علی موسیخانی، رئیس اداره پنبه و دانههای روغنی جهادکشاورزی گلستان، با اشاره به افزایش سطح زیر کشت چغندر قند در استان، گفت: علاوه بر عملکرد خوب تولید در واحد سطح و توجیه اقتصادی بالای کشت این محصول، سه کارخانه قند جوین، شیروان و شیرین خراسان، خدمات خود را از جمله تامین بذر و سایر نهادههای موردنیاز و آماده سازی زمین برای کشت و برداشت محصول، به بهرهبرداران منطقه ارائه میدهند.
علی موسیخانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: علاوه براین عملکرد خیلی خوب تولید در واحد سطح در سال کشاورزی قبل و ارائه خدمات کارخانههای قند طرف قرارداد به بهرهبرداران منطقه و توجیه اقتصادی بالای کشت چغندر قند نسبت به زراعت سایر محصولات پاییزه، از دیگر دلایل افزایش سطح زیر کشت این محصول است. وی خاطرنشان کرد: امسال برای کشت چغندر قند در هفت هزار و ۸۰۰ هکتار قرارداد بسته شده و تاکنون هفت ۷ هزار و ۱۹۰ هکتار آن به زیر کشت این محصول رفته است.
موسیخانی ادامه داد: برای کشت چغندر در گلستان، سه کارخانه قند جوین، شیروان و شیرین خراسان، قرارداد کشت بسته و خدمات خود را از جمله تامین بذر و سایر نهادههای موردنیاز و آماده سازی زمین برای کشت و برداشت محصول انجام میدهند. موسیخانی گفت: سال کشاورزی قبل سطح برداشت محصول چغندر قند در استان سه هزار و ۷۷۰ هکتار بود که از این سطح ۲۳۰ هزار تُن محصول برداشت و روانه کارخانههای طرف قرارداد با بهرهبرداران شد. رییس اداره پنبه و دانههای روغنی جهادکشاورزی گلستان در خصوص جلوگیری از خام فروشی چغندر قند هم افزود: این استان از ظرفیت بالایی برای توسعه و پایداری زراعت چغندر قند برخوردار است و برای ایجاد صنایع تبدیلی و فرآوری این محصول در منطقه به همکاری بیشتر دستگاههای مرتبط برای جذب سرمایهگذاران نیاز دارد. به گفته کارشناسان کشاورزی، چغندرقند یکی از محصولات کشاورزی نیازمند آب زیاد است ولی در کشت پاییزه، بخش عمده آب مورد نیاز این محصول از باران تامین میشود و نگرانی برای مصرف زیاد آب در مراحل گوناگون کشت وجود ندارد. به اعتقاد کارشناسان مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان، طرح توسعه زراعت پاییزه چغندرقند در استان از لحاظ آببری توجیه اقتصادی دارد، چون علاوه بر رعایت تناوب زراعی با دیگر محصولات زراعی پاییز و افزایش عملکرد در واحد سطح، عمده نیاز آبی این زراعت از آب سبز ( نزولات جوی) تامین میشود و فقط در مواجهه با خشکی به حداکثر ۲ نوبت آبدهی (تا سقف سه هزار متر مکعب) نیاز پیدا خواهد کرد. گلستان ۶۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی دارد که ۱۵۰ هزار هکتار آن آبی بوده و میتوان سالانه از ۱۰ درصد آن در زراعت پاییزه چغندر قند استفاده کرد
ÇEĞENDİR TARIM GÜLSTAN SU KAYNAK
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
نماینده ولی فقیه در گلستان از تلاش رییس فدراسیون کشتی قدردانی کردرییس فدراسیون کشتی در دیدار با نماینده ولی فقیه در گلستان از ظرفیت سرمایه گذاران برای توسعه استان و احیای کشتی گلستان یاد کرد.
ادامه مطلب »
آذربایجان غربی: افزایش عملکرد تولید در بخش کشاورزیخسرو شهبازی، رییس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان غربی، از افزایش صد درصدی تولید گندم و تولید ۲ میلیون تن چغندر قند در سال جاری خبر داد.
ادامه مطلب »
کنگاور در صدر تولید چغندر قند؛ افزایش ۵۰ هزار تنی نسبت به سال گذشتهکنگاور- ایرنا- شهرستان کنگاور با برداشت بیش از ۱۴۰ هزار تن چغندر قند از اراضی آبی خود، به عنوان یکی از قطبهای مهم تولید این محصول در کشور شناخته میشود. این میزان تولید نسبت به سال زراعی گذشته حدود ۵۰ هزار تن افزایش داشته و نشاندهنده پتانسیل بالای کشاورزی در این منطقه است.
ادامه مطلب »
مجتمع پتروشیمی «لردگان»؛ بزرگترین در غرب کشورپتروشیمی«لردگان» با استفاده از تکنولوژیهای پیشرفته، فرایند تحقیق و توسعه مستمر و بهرهگیری از دانش فنی بالا، به دنبال تولید محصولات با کیفیت بالا و مطابق با استانداردهای جهانی است.
ادامه مطلب »
وضعیت فوتبال مشهد ناراحتکننده استپیشکسوت فوتبال خراسان و ایران گفت: اوضاع فوتبال مشهد با این زیرساختها و پتانسیل بالا، ناراحتکننده و زشت است.
ادامه مطلب »
ضبط ۱۰۰۰ میلیارد تومان در یک پرونده پولشوییرئیس کل دادگستری استان گلستان از صدور رأی برای یکی از بزرگترین پروندههای پولشویی مواد مخدر کشور در گلستان و شناسایی و ضبط هزار میلیارد تومان اموال حاصل از جرم خبر داد.
ادامه مطلب »