سامان موحدیراد: به نظر میرسد پدیدههای نوظهور دنیای اینترنت و تکنولوژی رو به پیشرفت آن درحالحاضر به یکی از مهمترین چالشها برای دولت در فضای اینترنت در ایران تبدیل شده است.
به نظر میرسد پدیدههای نوظهور دنیای اینترنت و تکنولوژی رو به پیشرفت آن درحالحاضر به یکی از مهمترین چالشها برای دولت در فضای اینترنت در ایران تبدیل شده است. بیش از یک دهه است که اینترنت در ایران به بخشی جداناشدنی از سبک زندگی مردم تبدیل شده و با افزایش سرعت آن در مقطعی و گسترش و در دسترس بودن گوشیهای هوشمند حالا دولت با یک چالش جدی در این زمینه مواجه است.
از آنجا که گفتید در فرایند قانونگذاری بودید و در جریان قرار داشتید، فرض میکنیم برخورد دولت با پدیدهای مانند اینترنت در دهههای گذشته یا دهه گذشته، برخورد غافلگیرکنندهای بوده است، کمااینکه وزیر کشور هم بهتازگی چنین حرفی زده است که ما درباره شبکههای اجتماعی غافلگیر شدیم، ولی الان میخواهیم بر آن مسلط شویم.
در نتیجه ما بهزور ورود پیدا کردیم تا قانونهای موجود را در فضای مجازی و حتی بحث پلتفرمها اعمال کنیم؛ درحالیکه از تجربه کشورهای موفق استفاده نمیکنیم؛ ولی خود چین از تجربه آمریکا و اروپا، نهایت استفاده را داشت. محتواهای خیلی ساده را عرض میکنم. مثلا درباره پلتفرمها، قاعده کلی که اروپا یا آمریکا به آن رسیدهاند، این است که پلتفرمها هیچ تعهد کلی یا هیچ وظیفه عامی برای کنترل محتواهایی که در آنها وجود دارد، ندارند. تعهدهای خاص دارند.
چین در حوزه اینترنت یا فضای مجازی، قوانین و مقررات متعددی را وضع کرده است؛ قانونهای بسیار. قانونهایی که درباره حمایت از کودکان دارد، درباره رقابت غیرعادلانه در پلتفرمها و قانون منع انحصاری که درباره پلتفرمها دارد و اعمال میکند، قانون مربوط به دادههای شخصی، قانونهای مربوط به امنیت سایبری، همینطور قانونهای متعدد در حوزه فضای مجازی و قانون مربوط به تجارت اکترونیک در فضای مجازی. همه این قانونها باعث شدند چین خودش را همپای کشورهای دیگر، عمدتا آمریکا و تا حدی هم اروپا قلمداد کند.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
کمکاری یا همکاری دفاتر سینمایی با شبکههای فارسی زبان بیگانه/ سریالهای شبکه نمایش خانگی چگونه بازار قمار و شرطبندی را داغ نگه داشتهاند؟پلتفرمها برای عبور از هر خط قرمزی با این ادعا که پلتفرمها فرهنگ تماشای شبکههای ماهواره را محدود کردهاند، به حیات وبسایتهای قمار کمک شایانی کردهاند.
ادامه مطلب »
ابهام در شفافیت چرخه اقتصادی و گردش مالی پلتفرمها/چرا تماشاخونه سریالهای بیمخاطب را توزیع میکند؟تماشاخونه حتی اگر همچنان از رقبای قدیمیتر این صنعت فاصله داشته باشد، به پشتوانه شرکت ارائهدهنده خدمات اینترنتی آسیاتک، حداقل تا ۴-۵ سال آینده بهراحتی میتواند در بازار ویاودی دوام بیاورد.
ادامه مطلب »
تخلفات پلتفرمها در فروش اینترنتی دارو / جریمهها بازدارنده نیستمدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو ضمن اشاره به برخی تخلفات پلتفرمها در فروش اینترنتی داروهای غیرمجاز و با قیمتهای ۱۰ تا ۳۰ برابری، در عین حال با انتقاد از جریمههای غیربازدارنده برای سودجویان حوزه سلامت، گفت: اگر در این حوزه به موقع ورود نشود تبعات آن را در سطوح کلان سلامت خواهیم دید.
ادامه مطلب »
اعضای مجمع در ایسنا: چرا نمیگذارند جامعه ژیمناستیک برای این رشته تصمیم بگیرد؟چند تن از روسای هیاتهای استانی به نمایندگی از اعضای مجمع این فدراسیون از وزارت ورزش میخواهند که با برگزاری مجمع فوقالعاده این رشته را از سردرگمی خارج کند.
ادامه مطلب »
آگاهی بخشی و قانونگذاری، ۲ اقدام جهت بیمه مشاغل اینترنتیحال برای بررسی این موضوع و تحلیل وضعیت موجود، امانالله قرایی مقدم جامعهشناس و استاد دانشگاه خوارزمی به بیان نقطهنظرات خود در این زمینه پرداخته است.
ادامه مطلب »
ضرورت قانونگذاری در حوزه مشاغل دیجیتالظهور فناوریهای جدید و تغییرات منتج از آن در حوزههای فردی و اجتماعی، برخی صاحبنظران را بر آن داشته تا برای مدیریت و ساختاردهی به ابعاد اجتماعی، اقتصادی و حقوقی آن نیاز به تدوین قوانین جدید و به روز است. در این خصوص برای بررسی نیاز به تدوین قوانین جدید با محمدحسین زارعی، استاد دانشگاه شهید بهشتی در رشته حقوق عمومی و اقتصادی به گفتوگو نشستیم.
ادامه مطلب »