Seyid Abbas Salehi, İran'nın Kültür ve İslami İdaat Bakanı, Hafta Kitap ve Library'ün kutlamaları sırasında, İleri Yol ve Yedidekinci Kültürel ve Direniş Festivali'nde, liderin en saygınları için 70 tarihsel takdir yazısından bahsetti ve bu yazılardaki hedefleri ve anlamı açıkladı.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در هفته کتاب و کتابخوانی و در آیین رویداد ملی قهرمان و هفدهمین پاسداشت جهاد و مقاومت که از سه کتاب با تقریظ رهبر معظم انقلاب رونمایی شد، از ۷۰ تقریظ معظم له برای ادبیات دفاع مقدس سخن گفت و از تقریظنویسی به عنوان یک سنت دیرین و کهن یاد کرد که بزرگان و مشاهیر در کتاب مینوشتند و مینویسند.
تقریظ نویسی در ادب فارسی پدیدهای جدید است، اما میتوان نوعی شباهت میان آن و دیباچهنویسی سراغ گرفت. صورت کمالیافته دیباچه ـ که گاه مقدمه هم خوانده میشده ـ از نیمه دوم سده ۹ هجری قمری در زبان فارسی نمایان شد و مبتنی بر یادداشتی کوتاه یا بلند بود که دیباچهنویس با انشای ادبی در تعریف و تمجید کتاب و مؤلف آن مینوشت.
آنان به نفس پیامبر و نزول پیاپی آیات قرآن دل را گرم و جان را تازه میکردند. اما شما چه؟ حقا خلوص و تقوا را مجسم کردید و برای آن امام بحق که مظهر خلوص و تقوا بود سربازانی شایسته شدید ... سلام الله علیه و علیکم هنیئا لکم رحمة ربکم. کتبه بیمناه الوازره اسیر امانیة و ذلیل نفسهعلی الحسینی غفرالله له و رحمة و حشر مع اولیائه و الحقه بهذه الزمره الطیبه. آمین.
معرفی: کتاب «گزارش یک بازجویی»، حاصل مراحل بازجویی و زندگی اردوگاهی سرهنگ محمدرضا جعفرعباس الجشعمی است که توسط مرتضی بشیری در ۳۸ صفحه برای دفتر ادبیات و هنر مقاومت نوشته شده است. معرفی: کتاب اردوگاه عنبر، خاطراتی از سه آزاده جنگ تحمیلی به نامهای حسین فرهنگ اصلاحی، مهدی گلاب و غلامحسین کهن است. دو ماه بعد از شروع جنگ، اردوگاه رمادی در پادگانی در حومه شهر رمادی تأسیس شد و ۹ ماه بعد، اردوگاه عنبر که قبل از آن پشتیبانی چند گردان نظامی بود، در همان پادگان تأسیس شد.
معرفی: کتاب خط فکه، یادداشتهای شهید سیدمحمد شکری از جبهههای فکه، مهران، فاو و شلمچه را در بر میگیرد که در زمان حیات آن شهید و در روزها و لحظههای باقی مانده تا عروج ملکوتیش در پشت خاکریزها نوشته شده است. شهید سیدمحمد شکری که امدادگر بود، در سال ۱۳۶۵ و در گرماگرم نبردهایی که در جبهههای جنگ تحمیلی رژیم بعثی عراق علیه ایران اسلامی جریان داشته به شهادت رسیده و یادداشتهایش از مشاهدات او در میدانهای نبرد به عنوان اسنادی ارزشمند برای نسلهای بعدی به یادگار مانده است.
با شنیدن این خبر بچههای قدیمی گردان از گوشه و کنار بیدار شده و جمع با صفایی را راه انداخته بودند، فرماندهی گردان کمیل با برادر شاهسوند بود. این گردان هفتاد و پنج نفری یک جمع صمیمی را تشکیل میداد. گردان کمیل چند صباحی را در پادگان دوکوهه منتظر عملیات میماند و بعد از مدتی مأموریت پدافند خط مهران به گردان کمیل محول میشود و افراد گردان سربلند از این عملیات و با دادن چند شهید و مجروح به اردوگاه بر میگردند.
