«آب برای آشتی»/ راهکارهای کاهش چالش‌های آبی چیست؟

ایران اخبار اخبار

«آب برای آشتی»/ راهکارهای کاهش چالش‌های آبی چیست؟
ایران آخرین اخبار,ایران سرفصلها
  • 📰 isna_farsi
  • ⏱ Reading Time:
  • 74 sec. here
  • 3 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 33%
  • Publisher: 63%

ایرانیان از دیرباز برای آب ارزش زیادی قایل بوده‌اند، آب به عنوان روشنایی تلقی می‌شده است و برای استفاده بهینه از آن در این اقلیم گرم و خشک اقدام به حفر قنات و آب انبار می‌کردند.

دکتر ابراهیم فتاحی در گفت و گو با ایسنا افزود:از دیرباز کشور ما به مسأله آب اهمیت زیادی می‌داده و آب به عنوان یکی از عناصر مقدس در فرهنگ ما بوده است. نیاکان ما برای بهره‌برداری هوشمندانه از آب به‌ویژه آب‌های زیرزمینی به حفر قنات می‌پرداختند. ثبت قنات در فهرست میراث جهانی یونسکو موید این نکته است که ایرانیان به آب اهمیت زیادی می‌دادند و به عنوان یکی از شاخصه‌های تمدن کشورمان بود.

وی اضافه کرد: عمده‌ترین تمدن‌های بشری در کنار منابع آب به‌ویژه رودخانه‌ها شکل گرفته‌اند. امروز به دلیل کمبود منابع آب شیرین، رودخانه‌های فرامرزی اهمیت بیشتری در دنیا پیدا کرده‌اند و در کنار آن چالش‌ها و تنش‌هایی بین کشورهای دارای حوضه‌های آبریز مشترک متاسفانه طی دهه‌های اخیر رخ داده است. معاون پژوهشی و فناوری پژوهشگاه هواشناسی وعلوم جو در ادامه گفت: با توجه به این دلایل طبیعی است که چالش آب و مدیریت آب در حوضه‌های فرامرزی از اهمیت بسزایی برخوردار است. در این شرایط باید برنامه‌ها و راهکارهایی از سوی دولت‌ها اندیشیده شود تا بتوانیم این چالش‌ها را به حداقل برسانیم.

وی با اشاره به سایر راهکارهای سیاسی اظهارکرد: کنوانسیون‌های مشترک آب‌های مرزی نیز داریم. در این راستا تقویت همکاری و تصمیم‌گیری برای گسترش روابط متقابل می‌تواند تضمین کننده استفاده عادلانه و حفاظت از منابع آبی مشترک برای کشورها باشد و نقش مهمی برای ارتقای توسعه پایدار کشورها می‌تواند ایفا کند. دیپلماسی کارآمد نیز یکی از بهترین راه‌ها برای دستیابی به سهم منصفانه از آب رودخانه‌های مرزی است

معاون پژوهشی و فناوری پژوهشگاه هواشناسی وعلوم جو در ادامه گفت: به عنوان مثال کشورهای بالادست سدهایی با مخاذن بزرگ احداث می‌کنند و حقآبه پایین‌دست را رعایت نمی‌کنند. آثار و تبعات این کار در بلندمدت کشورهای بالادست را نیز دچار مشکل می‌کند چون حقآبه کشورهای پایین‌دست از جمله حقآبه محیط زیستی رعایت نمی‌شود و در بلندمدت منجر به خشک شدن هورها و تالاب‌ها می‌شود. در نتیجه به کانون‌های گرد و غبار تبدیل می‌شوند. با وزش باد گرد و غبار از بستر تالاب برمی‌خیزد و کل آن حوضه آبریز از آن متاثر می‌شود.

این خبر را خلاصه کرده ایم تا بتوانید سریع آن را بخوانید. اگر به خبر علاقه مند هستید، می توانید متن کامل را اینجا بخوانید. ادامه مطلب:

isna_farsi /  🏆 2. in İR

ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها

Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.

بررسی چالش‌های حوزه آب در دستور کار هیات اندیشه‌ورز بنیاد نخبگان اصفهانبررسی چالش‌های حوزه آب در دستور کار هیات اندیشه‌ورز بنیاد نخبگان اصفهانبررسی چالش‌های حوزه آب با هدف ارائه توصیه‌های سیاستی نخبگان و متخصصان حوزه آب برای سیاستگذاران استانی و ملی در دستور کار «هیات اندیشه‌ورز آب» بنیاد نخبگان اصفهان است.
ادامه مطلب »

راهکارهای نوین درمان غلظت خونراهکارهای نوین درمان غلظت خونسمیه نیکوفرد بنیانگذار تکنیک فلبوتومی در ایران با ارسال یادداشتی به ایلنا با اشاره به عوارض خطرناک غلظت خون به ارائه راهکارهای نوین علمی برای کاهش آن پرداخت.
ادامه مطلب »

شکاف‌ها بر سر دستیابی به توافق آتش‌بس موقت کمتر شده استشکاف‌ها بر سر دستیابی به توافق آتش‌بس موقت کمتر شده استوزیر خارجه آمریکا گفت که اختلاف‌نظرها برای دستیابی به آتش‌بس موقت در ازای آزادی گروگان‌ها در حال کاهش است، اما «هنوز چالش‌های جدی وجود دارد».
ادامه مطلب »

حمایت ایران از تصویب پیش‌نویس قطعنامه اقدامات مبارزه با اسلام هراسیحمایت ایران از تصویب پیش‌نویس قطعنامه اقدامات مبارزه با اسلام هراسیتصمیم برای تعیین نماینده ویژه سازمان ملل برای مبارزه با اسلام‌هراسی، به این سازمان کمک خواهد کرد تا تلاش‌ها را برای مبارزه با این چالش‌های فزاینده بسیج کند.
ادامه مطلب »

طلای جهانی به بهار نرسید!طلای جهانی به بهار نرسید!طلای جهانی در مسیر کاهش هفتگی قرار دارد زیرا معامله گران امیدهای آمریکا را برای کاهش نرخ بهره کاهش می‌دهند.
ادامه مطلب »

دستور به ادارات دولتی برای کاهش ۲۵ درصدی مصرف آبدستور به ادارات دولتی برای کاهش ۲۵ درصدی مصرف آبآخرین اخبار روز ایران و جهان ؛ خلاصه خبرهای امروز ایران را در خبرگزاری تسنیم بخوانید
ادامه مطلب »



Render Time: 2025-02-25 12:40:49