۱۶ آذر؛ فرصتی برای دیدن و شنیدن شدن دانشجویان

ایران اخبار اخبار

۱۶ آذر؛ فرصتی برای دیدن و شنیدن شدن دانشجویان
ایران آخرین اخبار,ایران سرفصلها
  • 📰 isna_farsi
  • ⏱ Reading Time:
  • 156 sec. here
  • 4 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 66%
  • Publisher: 63%

در روز دانشجو، پای صحبت دانشجویان دانشگاه‌های اصفهان نشستیم تا از دغدغه‌ها، امیدها و چالش‌هایشان در مسیر تحصیل و زندگی حرفه‌ای بشنویم؛ صدای نسلی که آینده را می‌سازد.

روز دانشجو، ۱۶ آذر، فرصتی است تا اهمیت جایگاه دانشجویان در جامعه مورد توجه قرار گیرد. این روز یادآور تلاش‌ها و مبارزاتی است که دانشجویان برای آزادی، عدالت و پیشرفت انجام داده‌اند. از گذشته تاکنون، دانشجویان همواره نقش مهمی در تحولات اجتماعی، فرهنگی و سیاسی ایفا کرده‌اند. دانشگاه‌ها، علاوه بر مکانی برای آموزش و پژوهش، بستری برای رشد آگاهی و مسئولیت‌پذیری اجتماعی محسوب می‌شوند. دانشجویان با توانایی و انگیزه خود، مسیرهای تازه‌ای در علم و فرهنگ ایجاد کرده‌اند.

وی افزود: خودِ من، وقتی وارد بازار کار شدم، مثل بسیاری از افراد دیگر که صرفاً درس خوانده بودند و بعد از پایان تحصیلات و خدمت وارد صنعت شده بودند، با دشواری‌های زیادی روبه‌رو شدم. فاصله‌ میان آنچه در دانشگاه به‌صورت تئوری آموخته بودم با واقعیت‌های فضای عملی، بسیار زیاد بود؛ گویی که هیچ شباهتی بین این دو وجود نداشت. بسیاری از مطالبی که خوانده بودم، تازه در حین کار دوباره برایم زنده می‌شدند و به یاد می‌آوردم که چه چیزهایی را یاد گرفته بودم و اکنون باید چگونه اجرا کنم.

دانشجوی رشته کسب‌وکار گفت: در مقابل وقتی علاقه و هدف در یک مسیر باشند، تمام فعالیت‌ها به بخشی از زندگی تبدیل می‌شوند که انجامشان لذت‌بخش است. این حالت را می‌توان به تمرین سخت یک ورزشکار در باشگاه تشبیه کرد؛ ورزشکاری که می‌داند این فشارها برای چه هدفی است، از مسیر لذت می‌برد و روزبه‌روز انگیزه‌ بیشتری پیدا می‌کند، بنابراین زمانی که رشته‌ تحصیلی و فعالیت کاری در یک راستا باشند، فرد هم از تحصیل لذت می‌برد و هم از کار و در نهایت به‌جای تجربه‌ فشار از تمام این مراحل بهره‌مند می‌شود.

وی ادامه داد: این خط‌دهی اشتباه، اغلب در سال‌های ابتدایی دانشگاه، به‌ویژه پس از فروکش کردن هیجانات یکی دو ترم اول، خود را نشان می‌دهد. دانشجو که احساس می‌کند جذابیت اولیه از بین رفته، رغبت و انگیزه‌اش را از دست می‌دهد و این امر مستقیماً بر عملکرد او تأثیر می‌گذارد.

این دانشجو تاکیدکرد: در برهه‌های مختلف تاریخی، دانشجویان همواره نقشی اثرگذار و تعیین‌کننده در جامعه ایفا کرده‌اند. هرچند این نقش‌ها، بسته به شرایط زمانی و نیازهای اجتماعی، تغییر یافته‌اند، اما همواره ماهیتی پویا و انعطاف‌پذیر داشته‌اند. اگر به گذشته بنگریم، دانشجویان در برخی مقاطع، در جریان‌های اجتماعی، سیاسی یا فرهنگی نقشی پررنگ‌تر ایفا کرده‌اند، اما امروز که از آن نقاط عطف عبور کرده‌ایم، وظایف و نقش‌های جدیدی برای دانشجو تعریف شده که متناسب با نیازهای حال حاضر جامعه است.

عابدینی گفت: یکی از ایده‌های موفق در این زمینه، استفاده از دانشجویان در پروژه‌های صنعتی به جای خدمت سربازی است. این طرح به دانشجو این امکان را می‌دهد که هم تجربه‌ای ارزشمند در صنعت کسب کند، هم درآمد داشته باشد و هم وظیفه‌اش را در قالبی اثربخش انجام دهد. چنین برنامه‌هایی، علاوه بر کاهش شکاف میان دانشگاه و صنعت، می‌تواند به بهبود بهره‌وری و کارایی در هر دو حوزه کمک کند.