کتاب جشن حنابندان در قالب گزارش نوشته شده و نویسنده در جایگاه یک تماشاچی، تمام خاطرات و رخدادها و گفتوگوها را همچون یک دوربین فیلمبرداری ثبت کرده است. گزارش اول درباره عملیات کربلای ۵ و بیتالمقدس ۴ است که در مناطق جنوبی و غربی کشور رخ داد و بازه زمانی آن از آذرماه سال ۱۳۶۵ آغاز میشود و تا ۹ بهمن ماه همان سال تداوم مییابد.
و همه کسانی را که فیض آن جبهه را نبردهاند، اهل دنیا و دلبسته به تعلّقات آن ندانستن، و زحمت و مرارتی را که خود برای خدا بردهاند بر سر دیگران خرد نکردن.. و این صفت پاکان و پارسایان است.. این خصوصیت در این نوشته که از جهات بسیار؛ زبان، تصویر، پردازش، و به خصوص استفاده خوب از آیات قرآن، خیلی خوب است، به چشم نمیخورد..
معرفی: داوود امیریان نگارش کتاب خداحافظ کرخه را در سنین جوانی یا شاید بتوان گفت نوجوانی شروع کرده است. وی بیشتر از آنکه در پی معرفی نام و اعتبار افراد در جبهههای جنگ باشد، به بیان خصوصیات رفتاری و اخلاقی آنها پرداخته است. شخصیتهایی که او در این کتاب از آنها نام میبرد، ناشناسند.
گزارش چهارم درباره حمله عراق به جنوب پس از قبول قطعنامه و از آن جالبتر، شرح انهدام منافقین در غرب کشور و تپه حسنآباد است. گزارش خوبی است. تکیه بر بچههای جنوب برایم مفهموم نشد؛ هرچند ناگفته ماندن چیز مهمی در آن واقعه، برایم کاملاً مفهوم بوده و هست! گزارش آخر از همان نویسنده چیزی نیست جز قلمانداز یک نویسنده خوش ذوق که جز پاسخ به احساسات، هدفی از نوشتن ندارد. این گزارشها را در ۱۸ اسفند ۷۰ تمام کردم و نه چندان خوشحال..
معرفی: کتاب جدال در زیویه در چهار بخش تدوین شده است. در بخش نخست، خاطرات شهید محمدتقی مشکوری که به عنوان تخریبچی در جبههها حضور داشته تحت نام «یک بال و صد پرواز » آمده است. در این خاطره، نحوه حرکت مینگذارها در هنگام عملیات، شجاعت این عزیزان، ملاقات یکی از مجروحان با امام زمان و شهید شدن بسیجیان تخریبچی در میدانهای مین وصف شده است.
معرفی: کتاب دشت شقایق ها، خاطرات جنگی یک سرباز وظیفه ارتشی است. سربازی، دورانی است که برای هر کس با خاطرات و تجربههای تلخ و شیرین بسیاری همراه است. بعضی از افراد در این دوران شروع به نوشتن خاطرات شخصی خود میکنند. خاطراتی که سالها بعد هرگاه به سراغ آنها میروند لبخند و شاید اشک را مهمان صورت آنها میکند. حال اگر این خاطرات نه در فضای امن پادگان و در شرایط صلح بلکه در شرایط جنگی و در خطوط مقدم نوشته شود و چاشنی آن نیز طنز و شیرینزبانی باشد، باید منتظر ماند تا با اثری جذاب روبهرو شد.
معرفی: کتاب سفر به شهر زیتون نوشته جواد جزینی است که شامل خاطرات اولین حضور هنرمندان، نویسندگان و شاعران در سفر به شهر زلزلهزده رودبار و منجیل در سال ۶۹ است. این کتاب دو ارزش را یادآور میشود؛ یکی اینکه هنرمندان با نگاهی عاطفی به حادثه حضور پیدا میکنند و این حضور جزو وظایف آنها محسوب میشود. دوم اینکه کتاب به عنوان یک سند زنده و ماندگار درباره زلزله رودبار و منجیل باقی میماند.رهبر انقلاب در مرداد ۷۱ نوشتند: در این نوشته صفا و صداقت زیادی موج میزند.
