مخفیانه سلاح، پتو و روابط ایران و روسیه در سوریه

Dünya اخبار

مخفیانه سلاح، پتو و روابط ایران و روسیه در سوریه
IRANDRUSSISURI
  • 📰 bbcpersian
  • ⏱ Reading Time:
  • 180 sec. here
  • 9 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 92%
  • Publisher: 51%

این گزارش به بررسی ارسال مخفیانه سلاح از طریق سوریه در دوران بشار اسد و آینده همکاری میان ایران و روسیه در این زمینه می‌پردازد.

ارسال متقابل سلاح، یکی از مهم‌ترین جنبه‌های همکاری روسیه و ایران در سال‌های اخیر بوده است. قرارداد مشارکت راهبردی که در ژانویه بین مسکو و تهران امضا شد، قرار است به روابط این دو کشور در این حوزه «شتاب بیشتری» بدهد. اما این دو کشور باید همکاری خود را در شرایطی توسعه دهند که در حال از دست دادن نفوذ خود در سوریه، کشوری بسیار مهم برای آنها در خاورمیانه، هستند.

یکی از منابع بی‌بی‌سی که با وضعیت پایگاه روسیه در حمیمیم آشنا بود، اما خواست نامش فاش نشود، در آن زمان با طعنه گفت: «همه می‌دانند که پتوها خیلی خوب منفجر می‌شوند». وقتی از او سوال شد که آیا ایران از طریق نیروهای روسی، که مسئول دریافت و توزیع کمک‌های بشردوستانه در سوریه هستند، سلاح یا چیزی شبیه به آن ارسال می‌کند، او پاسخ داد: «انتظار چه نوع پاسخی دارید؟ 'پتوها' چنان منفجر شدند که تقریبا پایگاه حمیمیم را با خاک یکسان کردند.

این شبکه به نقل از منابع اطلاعاتی غربی گزارش داد که ایران برای اجتناب از شناسایی، از مسیرهای پروازی نامتعارف استفاده می‌کند. برای مثال یکی از هواپیماهای فارس قشم که از تهران به دمشق پرواز می‌کرد، مسیر نامتعارفی را از شمال لبنان طی کرد. نیکیتا اسماگین، کارشناس امور خاورمیانه در گفت‌وگو با بی‌بی‌سی اشاره کرد که مورد شرکت فارس قشم منحصر به فرد نیست؛ بسیاری از شرکت‌های ایرانی تحت تحریم‌ غرب قرار دارند و بسیاری از آن‌ها به شکلی در امور نظامی به کار گرفته شده‌اند. او فارس قشم را یک شرکت نسبتا معمولی ایرانی توصیف کرد و گفت که حتی یک بار با پرواز مسافری این شرکت به جزیره قشم سفر کرده است.

هر دو کشور معاملات گسترده‌ای در زمینه تسلیحات دارند، به‌ویژه با روسیه. در سال ۲۰۱۷، حدود نیمی از کل واردات سلاح خارطوم از روسیه بود و توافقنامه‌ای برای ایجاد یک پایگاه دریایی در دریای سرخ برای کشتی‌های روسی، از جمله کشتی‌های سوخت هسته‌ای، امضا شد. «وقتی پهپادهای ایرانی را در اوکراین دیدیم، بلافاصله این سوال برایمان پیش آمد که روسیه چگونه قرار است هزینه آن‌ها را بپردازد. اولین چیزی که به ذهنم رسید این بود که این معامله از طریق سوریه انجام می‌شود - یعنی روسیه با دادن امتیازاتی در سوریه، هزینه پهپادها را جبران می‌کند.» رئیس مرکز آلما افزود که ایران در درجه اول امیدوار بود با استفاده مشترک از این پایگاه با روس‌ها، نوعی مصونیت به دست آورد - انتظاری که در نهایت برآورده نشد.

ایران و نیروی نیابتی‌اش، حزب‌الله لبنان، در جریان جنگ داخلی سوریه از حکومت اسد حمایت کردند. رژیم اسد یکی از بازیگران کلیدی «محور مقاومت» بود؛ ائتلافی غیررسمی از نیروهای نظامی-سیاسی شیعه در خاورمیانه که ایران رهبری آن را بر عهده دارد. سرباز اسرائیلی که در این عملیات شرکت داشت، مشاهدات خود را این‌گونه توصیف کرد: «یک روستای معمولی بود، درست به همان اندازه فقیر که تصورش را می‌کنید». او و همراهانش پس از عقب‌نشینی حزب‌الله وارد این منطقه شدند. در این روستای نسبتا فقیر، با خانه‌هایی نسبتا مجلل روبه‌رو شدند: ویلاهایی با نمای سنگی دو و سه‌طبقه با گاراژ و گاهی استخرهای زیرزمینی. این خانه‌ها اولین مکان‌هایی بودند که مورد بازرسی قرار گرفتند.