وی افزود: دلیل کاهش ارتباط دانشجوها با اساتید و کاهش فعالیت‌های دانشجویی، به نظر من، چند عامل مختلف دارد. یکی از مهم‌ترین دلایل، فشارهای اقتصادی است. بسیاری از دانشجوها برای تأمین هزینه‌های زندگی خود مجبور به کار کردن هستند، بنابراین فعالیت‌های دانشگاهی و ارتباطات علمی با اساتید در اولویت دوم قرار می‌گیرد، همچنین تغییر در سیستم آموزشی و گرایش بیشتر به ارزیابی‌های کمی و نمره‌محوری موجب کاهش انگیزه برای تعاملات دانشجویی و دانشگاهی شده است.

وی گفت: باید توجه داشت که برنامه‌ریزی نباید از حد توان فرد فراتر رود. توازن میان تحصیل، کار و فعالیت‌های فوق‌برنامه‌ای باید به‌گونه‌ای باشد که فرد از نظر جسمی و روانی دچار فرسودگی نشود. وی افزود: در این میان، حمایت برخی اساتید نقش مهمی در کاهش این فشارها ایفا می‌کند. بسیاری از اساتید، با درک شرایط دانشجویان، آن‌ها را به فرصت‌های شغلی مناسب معرفی می‌کنند یا در محل کار خود برایشان موقعیت‌های پاره‌وقت فراهم می‌آورند. چنین رفتارهایی نه‌تنها به مدیریت فشارهای زندگی دانشجویی کمک می‌کند، بلکه پیوندی مؤثر میان دانشگاه و بازار کار ایجاد می‌نماید.

این خبر را خلاصه کرده ایم تا بتوانید سریع آن را بخوانید. اگر به خبر علاقه مند هستید، می توانید متن کامل را اینجا بخوانید. ادامه مطلب:

isna_farsi /  🏆 2. in İR

ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها

Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.

دانشجویان و حامیان محیط زیست در یاسوج اعتراض به ساخت سدها کردنددانشجویان و حامیان محیط زیست در یاسوج اعتراض به ساخت سدها کردندگروهی از دانشجویان و حامیان محیط زیست در یاسوج در یک‌شنبه ۱۱ آذر در اعتراض به تصمیم وزارت نیرو برای ساخت سدهای «ماندگان» و «خرسان ۳» در تجمع شرکت کردند.
ادامه مطلب »

دانشجو نماد استقلال و پرچمدار هویتبروجرد- ایرنا - ۱۶ آذر ۱۳۳۲ سنگ فرش دانشکده فنی دانشگاه تهران آغشته به خون سه دانشجو و آن روز آغازی بر ایفای نقش سیاسی، اجتماعی و مسوولیت پذیری دانشجویان شد.
ادامه مطلب »

منتظر شنیدن پاسخ‌ها و سوالات موثر دانشجویان برای حل مسائل کشور هستیممنتظر شنیدن پاسخ‌ها و سوالات موثر دانشجویان برای حل مسائل کشور هستیممعاون امور زنان و خانواده رییس جمهور با بیان اینکه منتظر شنیدن پاسخ و سوالات دانشجویان در دولت هستیم، گفت: دولت باور دارد پاسخ‌های دانشجویان بهترین راهکارهای حل مسائل امروز جامعه است. ما مسئولان شنونده هستیم تا این پاسخ‌ها را دسته‌بندی و به روندهای اجرایی تبدیل کنیم.
ادامه مطلب »

۱۶ آذر؛ نماد ایستادگی و بیداری دانشجویان ایران در مسیر استقلال و پیشرفت۱۶ آذر؛ نماد ایستادگی و بیداری دانشجویان ایران در مسیر استقلال و پیشرفتدبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در بیانیه‌ای به مناسبت ۱۶ آذر، روز دانشجو، با گرامیداشت یاد سه شهید دانشجو، این روز را نماد ایستادگی در برابر استکبار و سلطه‌جویی دانست و تأکید کرد که جنبش دانشجویی با نقش‌آفرینی در عرصه‌های علم، فرهنگ و جامعه‌پردازی، محور پیشبرد آرمان‌های انقلاب اسلامی و گام دوم انقلاب است.
ادامه مطلب »

جشنواره ملی انار فرصتی برای رونق اقتصاد داخلی و خارجی ساوه استجشنواره ملی انار فرصتی برای رونق اقتصاد داخلی و خارجی ساوه استاستاندار مرکزی گفت: جشنواره ملی انار فرصتی برای رونق اقتصاد داخلی و خارجی شهرستان ساوه است.
ادامه مطلب »

پیام رئیس سازمان امور دانشجویان به مناسبت روز دانشجوپیام رئیس سازمان امور دانشجویان به مناسبت روز دانشجومعاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان طی پیامی فرا رسیدن ۱۶ آذر روز دانشجو را تبریک گفت.
ادامه مطلب »



Render Time: 2025-04-26 13:06:52