شکری در این عملیات از ناحیه دست مجروح میشود و برادرش سید محمد شکری هم شهید میشود. سید حسن شکری در این کتاب به تفصیل آمادگیهای قبل از عملیات، رزمهای شبانه، مراحل مختلف عملیات و مناطق عملیات را توضیح میدهد. علاوه بر این، ایشان مناجاتهای عاشقانه و بیقراریهایشان برای استقبال از مرگ، توسلها و دعاهایشان، پرپرشدن همرزمانش را هم به زیبایی توصیف کرده است.
این نیز یکی از زیباترین نقاشی های صفحه پُرکار و اعجاز گونه هشت سال دفاع مقدس است. هم راوی و هم نویسنده حقاً در هنرمندی، سنگ تمام گذاشتهاند. آمیختگی این خاطرات به طنز و شیرینزبانی که از قریحه ذاتی راوی برخاسته و با هنرمندی و نازکاندیشیِ نویسنده، به خوبی و پختگی در متن جا گرفته است و نیز صراحت و جرأت راوی در بیان گوشههایی که عادتاً در بیان خاطرهها نگفته می ماند، از ویژگی های برجسته این کتاب است.
این نیز بخشی از آن تصویر عظیم و باشکوهی است که ما همواره آن را از دور دیده و تحسین کرده و بزرگ شمردهایم؛بیآنکه از ریزهکاریها و نقشهای معجزآسای تشکیلدهنده آن و رنگآمیزیهای بینظیر جزءجزء آن بهدرستی خبر داشته باشیم. این کتاب شرح این ریزهکاریهای حیرتانگیز در بخشی از این تابلوی ماندگار و تاریخی است. آنچه درباره عملیات بدر و والفجر ۸ و کربلای ۵ و کربلای ۴ و بیتالمقدس ۲ و ۳ در این کتاب آمده، از بخشهای برجستهتر آن است.
معرفی: کتاب پنجره های تشنه به روایت مهدی قزلی، روزنوشت های انتقال ضریح جدید امام حسین علیه السلام از قم به کربلاست. مرحوم حاج محمد دانش آشتیانی یکی از خیّرین قمی بود که بعد از فروپاشی نظام صدام راه عتبات را در پیش گرفت و خدمتگزار آستان مقدس معصومین، مدفون در عراق، شد؛ از بردن لوستر و فرش برای حرمهای ائمه گرفته تا برگزاری مراسم جشن و عزادارای در آنجا. رفتوآمدهای عاشقانهاش در این مسیر باب رفاقتی بین او و متولیان عراقی، بهویژه مسئولان حرم مطهر حضرت سیدالشهدا گشود.
معرفی: کتاب آن بیست و سه نفر اثر احمد یوسف زاده حاوی خاطرات ۲۳ نوجوان است که توسط ارتش بعث در عملیات بیت المقدس به اسارت درآمدند و دیکتاتور عراق سعی داشت از این نوجوانان برای ایجاد جنگ روانی علیه ایران استفاده کند. معرفی: کتاب دختر شینا به زندگی عاشقانه سردار شهید ستار ابراهیمی می پردازد که در عملیات والفجر ۸ به شهادت رسید. همسر این شهید، شوهر قهرمان خود را در سن ۲۴ سالگی از دست داد و به دلیل عشقی که به او داشت، دیگر ازدواج نکرد. به این ترتیب قدمخیر محمدی، پنج فرزند خود را به تنهایی بزرگ کرد. این کتاب نوشته بهناز ضرابیزاده است که در حوزه خاطرهنویسی به روند ایستادگی و پایداری زنی تنها پرداخته است.
معرفی: کتاب وقتی مهتاب گم شد تالیف حمید حسام شرح زندگی سردار شهید علی خوشلفظ و روایتی عینی از یک واقعه تاریخی است. این کتاب، قصه نیست؛ داستان پردازی و اسطوره سازی هم نیست. بلکه واقعیت زندگی و رزم مردی است که خود واقعی اش را در شبی که مهتاب گم شد، پیدا کرد. در میان کتاب های خاطرات جنگ، این، یکی از بهترینها است. نگارش درست و قوی، ذوق سرشار، سلیقه و حوصله، همّت بلند، همه با هم دست به کار تولید این اثر شدهاند. کتاب خانم ضرّابی در شرح حال شهید عالیمقام علی چیتسازیان نیز دارای همین برجستگیها است. این دو نفر از ستارگان اقبال همدانند.