بر اساس تصاویر دیگری از نتایج این عملیات که در اختیار بی‌بی‌سی قرار دارد، نظامیان اسرائیلی دو نوع موشک «کورنت» پیدا کردند: موشک‌های مجهز به کلاهک دو مرحله‌ای ضد زره و موشک‌های انفجاری. نوع اول عمدتا برای هدف قرار دادن اهداف زرهی مانند تانک‌ها استفاده می‌شود: سرجنگی اولیه زره را سوراخ می‌کند و سرجنگی دوم در داخل تانک منفجر می‌شود. نوع دوم معمولا برای مقابله با نیروهای پیاده دشمن و اهداف با زره و حفاظت سبک به کار می‌رود. برد هر دو نوع موشک تا ۵۵۰۰ متر است.

منبع بی‌بی‌سی می‌گوید: «سلاح‌هایی که پیدا کردیم، مهر و پلمب شرکت تسلیحاتی 'روس‌اوبورون‌اکسپورت' را داشتند، یعنی به یک نهاد رسمی فروخته شده‌اند. اولین گزینه‌ای که در این شرایط به ذهن می‌رسد، ارتش سوریه، یعنی نیروهای اسد است. همان‌طور که می‌دانیم این ارتش ارتباط نزدیکی با حزب‌الله سوریه دارد که خود روابط تنگاتنگی با حزب‌الله لبنان دارد.

یکی از نظامیان شرکت‌کننده در عملیات ارتش اسرائیل در جنوب لبنان، تاکتیک حزب‌الله را با این مثال توضیح می‌دهد: «در ابتدای عملیات در جبهه شمالی، سربازان ما به عمق پیشروی کردند، آن‌ها با آرپی‌جی شلیک کردند، نیروهای ما برای تخلیه مجروحان وارد عمل شدند، آن‌ها دوباره شلیک کردند و این چرخه ادامه یافت تا زمانی که هلیکوپترهای جنگی وارد میدان شدند.

این خبر را خلاصه کرده ایم تا بتوانید سریع آن را بخوانید. اگر به خبر علاقه مند هستید، می توانید متن کامل را اینجا بخوانید. ادامه مطلب:

bbcpersian /  🏆 15. in İR

IRAND RUSSI SURI Hava Silahlari

ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها

Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.

اندیشکده رند: سقوط سوریه دشمنان آمریکا را متحدتر کردتهران-ایرنا- سقوط سوریه ممکن است نقطه عطفی در روابط روسیه و ایران باشد و پیامدهای گسترده برای همسویی بیش از پیش دشمنان کلیدی ایالات متحده داشته باشد.
ادامه مطلب »

روابط ایران و روسیه حیاتی، حساس و راهبردی استمسکو - ایرنا - رئیس جمهوری اسلامی ایران در دیدار با همتای روس خود گفت: روابط ایران و روسیه، حساس، حیاتی و راهبردی است و در این مسیر محکم ایستاده ایم.
ادامه مطلب »

رایزنی جلالی و بوگدانوف درباره تحولات منطقهرایزنی جلالی و بوگدانوف درباره تحولات منطقهسفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه و نماینده ویژه رئیس‌جمهور روسیه در امور منطقه درباره تحولات سوریه و سرزمین‌های اشغالی گفت‌وگو کردند.
ادامه مطلب »

موضوع توافق جدید ایران و روسیه؛ همکاری‌های امنیتیموضوع توافق جدید ایران و روسیه؛ همکاری‌های امنیتی«کاظم جلالی» سفیر ایران در مسکو در گفت‌وگویی بیان کرد که امضای توافق شراکت جامع راهبردی میان ایران و روسیه به توسعه و تعمیق روابط دوجانبه تهران-مسکو کمک خواهد کرد.
ادامه مطلب »

به گزارش گروه سیاست خارجی ایرنا، مسعود پزشکیان، رئیس جمهور کشورمان روز جمعه ۲۸ دی ماه را در قالب نخستین سفر دوجانبه در مسکو، پایتخت روسیه می گذرانددر این گزارش، به بررسی روابط ایران و روسیه و برنامه سفر رئیس جمهور ایران به مسکو پرداخته شده است.
ادامه مطلب »

رییس جمهور: سند جامع همکاری‌های ایران و روسیه فصل جدیدی در روابط دوجانبه را آغاز می‌کندرییس جمهور: سند جامع همکاری‌های ایران و روسیه فصل جدیدی در روابط دوجانبه را آغاز می‌کندرییس جمهور در پایان سفر خود به روسیه، گفت: سند جامع همکاری‌های دو کشور، فصل جدیدی در روابط ایران و روسیه، به ویژه در زمینه همکاری‌های اقتصادی، خواهد گشود.
ادامه مطلب »



Render Time: 2025-02-19 13:17:39