بحران انرژی در ایران حالا به زنجیرهای از مشکلات بدل شده که هرسال تشدید میشود؛ «زمستان سخت ایران» که مردم در آن مجبور به تحمل بیبرقی و آلودگی همزمان شدهاند.
بحران تأمین انرژی در ایران در روزهای گذشته به اوج رسیده است؛ مصرف گاز همزمان با افزایش سرما به سطح هشدار رسیده و بخش قابل توجهی از نیروگاههای برق به دلیل مشکل در تأمین سوخت از مدار خارج شدهاند. همزمان استفاده از مازوت به عنوان سوخت نیروگاهها باعث تشدید آلودگی هوا شده و علاوه بر خاموشیهای تابستانی، قطع برنامهریزی شده توزیع برق دوباره به فصل سرما هم رسید.
آنچه در سالهای گذشته اوضاع را بحرانیتر کرده و کمبود گاز را تشدید کرده است میتوان در عوامل مختلفی جستجو کرد. نخستین عامل، افزایش مصرف است؛ مصرف گاز ایران در یک دهه گذشته با شیب زیادی افزایش یافته است. بر اساس یک گزارش از مرکز پژوهشهای مجلس ایران، میزان مصرف گاز طبیعی در فصول سرد سال ۱۳۹۰ حدود ۵۲۵ میلیون متر مکعب در روز بوده است و این در حالی است که مصرف در فصول سرد سال ۱۴۰۰ به ۷۴۶ میلیون متر مکعب رسیده است.
حسن موسوی، سخنگوی شرکت ملی گاز ایران گفته است که در روز دوشنبه ۲۶ آذرماه حدود ۸۵۸ میلیون مترمکعب گاز شیرین به خط سراسری تزریق شده که رکورد جدیدی در مصرف گاز محسوب میشود. از این میان حدود ۶۷۱ میلیون مترمکعب مربوط به بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء بوده است که نشان میدهد بیشتر گاز تولید شده در شبکه خانگی مصرف شده و سهم کمی برای استفاده در نیروگاهها و صنعت باقی مانده است.دولت نمیتواند یارانههای انرژی را به یکباره حذف کند.
او در پاسخ به این پرسش که چرا کشوری با منابع غنی گاز به بحران انرژی رسیده است، میگوید: «به طور خلاصه دولتها در ایران اساس توسعه را روی منابع گازی قرار دادند و بدون اینکه مصارف را کنترل کنند و برایشان مهم باشد که در مقصد چقدر انرژی مورد نیاز است، فقط منابع آن را تأمین کردند اما حالا کار به جایی رسیده که آن منابع خراب شدهاند».
او تحریمهای بینالمللی را مانع توسعه صنایع نفتوگاز ایران عنوان کرده و میگوید: «تحریمها باعث شد تا ایران از توسعه بزرگترین میدان گازی دنیا یعنی پارس جنوبی از قطر عقب بماند. کارشناسان از سالها قبل هشدار میدادند که در صورت غفلت از سرمایهگذاری جدید مخازن گاز دچار افت فشار خواهند شد».
آقای دانشور درباره دلیل تشدید بحران انرژی در پاییز امسال میگوید: «دولت معمولاً ذخایر استراتژیک انرژی دارد اما در دوره انتقالی دولت قبل به دولت فعلی، مقامهای دولت قبل برای جلوگیری از خاموشیهای سراسری تمام سوخت استراتژیک را مصرف کردند و حالا ذخیرهای باقی نمانده است». این کارشناس انرژی معتقد است اگر ایران هزینه سیاسی و اقتصادی که برای اصرار بر غنیسازی پرداخت را روی ساخت نیروگاه هستهای سرمایهگذاری میکرد حالا میتوانست با کمک کشورهای صاحب صنعت هستهای برق تولید کند.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
مدارس این استان هم یکشنبه و دوشنبه 25 و 26 آذرماه تعطیل شدمرکز سمنان،️ ظهر امروز جلسه اضطراری ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان سمنان با موضوع مدیریت مصرف انرژی برق و گاز در سمنان برگزار شد.
ادامه مطلب »
سهم ۳۷.۵ درصدی دولت درآمدهای صادراتی نفت خام، میعانات گازی و گاز طبیعی در سال ۱۴۰۴با تصمیم نمایندگان مجلس شورای اسلامی، سهم دولت از منابع حاصل از صادرات نفت خام، میعانات گازی و گاز طبیعی در سال ۱۴۰۴، ۳۷.۵ درصد تعیین شد.
ادامه مطلب »
سهم ۳۷.۵ درصدی دولت از درآمدهای صادراتی نفت خام، میعانات گازی و گاز طبیعی در سال ۱۴۰۴با تصمیم نمایندگان مجلس شورای اسلامی، سهم دولت از منابع حاصل از صادرات نفت خام، میعانات گازی و گاز طبیعی در سال ۱۴۰۴، ۳۷.۵ درصد تعیین شد.
ادامه مطلب »
ناترازی انرژی، دستاورد سالها عدم سرمایهگذاری/خلف وعده نیروگاهها در مصرف نفتکورهوزیر نفت با تبیین مهمترین تصمیمهای یکصدوهشتادونهمین نشست عادی وزیران نفت و انرژی سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) عنوان کرد: برای پایداری شبکه گاز نیازمند همکاری مردم هستیم.
ادامه مطلب »
قالیباف: دیگر نه نفتی داریم و نه بازاری برای تهدید جهانمحمدباقر قالیباف، رئیس مجلس ایران، در جلسه علنی مجلس گفت که کشور دیگر نفت و بازاری برای تهدید غرب ندارد و بحران ناترازی انرژی را خسارتی بزرگ برای ایران دانست.
ادامه مطلب »
کلیات فنی پیشنهاد طرح توسعه میدان پارس شمالی تشریح شدکلیات فنی پیشنهاد طرح توسعه میدان گازی پارس شمالی در نشست مشترک شرکت ملی نفت ایران، شرکت نفت و گاز پارس و سازمان حفاظت محیط زیست بررسی شد.
ادامه مطلب »