با وجود سن کم او نیز همچون دیگر اسرا زیر دست جلادان بیرحم رژیم بعث شکنجه میشود اما از آرمانهای انقلاب کوتاه نمینشیند و در چندین مصاحبهای که توسط رژیم برنامهریزی میشود نه تنها علیه جمهوری اسلامی تبلیغ نمیکند بلکه در بند اسارت نیز باعث تقویت و تایید کشور میشود. آنها در اردوگاه نه تنها در مقابل شکنجه و فشار روحی دشمن مقاومت میکنند بلکه سعی میکنند از فرصت اسارت استفاده کنند و در حوزه علم و تقوای خود را رشد میدهند.
در سال ۱۳۵۹ پس از حمله عراق به روستای اوازین، مردم به درههای اطراف فرار میکنند. فرنگیس که در آن زمان ۱۸ سال داشت شب هنگام همراه برادر و پدرش جهت تهیه غذا به روستا باز میگردند. اما در طول راه پدر و برادر فرنگیس ضمن درگیری با عوامل عراقی کشته میشوند و فرنگیس در پی برخورد با دو سرباز عراقی بدون داشتن سلاح گرم، با تبر پدرش با سربازان درگیر شده، یکی را کشته و دیگری را با تمام تجهیزات جنگی اسیر میکند و به مقر فرماندهی ارتش ایران تحویل میدهد.
معرفی: شهید روحالله قربانی از شهدای مدافع حرم اهل بیت است که ۱۳ آبان سال ۹۴ در حلب سوریه به شهادت رسید. کتاب دلتنگ نباش توسط انتشارات روایت فتح به چاپ رسیده و فرازهایی از زندگی شهید قربانی را در مصاحبههایی با همسر شهید و نزدیکانش نوشته است.در آستانه فرا رسیدن سالروز پیروزی انقلاب اسلامی در بهمن ۹۸ و در سومین پاسداشت هنر و ادبیات انقلاب اسلامی این تقریظ رونمایی شد: بسیار خوب و هنرمندانه و پرجاذبه نوشته شده است. تصویری که از ماه های آخر مبارزات نشان می دهد، درست و روشن و واقعی است.
معرفی: این کتاب روایتی از خاطرات شفاهی حسین یکتا در دوران دفاع مقدس و به قلم زینب عرفانیان است. این کتاب در واقع یک روایت جذاب و خواندنی است که در میان مرز داستان نویسی و زندگینامه نویسی به رشته تحریر در آمده است. کتاب مربع های قرمز بر اساس مستنداتی که دارای منبع و مرجعیت قطعی می باشد، نوشته شده و نویسنده حساسیت های زیادی را در نگارش آن به کار برده است.
کتاب عصرهای کریسکان به قلم کیانوش گلزار راغب، خاطرات امیر سعیدزاده از رزمندگان جنگ ایران و عراق را به تصویر میکشد. در این اثر با سرنوشت غمناک و حزنآلود او همراه شوید تا به عمق فجایع ضد انقلاب دموکرات و کومله پی ببرید. راوی این کتاب یکی از خاصترین رزمندگان نیروهای دفاع مقدس، امیر سعیدزاده است؛ زیرا در هیچ سازمانی عضویت ندارد. نیرویی آزاد محسوب میشود، با این حال در مأموریتهای اطلاعاتی و عملیاتی حضور پیدا میکند و همچنین به مأموریتهای خارج از کشور برای شناسایی نیز میرود.
اولین احساس، پس از خواندن بخشهایی از این کتاب، احساس شرم از بیعملی در مقایسه با مجاهدت این مجاهدانِ خاموش و بیریا و گمنام بود. آنچه در این کتاب آمده بخش ناشناخته و ناگفتهای از ماجرای عظیم دفاع مقدس است. باید از بانوی پرکار و صبور و خوشسلیقهای که این کار پرزحمت را بهعهده گرفته و به خوبی از عهده برآمده است و نیز از موسسه جبهه فرهنگی عمیقاً تشکر شود.
