پژوهشگران حوزه علم انسانی معایب «تکنولوژی امروزی» را در دومین روز همایش ملی تکنولوژی و فرهنگ از نگاه فیلسوفان مختلف مورد بررسی قرار دارند و تاکید کردند اغلب پیشرفتهای تکنولوژیکی عصر امروز بیشتر در جهت کنترل انسان طراحی شدهاند.
به گزارش ایسنا، حمیدرضا نمازی در همایش ملی تکنولوژی و فرهنگ که امروز در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار ، با بیان اینکه امروز از بحث تکنولوژی از تکنولوژی های بسیار کوچک شروع می شوند؛ این در حالی است که به اندازه تعداد انگشتان دست کتاب در خصوص تکنولوژی روانشناختی وجود ندارد، گفت: ما دو انقلاب صنعتی داریم که در انقلاب اول مردم را به کار سنگین و کار سخت میکشاندند؛ به طوریکه گاهی انسان بیش از ۱۶ ساعت کار می کرد و پس از آن کم کم به تکنولوژی می رسیم.
نمازی یادآور شد: فیلسوف دیگری در خصوص علت افسردگی امروز می گوید افسردگی امروز به این دلیل است که تکنولوژی ها مدام افراد را تشویق می کنند خودتان باید پیشرفت کنید تا به آنچه می خواهید برسید. در واقع افراد به واسطه تکنولوژی با حجم زیادی از افراد رقابت می کنند که همدیگر را نمی شناسند و با مفهوم نوپدید اضطراب آن لاین مواجه می کند.
وی در ادامه تصریح کرد: در ادبیاتی که بیشتر در مورد نهادها شده از حیث جامعه شناختی بوده؛ اما بنده از جنبه فلسفه تکنولوژی این بحث را بررسی می کنم و می خواهیم هستی شناسی و چگونگی بودن نهادها را بررسی کنیم. اینکه چگونه موجوداتی هستند. در واقع چون به نظر می رسد؛ چون ما این نهادها را ساختیم می توانیم آنها را مصنوعی بدانیم. بر این اساس باید تفاوت این نوع نهاد با انواع نهادهای طبیعی را بشناسیم.
همچنین غلامحسین مقدم حیدری نیز در سخنانی با عنوان تکنولوژی های اعمال قدرت نزد فوکو نیز گفت: او از سه اصطلاح تکنولوژی، تکنیک و ماشین بسیار زیاد استفاده می کند و اشاره ای هم به تکنولوژی کشتار جمعی هم دارد. البته فوکو فرق این اصطلاحات را نمی گوید.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
نسبت به انتقال تکنولوژی غفلت کردهایمدبیر علمی همایش ملی تکنولوژی و فرهنگ با بیان اینکه نسبت به انتقال تکنولوژی غفلت کردهایم، گفت: یکی از بخشهای مهم نظریه انتقال تکنولوژی یا فلسفه انتقال تکنولوژی این است که چگونه میتوان از نقش بنیادین علوم انسانی در این حوزه دفاع کرد و نشان داد که چگونه غفلت از علوم انسانی آسیبهای جدی به کشور وارد کرده است.
ادامه مطلب »
در مقابل تهاجمفرهنگی نباید منفعل بود/ فرهنگ مهمترین ابزار برای پیشرفت و موفقیت یک جامعه استرئیسجمهور در همایش «چیستی و چگونگی قرارگاهی شدن شورایعالی انقلاب فرهنگی» گفت: مسأله فرهنگ در جهت دهی اقدامات بسیار مهم است، فرهنگ مهمترین ابزار برای پیشرفت و موفقیت جامعه محسوب میشود.
ادامه مطلب »
رقابت سنگین بانکهای بزرگ برای جذب مشتری بیشتر با فینتکبه گزارش چابک آنلاین، تغییرات سریع در تکنولوژی و نیاز مشتریان به خدمات مالی سریعتر و موثرتر، بانکها را مجاب کرده تا به دنبال سرمایهگذاریهای هوشمندانه در استارتاپها و فناوریهای نوآور بپردازند.
ادامه مطلب »
سردرگمی قانونگذاری پلتفرمهاسامان موحدیراد: به نظر میرسد پدیدههای نوظهور دنیای اینترنت و تکنولوژی رو به پیشرفت آن درحالحاضر به یکی از مهمترین چالشها برای دولت در فضای اینترنت در ایران تبدیل شده است.
ادامه مطلب »
مهدی چمران: اعتماد مردم بزرگترین سرمایه ملی استرئیس شورای شهر تهران در نخستین همایش نهضت مالی شهر تاکید کرد: اعتماد مردمی بزرگترین سرمایه ملی است و باید در مسیر ارتقای آن تلاش کنیم.
ادامه مطلب »
برخورداری از تکنولوژی بالا و رعایت ضوابط زیست محیطی درخصوص استقرار صنایع جدید در ساوهفرماندار ساوه گفت: در احداث صنایع و سرمایه گذاری صنعتی جدید در این شهرستان، احداث صنایع هایتک و دارای تکنولوژی بالا، رعایت ضوابط زیست محیطی و ایجاد کارخانجات با نیاز آبی کمتر مورد تاکید قرار دارد.
ادامه مطلب »