگر هیچ سرزمینی را کنترل نمی‌کنند، بسیاری از رهبران آنان کشته شدند و اعضای آن در سراسر دنیا پراکنده شده‌اند.
ادامه مطلب »

ماجرای سهل‌انگاری در بانک اسپرم استرالیا؛ برچسب‌گذاری‌ اشتباه چه بلایی بر سر اسپرم‌های اهدایی آورد؟ماجرای سهل‌انگاری در بانک اسپرم استرالیا؛ برچسب‌گذاری‌ اشتباه چه بلایی بر سر اسپرم‌های اهدایی آورد؟دستور پاکسازی اسپرم‌های منجمد نگهداری شده در ایالت کوئینزلند در استرالیا به دلیل دارا نبودن اطلاعات شناسایی صحیح صادر شد.
ادامه مطلب »



Render Time: 2025-02-24 13:26:47