«رافائل گروسی»، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی مدتها است در گزارشهای خود، به شورای حکام یا هیات مدیره آژانس میگوید که جمهوری اسلامی ایران از دادن پاسخ به سوالها و ابهامات آژانس خودداری میکند. برجام راستی_آزمایی رافائل_گروسی
سوالات آژانس از ایران مربوط به پس از خروج امریکا از توافق اتمی «برجام» است اما ماهیت یکی از این سوالات میتواند پرونده قدیمی و بسیار پر دردسر برای جمهوری اسلامی را دوباره باز کند:آژانس میگوید در سه مرکزی که جمهوری اسلامی ایران قبلا وجود آنها را به آژانس اطلاع نداده بود، ذرات اورانیوم غنی شده یافته است. پیدا شدن این ذرات پس از آن رخ داد که اسرائیل از وجود این آلودگیها به آژانس اطلاع داده بود.
یکی از این سه مرکز، جایی در «تورقوزآباد» است که جمهوری اسلامی ابتدا آن را قالیشویی معرفی کرد اما پس از آن که بازرسان آژانس بر بررسی موضوع اصرار کردند، اجازه نمونهبرداری محیطی از آن را دادند. بازرسان با نمونهبرداری از اطراف این منطقه، متوجه وجود ذرات اورانیوم شدند و رافائل گروسی، مدیرکل آژانس در آبان ۱۳۹۸ آن را به شورای حکام اعلام کرد. ایران تاکنون دلیل وجود ذرات اتمی در این منطقه را به آژانس اعلام نکرده است. مشابه این وضعیت در دو مرکز دیگر هم وجود دارد که یکی از آنها در اطراف اصفهان است.بازرسان آژانس در مکان اعلام نشده چهارمی در ایران ذرات «ایزوتوپ» یافتهاند.
یکی از سوالات آژانس از جمهوری اسلامی ایران این است که به چه دلیل چهار مرکز اعلام نشده اتمی داشته و چرا این موضوع را قبل از کشف بازرسان، اطلاع نداده است. آژانس بیشتر از یک سال است که میگوید جمهوری اسلامی از سرنوشت یک دیسک فلزی اورانیوم که ظاهرا مفقود شده است، اطلاعی به بازرسان نمیدهد. بازرسان احتمال میدهند اورانیوم طبیعی مفقودی در یک آزمایش انفجاری که مربوط به دو دهه پیش است، به کار رفته باشد؛ آزمایشی که ایران درباره آن هم به آژانس اطلاعی نداده است.
این موضوع در پرونده «ابعاد احتمالی نظامی پرونده اتمی» آمده است که در جریان مذاکرات اتمی برجام، با کمک «محسن فخریزاده»، مرد مرموز اتمی جمهوری اسلامی و با پیگیری «جان کری»، وزیر خارجه وقت امریکاخودداری جمهوری اسلامی از ارایه توضیح درباره سرنوشت اورانیوم طبیعی مفقود شده میتواند این پرونده مختومه را از بایگانی بیرون آورد و دوباره به جریان بیندازد.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
دانشمندان چینی: کره ماه بیش از آنچه تصور میشد از نظر آتشفشانی فعال بوده استچین در نوامبر سال ۲۰۲۰ میلادی فضاپیمای بدون سرنشینی را به کره ماه فرستاد تا برای اولین بار پس از چند دهه، نمونههایی از سنگها و خاک کره ماه را با خود به زمین بیاورد.
ادامه مطلب »
انتقال بذر گندم از ترکیه به قرهباغ آذربایجانقطار باری «تورکوواز» حامل بذر گندم که 15 اکتبر از تکیرداغ ترکیه به حرکت درآمده است، با استفاده از خط ریلی باکو-تفلیس-قارص وارد منطقه قرهباغ آذربایجان خواهد شد. - خبرگزاری آناتولی
ادامه مطلب »
پرونده کالاهای اساسی دپوشده در گمرک از مجلس به قوه قضائیه فرستاده شد🔺پرونده کالاهای اساسی دپوشده در گمرک از مجلس به قوه قضائیه فرستاده شد بر اساس گزارش ها، دپوی کالا در گمرکهای ایران به دولت پیشین هم برمیگردد و این پرونده به عملکرد وزیران و مدیران ارشد دولت روحانی نیز مرتبط است. ⬇️ بیشتر بخوانید:
ادامه مطلب »
هشدار نسبت به وخیمتر شدن بحران مهاجرت از افغانستان؛ برآورد هزینه میزبانی «۳۰۰ میلیون دلاری» ایران🔺 به گفته صندوق بین المللی پول، کوچک شدن اقتصاد افغانستان بحران مهاجرت از آن کشور را بدتر میکند و این امر بر کشورهای همسایه افغانستان، و نیز ترکیه و اروپا، اثر خواهد داشت. ⬇ بیشتر بخوانید:
ادامه مطلب »
پرتگاهی هولناک به نام لیبی؛ ده سال پس از مرگ قذافی | DW | 19.10.2021ده سال پیش سخنگوی شورای گذار لیبی با اعلام خبر مرگ قذافی از پایان ستمگری در این کشور سخن گفت. آرزویی که به واقعیت نیانجامید. جنگ داخلی مجالی برای دموکراسی باقی ننهاد.
ادامه مطلب »