هادی کیادلیری در گفت و گو با ایسنا، ضمن اشاره به اینکه معمولا در فصل پاییز و همزمان با خزان درختان و کاهش رطوبت هوا آتشسوزی بهصورت طبیعی در شمال کشور رخ میدهد، اظهار کرد: اکنون شاهد جابهجایی زمان وقوع و افزایش شدت و حدت آتشسوزیها در جنگلهای شمال کشور نسبت به گذشته هستیم که تا حدی نشان از غیرطبیعی بودن این آتشسوزیها دارد. یکی از عوامل تاثیرگذار در این جابهجایی زمانی و مکانی میتواند تغییرات اقلیمی باشد.
دبیر مرجع ملی کنوانسیون تنوع زیستی کشور درباره علت تاخیر در اطفای حریق جنگلهای شمال کشور اظهار کرد: به گفته سازمان جنگلها ۹۰ تا ۹۵ درصد آتشسوزی در جنگلها و مراتع ناشی از عوامل انسانی است. بر فرض پذیرش صحت این آمار، یکی از دلایل تاخیر در اطفای حریق جنگلها این است بهلحاظ علمی نمیتوان مکانی که فردی قرار است در آن آتشی روشن کرد را پیشبینی و مشخص کرد.
دبیر مرجع ملی کنوانسیون تنوع زیستی کشور همچنین تاکید کرد: با توجه به آمار اعلام شده از سوی سازمانهای متولی مبنی بر اینکه بیشتر آتشسوزیهایی که در منابع طبیعی رخ میدهد ناشی از عوامل انسانی است، لازم است در کنار آموزش و افزایش آگاهی به شناسایی انگیزه ایجاد آتشسوزیها نیز پرداخته شود تا بتوان براساس الگوی رفتاری جامعه آتشسوزیهای احتمالی را پیشبینی و نیازها و انگیزههای جوامع محلی را مرتفع کرد.
این دبیر مرجع از حجم عملیاتی پیشگیری و یا مبارزه با آتشسوزی گزارشی نداد، اگر نداد، این غیر معمول است! حیران_یانیر
اگر فصل دیگهای بود ممکن بود ولی علت درست آن را باید جستجو کرد نه. ابراز