NISAR Gökyüzünde Değişimleri Yakalayacak

Bilim اخبار

NISAR Gökyüzünde Değişimleri Yakalayacak
NISARUçakDünya Gözlem
  • 📰 isna_farsi
  • ⏱ Reading Time:
  • 60 sec. here
  • 7 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 44%
  • Publisher: 63%

NISAR, Amerika Birleşik Devletleri ve Hindistan'ın ortak bir projesi olan, dünyayı önceden hiç görülmemiş bir şekilde gözlemleyecek bir radar uydurudur. Uçuş öncesi bilgilerine göre NISAR, yer sarsıntıları, kaymalar ve volkanik faaliyetlerin şekillendirdiği değişiklikleri belirlemek için iki bandlı bir radar sistemini kullanacak. Ayrıca, bu uçuş, buzulların ve buzulların genişleme ve daralmasını, ormanların ve bataklıkların genişleme ve yok olmasını gözlemleyerek küresel karbon döngüsü hakkında bilgiler sağlayacaktır.

به گزارش ایسنا، ماموریت آتی «رادار دهانه ترکیبی ناسا-ایسرو» یا «نیسار» آمریکا و هند قرار است زمین را طوری رصد کند که هیچ کدام از ماموریت‌های پیشین رصد نکرده‌اند و اطلاعاتی را درباره سطح همیشه در حال تغییر سیاره ما ارائه دهد.

به همان اندازه که تاثیر نیسار متنوع خواهد بود، مسیر پرپیچ‌وخم ماموریت برای پرتاب نیز قابل توجه است. «پل روزن»، دانشمند ارشد پروژه نیسار در «آزمایشگاه پیش‌رانش جت» ناسا در همه مراحل ماموریت حضور داشته است. روزن اخیرا در یک نشست پرسش و پاسخ، درباره این مأموریت و وجه متمایز آن صحبت کرده است.روزن: سطح سیاره ما هرگز از تغییر دست نمی‌کشد. این تغییرات از برخی جهات، کوچک و ظریف و از برخی جهات، به یاد ماندنی و ناگهانی هستند.

انعکاس یا نفوذ امواج مایکرو در یک جسم به طول موج آنها بستگی دارد. طول موج‌های کوتاه‌تر نسبت به اجسام کوچک‌تر مانند برگ‌ها و سطوح ناهموار حساس‌تر هستند؛ در حالی که طول‌موج‌های بلندتر نسبت به ساختارهای بزرگ‌تر مانند تخته‌سنگ‌ها و تنه درختان واکنش نشان می‌دهند. این مفهوم، من را در سال ۱۹۸۱ به عنوان دانشجوی کالج به آزمایشگاه پیش‌رانش جت کشاند. من دو تابستان را برای تحلیل داده‌های ماموریت صرف کردم. سی‌ست به برنامه «رادار تصویربرداری شاتل» ناسا و پس از آن به «مأموریت توپوگرافی رادار شاتل» انجامید.روزن: داده‌ها با نیاز کاربران در سراسر حوزه‌های علمی ماموریت شامل اکوسیستم‌ها، کرایوسفر و زمین جامد مطابق خواهند بود و علاوه بر آن، کاربردهایی را فراتر از بررسی‌های اولیه مانند نظارت بر رطوبت خاک و منابع آب خواهند داشت.

این خبر را خلاصه کرده ایم تا بتوانید سریع آن را بخوانید. اگر به خبر علاقه مند هستید، می توانید متن کامل را اینجا بخوانید. ادامه مطلب:

isna_farsi /  🏆 2. in İR

NISAR Uçak Dünya Gözlem Yer Sarsıntıları İklim Değişikliği

ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها

Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.

ABD'nin Küresel Hegemoniyasını Koruma ÇabalarıABD'nin Küresel Hegemoniyasını Koruma ÇabalarıABD, küresel güç dengelerindeki değişimleri kabul etmeyen ve uluslararası düzeni kontrol altında tutma hedefiyle, yeni bir dış politika stratejisi geliştirmektedir.
ادامه مطلب »

Yeni Yıl Gökyüzünde Şaşırtan Işıklar!Yeni Yıl Gökyüzünde Şaşırtan Işıklar!Gece boyunca dünyanın birçok yerinde görülebilen şaşırtıcı şimşek gösterisi, yılbaşı kutlamalarına eşlik etti. Şimşekler, güneşten gelen iki büyük CME'nin Dünya'nın manyetik alanına çarpması sonucu oluştu.
ادامه مطلب »

İran Tarihi ve İli Gruplarıİran Tarihi ve İli GruplarıMakale, İran tarihini kabul ve kabul gören gruplar üzerine kurulu olarak tanımlar. İran'daki farklı ili gruplarının ve onların merkezi yönetimle ilişkilerinin, tarih boyunca geçirdiği değişimleri inceler.
ادامه مطلب »

Fars'ta DepremlerFars'ta DepremlerFars'ta 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi ve ardından 2.6 ve 2.8 büyüklüğünde iki ardıl deprem daha yaşandı.
ادامه مطلب »

زلزله در بلوکزلزله در بلوکBlok şehrinde hissedilen bir deprem hakkında bilgiler içerir. Depremin büyüklüğü, konumu ve meydana geldiği zaman hakkında detaylar sunmaktadır.
ادامه مطلب »

Rusya ve Kuzey Kore: Yeni Bir Stratejik OrtaklıkRusya ve Kuzey Kore: Yeni Bir Stratejik OrtaklıkDünya ve bölgesel değişimler, özellikle Trump'ın başkanlığı döneminde, Rusya ve Kuzey Kore'yi stratejik bir ortaklık arayışına yönlendirdi. Her iki ülke de bölgesel ve küresel tehditlere karşı, ekonomik yaptırımlara karşı mücadele ve olası askeri saldırılara karşı ortak savunma stratejileri geliştirmek istiyor. Bu gelişmelerin ardında, Amerika Birleşik Devletleri'nin dünya üzerindeki siyasi ve ekonomik baskısı ve diğer ülkelerin bu baskı karşısında kendini koruma çabaları yatıyor.
ادامه مطلب »



Render Time: 2025-02-19 13:39:59