عطا محامد تبریز، دکتری علوم سیاسی و روابط بینالملل در ترکیه است.
اگرچه دولت ترکیه موضع رسمی دیرهنگامی در رابطه با حمله ایران به اسرائیل اتخاذ کرد، اما رسانهها و تحلیلگران ترکیه در این رابطه سخنهای بسیاری گفتهاند. تقریباً تمام شبکههای خبری ترکیه در روزهای گذشته، موضوع حمله ایران به اسرائيل و تبعات احتمالی آن برای ترکیه را به بحث گذاشتهاند.
این مباحث در ترکیه در حالی انجام میشود که چشم راداری اسرائیل در ترکیه قرار دارد و حملات موشکی ایران به واسطه ایستگاه راداری کورهجیک شناسایی میشود. این موضوع، بخشی از مجادلاتی بود که در دهها ساعت برنامه ضبط شده شبکههای تلویزیونی ترکیه در مورد حملات ایران به اسرائیل جای داشت.دولت ترکیه از حمله ایران به اسرائيل اطلاع داشت. عصر ۱۴ آوریل وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، گفت تهران ۷۲ ساعت پیش از حمله به اسرائیل، به «کشورهای همسایه» درباره پاسخ «قطعی» خود اطلاع داده است.
رسانههای ترکیه خبر از آن دادند که ویلیام برنز، همتای آمریکایی کالین در یک گفتوگوی تلفنی از وی خواسته تا در تنش پیش آمده، میانجیگری کند.یکی از موضوعات کارشناسان نظامی و سیاسی ترکیه از آغاز جنگ در غزه پایگاه نظامی کورهجیک بود که با حمله ایران به اسرائیل بار دیگر به زبان آمد. این ایستگاه راداری که در سال ۲۰۱۲ در استان مالاتیا در جنوب ترکیه ساخته شده است امکان تعقیب و اخطار زود هنگام را به نیروی نظامی اسرائيل میدهد.
گورسل توکماکاوغلو، نظامی پیشین ترکیه، معتقد است ایران نیروی هوای ضعیفی دارد و قدرت موشکی ایران که سالهاست بر آن سرمایهگذاری کرده نیز با این حملات معلوم شد که «توخالی» است. تاکید وی بر آن بود که ایران به لحاظ نظامی هزینه سنگینی برای خود تحمیل کرد و در مقابل آن چیزی به دست نیاورد.بوراک یلدریم، کارشناس نظامی بر آن است که اتفاقی که در شب ۱۳ آوریل افتاد اتفاقی تاریخی بود.
اویغور تأکید میکند که اسرائیل با وجود حملات مختلف در ایران و خارج از ایران به افراد کلیدی نظامی نتوانست که به آنچه میخواهد برسد و در نهایت نیز با نادیده انگاشتن حقوق بینالملل به سراغ کنسولگری رفت. اما آنچه ایران انجام داده در واقع به میان گذاشتن یک اراده سیاسی بود تا «بازدارندگی» زخمخورده خود را نگه دارد.
احمد داووداوغلو رهبر حزب «آینده» اولین سیاستمدار ترکیه بود که در حساب کاربری خود در شبکههای اجتماعی به این حمله واکنش نشان داد. او گفت «یک میز بحران ۲۴ ساعته باید در آنکارا ایجاد شود. نهادهایی مانند وزارت امور خارجه، ستاد کل و سازمان اطلاعات باید در این میز گنجانده شوند».
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
نخست وزیر بریتانیا جنگ اسرائیل و حماس را «وحشتناک» خواند و خواستار پایان آن شدنخست وزیر بریتانیا، شش ماه پس از حمله «گروه تروریستی» حماس به اسرائیل و آغاز جنگ، نبرد بین اسرائیل و حماس را «وحشتناک» خواند و بر لزوم پایان فوری آن تاکید کرد.
ادامه مطلب »
هراس مقامات تل آویو از پاسخ تهران و گفتگوی تلفنی وزرای جنگ آمریکا و اسرائیلدر آستانه پاسخ جمهوری اسلامی ایران به حمله اسرائیل به کنسولگری تهران در دمشق سوریه و هراس تل آویو از این واکنش، وزاری جنگ آمریکا و اسرائیل با یکدیگر گفتگو کردند.
ادامه مطلب »
ترکیه: در صورتی که آتشبس در غزه برقرار نشود، شرایط منطقه وخیمتر خواهد شدبه گزارش شبکه شرق، وزیر خارجه ترکیه تاکید کرد که جنگ در غزه پشت بحران میان ایران و اسرائیل است.
ادامه مطلب »
واکنش اتریش به حمله پهپادی ایران علیه رژیم صهیونیستیوزیر خارجه اتریش بدون اشاره به جنگ افروزیهای رژیمصهیونیستی و تشدید تنشها در منطقه، گفت: به شدت از حملات پهپادهای گزارش شده از سوی ایران علیه (رژیم) اسرائیل نگران هستیم.
ادامه مطلب »
کابینه جنگ اسرائیل برای بررسی حمله احتمالی ایران و تبادل اسرا تشکیل جلسه میدهدکابینه جنگ اسرائیل به منظور بررسی مذاکرات مربوط به تبادل اسرا با حماس و حمله احتمالی ایران تشکیل جلسه خواهد داد. - Anadolu Ajansı
ادامه مطلب »
قاسمی: در بحث حمله به کنسولگری ایران، جمهوری اسلامی حق مقابله به مثل داردعضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه قم گفت: به دلیل نبود دستاورد برای اسرائیل در جنگ غزه، اسرائیل به دنبال بهانهای برای باز کردن پای ایران به درگیری است.
ادامه مطلب »