İran Takdir Yazısı Kültür İslam İdaat Kültürel Festival Hafta Kitap İleri Yol
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
Ehsan Hadadi, Atıcılıkriotları Federasyonu Başkanı: 'Atıcılıkriotları Finansal Dengeli Olmalı'Ehsan Hadadi, Atıcılıkriotları Federasyonu Başkanı, Atıcılıkriotları'nın finansal bir açıdan dengeli olmasını ve daha fazla medalya kazanmak için strateji ve eğitim sistemlerini zenginleştirmek gerektiğini söyledi.
ادامه مطلب »
Pezşekian, Resmi Müzakerelerden Önce Kültür Olguları ile Görüşmelerdeİran Cumhurbaşkanı Seyyed Ebrāhim Rais ve Kültür ve İslami İdaresi Bakanı Seyyed Abbas Salehi, Cumhurbaşkanının devlet başkanlığında devlet sağlık uzmanlarının konuk olduğu kültürel ve sanatsal toplantılar köşesi, kültürel devrimi yeniden canlandırma çabası olduğunu belirttiler. İki yetkili, İran literatür ve sanatının değerini vurguladılar ve İran'da kültürel ve sanatsal ilişkileri güçlendirmeye devam ettiler.
ادامه مطلب »
Molaht Hadad: Müzik ve Eğitimden Kuşların SeslerineMolaht Hadad, Farsça edebiyatı okuyan ve İran'da primary seviyede öğretmenlik yapan bir kişinin hikayesini anlatıyor. Sonrasında, kendisine teoriden geçerek Târ'ı oynayarak müzik dünyasına adım attığını ve Marī Beyābanjerd ve Hengāme Īkān'ın öğrencileriyken, Gholāmhusain Banān ve Parīsa gibi isimlerin de kendisine yardım ettiğini belirtiyor. Ayrıca, elektronik mûzîk sanatçısı ile ortak çalışması ve İran'da Navid Mas'udî ile birlikte çalışması gibi deneyimlerini anlatıyor. Bu hafta ki podcast'ta, sizi daha az tanıdığınız şarkı ve müzikleri tanıtarak, 'Dün Kahramanlar'ın sesleri 'Bugün Kahramanlar'ın sesleriyle daha yakından tanıştırıyor.
ادامه مطلب »
Kararın Çıkarılan Ölü Ağaçları Almanın İran Körfezi Körfezi Ormanlarının Hayatına Zararlı Olabileceği Karşı Tartışmasıİran İslam Cumhuriyeti'nin Doğal Kaynaklar ve Ormancılık Manaajını başındaki onaylanan, kirli ve düşen ağaçların İran Körfezi Körfezi ormanlarından çıkarılmasını neticede geniş bir dizi çevre uzmanı ve aktivistin eleştirisini getirdi. Bu kararı karşılayan bir harekete yanıt olarak, 115 üniversite profesörü, uzman, aktivist ve çevre haberleşen haber bakanı, İran İslam Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanı Mesut Pazhakian'a yazdılar. Ortaya koydukları, bilimsiz veya uygunsuz her türlü müdahalenin bu tarihsel ormanların zararlı sonuçları olduğunu.
ادامه مطلب »
İslam İlkeler Uluslararası Konferansı: Dini Farkınlar ve Sosyal Değişimi İncelemekİslam İlkeler Uluslararası Konferansı, İran İslam Cumhuriyeti'nin kültürel razıni olan İran-Kültürel Başarımların işbirliği yoluyla Indie'nin Ulusal İslam Üniversitesi'nin Sunan Kalijaga'da düzenlendi. Konferans, dini inançların, siyasi ve sosyal değişimlerin karmaşık ilişkilerini inceler ve dini farkınların sosyal-politik ve kültürel gerçekliklere nasıl etki ettiklerini ve etkilendiklerini incelemektedir.
ادامه مطلب »
Seyyed Mohammad Ali Abtahi ve İran'ın İç ve Dış Siyasi Durumuİran'da görülen bir dizi iç ve dış siyasi olaylarla ilgili, hükümetin ve çeşitli kurumların açıklamaları ve görüşleri.
ادامه مطلب »