سفیر اسبق ایران در دمشق: پرونده سوریه از ابتدا تحت مدیریت آیتالله خامنهای بود ایستادگی سوریه در کنار ایران در جنگ بخاطر وجود «حافظ اسد» بود حافظ_اسد خط مقدم مقابله با آمریکا بود حافظ اسد میگفت صدام را نصیحت کردم به ایران حمله نکند
: 21 خرداد سال 1379 حافظ اسد رئیسجمهور سوریه هنگامی که در حال گفتگوی تلفنی با امیل لحود رئیس جمهور وقت لبنان بود، درگذشت.سوریه از جمله کشورهایی بود که در همان ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی در سال 57، انقلاب مردم ایران را به رسمیت شناخت و در دوران جنگ تحمیلی نیز در کنار ایران قرار گرفت. برخی نقش سوریه را متفاوتتر از سایر کشورها همچون لیبی، کره شمالی و الجزایر دانسته و این ارتباط را یک ارتباط راهبردی میدانند.
تسنیم: ابتدا از اینکه وقت خود را در اختیار ما قرار دادید، تشکر میکنیم. موضوع گفتگوی ما "سوریه" و "حافظ اسد" است. نخست اینکه بفرمایید شما چگونه در سال 65 به عنوان سفیر جمهوری اسلامی ایران در سوریه معرفی شدید و چه کسی شما را برای تصدی این مسئولیت معرفی کرد؟: بسم الله الرحمن الرحیم. نسبت به مسائل انتخابم برای سفارت جمهوری اسلامی ایران در سوریه و اینکه چه موضوعی باعث شد تا به سراغ من بیایند، اطلاع دقیقی ندارم.
در همایشها فعالیت بسیاری داشتم و به دلیل اینکه به زبان عربی آشنا بودم، با میهمانان عربی گفتگو میکردم. این فعالیت، موجب شد تا حضرت آیتالله خامنهای نخستین آشنایی را نسبت به بنده پیدا کنند. ضمن اینکه هرچند بنده در سمنان بودم، عضو فعال و عضو شورای مرکزی حزب جمهوری اسلامی بودم. از این رو با ایشان آشنایی حزبی هم داشتم.
زمانی که آقای دکتر ولایتی پیشنهاد سفارت ایران در سوریه را با من مطرح کردند، گفتم چون من در پشتیبانی از جبههها و دفاع مقدس نقش دارم، اگر بر من واجب نشود، نمیتوانم بپذیرم و ترجیح میدهم در ایران بمانم. ضمن اینکه خودم نسبت به برخی از ائمه جمعه و مسئولان انتقاد داشتم که دفاع را جدی نمیگیرند. در آن جلسه خدمت ایشان مطرح کردم که به دلیل موضوع دفاع مقدس و پشتیبانی از جبههها باید ببینم که وظیفهام چیست و آیا در این شرایط بر من واجب است که به سوریه بروم یا خیر. ایشان بزرگواری فرمودند و به بنده نگفتند که واجب است به سوریه بروم. اگر میگفتند، میپذیرفتم. به هرحال من به نحوی نظرات دیگر را جویا شدم و به من گفتند که واجب است به سوریه بروم.
آقای ولایتی به بنده گفتند که شما زیاد به کارهای اداری، کاری ندارید. معمول بود که سفیر پیش از اعزام، به مدت دو سه ماه آموزشهای لازم را بگذراند و دفتر را تحویل بگیرد، اما من مستقیم از محراب به سفارتخانه رفتم . البته چند پرونده را مطالعه و با برخی از سیاسیون نیز گفتگو کردم. صدام تلاش میکرد جنگ را به جنگ عربی – فارسی تعبیر کند و این موضوع را به کشورهای عربی القا میکرد که برای دفاع از کشورهای عربی این جنگ را آغاز کرده است. صدام پیش غربیها نیز اینگونه ادعا میکرد که در دفاع از آنان در برابر ایران ایستاده است تا مانع از صدور انقلاب اسلامی بشود. به هرحال صدام به دنبال شکلگیری جبهه عربی بود.
