حمایتی که غایب است میزگرد «شرق» درباره چالشهای خدمات اورژانس اجتماعی در کشور معضلات و آسیبهای اجتماعی بافشار اقتصادی برجامعه،جان دوباره میگیردو هرروزشکلی پیچیدهتر پیدامیکندموضوعی که با افزایش مشکلات معیشتی منجربه نگرانیهایی درحوزه مسائل اجتماعی شده
. معضلات و آسیبهای اجتماعی با فشار اقتصادی بر جامعه، جان دوباره میگیرد و هرروز شکلی پیچیدهتر پیدا میکند، موضوعی که با افزایش مشکلات معیشتی و تورمهای ناشی از آن در یک دهه اخیر منجر به نگرانیهایی در حوزه مسائل اجتماعی شده است. معضلاتی در لایههای پنهان جامعه که گاه فقط بخش کوچکی از آن مثل کار کودک در سطح شهر را میبینیم، درصورتیکه همین موضوع هم ابعاد بسیار پنهانی مانند کار در کارگاههای زیرزمینی با انواع آسیبهای جنسی، جسمی و روحی را برای کودک در پی دارد.
پریسا پویان، مدیر مؤسسه یاریگران کودکان کار: واقعیت این است که خیلی وقتها مورد را تا یک جایی جلو میبریم و بعد باید به اورژانس، مراجع قانونی یا ارگان مربوطه ارجاع داده شود ولی بهجای اینکه کار درست شود، خراب میشود. یعنی علاوه بر اینکه مداخله مؤثر در این زمینه انجام نمیدهند، گاهی کار خرابتر از قبل هم میشود، مثلا برای موردی کار را به اورژانس سپردیم که مداخله غیرحرفهای انجام دادند و همین باعث شد تا کودک از تحت پوشش حمایتهای ما هم دربیاید.
در آییننامه صراحتا حضور در محلات حاشیه و شناسایی محلات معضلخیز ذکر شده، یعنی باید یک کیوسک یا پایگاه مثل نیروی انتظامی در این محلات داشته باشند تا از نزدیک بدانند چه آسیبهایی در محله وجود دارد، این یک شناسایی است، این کار را که نمیکنند، در کنارش هم سازمانهای مردمنهاد که در دل این محلات فعال هستند هم وقتی گزارش میدهند، توجه نمیشود.
فرشید یزدانی: قطعا بهزیستی با این بودجه، امکانات و نحوه مدیریتی که دارد، نمیتواند مواجهه مناسبی با معضلات داشته باشد و نیاز به تقویت دارد. در کنارش انجیاوها هم باید تقویت شوند. اما در این فضایی که نهادی مثل جمعیت امام علی را منحل میکنند و شبکه یاری کودکان کار را هم تهدید میکنند، به نظر نمیرسد بتوان به این تقویت امید بست. اگر یک فرد هوشمند در حوزه اجتماعی تصمیمگیر باشد، باید در کنار جمعیت امام علی کمک کند چندین نهاد دیگر مثل آن ایجاد شود نه اینکه آن را هم تعطیل کند.
فرشید یزدانی: ببینید در واقع آمار دقیقی وجود ندارد که چند درصد از وجود اورژانس اجتماعی اطلاع دارند و شماره ۱۲۳ را میشناسند؛ بااینحال، میدانیم درصد کمی با این شماره آشنا هستند و در جامعه حساسیتی هم وجود نداشته است. مثلا همه ۱۱۵ را میشناسند و هرکجا آتشی ببینند به آتشنشانی اطلاع میدهند، اما اگر فردی فرزندش را در خیابان کتک بزند مردم نمیدانند باید چه کار کنند و خیلی هم از نظر فرهنگی حساسیت اجتماعی روی این موضوع وجود ندارد.
حتی در شرایطی که روانشناس مجموعه پیشقدم شده تا به بچهها آموزشی دهد، این اتفاق افتاده است. چون گاهی شرایطی پیش میآید که اگر کودک به ما زنگ بزند، کار از کار گذشته و بهتر آن است که همان موقع با اورژانس تماس بگیرد. مثل روزهای قبل چهارشنبهسوری که نیروهای آتشنشان به مدارس میآیند و توضیحاتی به کودکان میدهند، واقعا نیاز است از طرف اورژانس اجتماعی هم چنین آموزشهایی انجام شود.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
نسخه زراندود رباعیات عمر خیام، کتابی که با تایتانیک به قعر دریا رفت - BBC News فارسییکی از باشکوهترین کتابهای تذهیبکاریشده جهان در آوریل سال ۱۹۱۲ از لندن به نیویورک فرستاده شد. نسخه زراندود رباعیات عمر خیام به صورت محموله پستی با کشتی تایتانیک روانه شد، که درست ۱۱۰ سال پیش در اعماق اقیانوس اطلس غرق شد
ادامه مطلب »
ماگدالنا؛ رودخانهای که روزگاری نماد تروریسم در کلمبیا بودرودخانه ماگدالنا در کلمبیا که به دلیل درگیریهای خونین بین نیروهای امنیتی و شبهنظامیان فارک به عنوان منطقه خشونت و تروریسم یاد میشد، اکنون با زیباییهای بكر خود آماده میزبانی از علاقهمندان به طبیعت است. - خبرگزاری آناتولی
ادامه مطلب »
داستان پنج معلم افغان که در راه آموزش خطر مرگ را به جان میخرند
ادامه مطلب »
باید منتظر تبعات سختگیریهای حجاب در شعب بانکی باشیم/ مشتریان قید بانکی که تذکر حجاب دهد را میزننددبیر کانون بانکها و موسسات اعتباری خصوصی گفت: وقتی شعب بانکها مشتریان اعم از زن و مرد را که حجاب مورد نظر را رعایت نکرده باشند، بخواهند از آن شعبه بانک بیرون کنند یا اجازه ورود آنها را ندهند، به طور قطع مشتری قید آن بانک را میزند و اساسا دیگر جویای دریافت هیچ خدمتی از آن بانک نخواهد شد، حتی نسبت به افتتاح سپرده هم اقدام نمیکند.
ادامه مطلب »
کارزار مخالفان حجاب اجباری همزمان با روز «حجاب و عفاف»؛ آیا جامعه دوپاره شده است؟نظام جمهوری اسلامی ایران در حالی روز ۲۱ تیر را روز «حجاب و عفاف» نامگذاری کرده است که کارزارهای مخالفت با حجاب اجباری در این کشور تشدید شده است.
ادامه مطلب »
قهرمان بریتانیایی دو استقامت از تجربه «تلخ» دوران کودکی خود پرده برداشتمو فرح، دونده دوی استقامت سومالیاییتبار اهل بریتانیا گفت که در کودکی و زمانی که ۹ سال داشته به بریتانیا قاچاق شده است تا به عنوان خدمتکار کار کند.
ادامه مطلب »