در جنگ سال 1967 ، مصر، سوریه و عراق در کنار یکدیگر بودند. البته در آن زمان، هنوز حزب بعث و صدام در عراق روی کار نیامده بود. بعدها در سوریه و عراق، حزب بعث قدرت گرفتند. رئیس حزب بعث، "میشل عفلق" بود. این موضوع به دلیل ارتباطاتی بود که از قبل با ایشان وجود داشت. امام موسی صدر که به عنوان رئیس مجلس اعلای شیعیان لبنان شناخته میشد و در درگیریهای داخل لبنان، فعالیتهایی داشت با حافظ اسد ارتباطات خوبی داشت و از این ارتباطات برای علویون، بهره میبرد. شهید آیتالله سید محمدباقر صدر نیز با حافظ اسد ارتباطاتی داشت. افراد دیگری هم با حافظ اسد ارتباط داشتند که نشان دهنده زمینه گرایش اسد به مذهب تشیع است.
همچنین سوریها از نظر سیاست اقتصادی، اشتراکی بودند؛ بدین معنا که آنها مالکیتهای بزرگ را الغا کرده بودند. تفاوت حزب بعث با چپها این بود که حزب بعث تنها مالکیتهای بزرگ را الغا کرده بود، اما آنان تمامی مالکیتها را لغو کرده بودند. حافظ اسد به من گفت وقتی انقلاب اسلامی پیروز شد، ما در سوریه با مشارکت تمامی احزاب، جبهه مشترک حزبی تشکیل دادیم. تصمیمگیریهای کلی با نظر حزب و شورای مرکزی که خود رئیس آن بود، انجام میگرفت. سپس دولت آن تصمیمات را اجرا میکرد. به قول خودش، او موضوع انقلاب اسلامی را با رفیقانش مطرح کرد. او به آنها گفت که ما در حزب سه اصل اساسی داریم و مبارزه با امپریالیسم، وحدت عربی و موضوع اشتراکی سه اصل اساسی حزب است. آیتالله خمینی نیز همینها را مطرح کرده است.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
بازگشت گام به گام به قبل از برجام؛ ایران در انتظار تصمیم شورای حکام
ادامه مطلب »
گزارش رسانه صهیونیستی از قابلیت پهپادهای ایران؛ تهران بیشترین پهپادهای جنگی را در خاورمیانه داردگزارش رسانه صهیونیستی از قابلیت پهپادهای ایران؛ تهران بیشترین پهپادهای جنگی را در خاورمیانه دارد جروزالمپست در گزارشی به توان پهپادی ایران پرداخت و نوشت: صنعت پهباد ایران اکنون یکی از صنایع نظامی است که تحولات آن اغلب به وضوح دیده میشود.
ادامه مطلب »
کرونا در ایران و جهان؛ ورود اتباع افغانستان از مرز دوغارون ممنوع شدآمار کرونا در ایران در روزهای اخیر کاهش نیافته و نام ایران همچنان در میان ده کشور نخست جهان از نظر شیوع کرونا دیده میشود.
ادامه مطلب »
دفاع روسیه و چین از ایران در مقابل تهدیدات تحریمی آمریکا | DW | 10.06.2020روسیه و چین در نامه به سازمان ملل درباره تلاشهای آمریکا مبنی بر بازگشت تحریمها علیه ایران هشدار دادند. آمریکا تهدید کرده است در صورت عدم تمدید تحریمات تسلیحاتی ایران 'مکانیسم ماشه' را فعال خواهد کرد.
ادامه مطلب »
امارات در پی شکستهای مکرر حفتر از راهحل سیاسی در لیبی سخن گفتامارات متحده عربی از حامیان اصلی ژنرال کودتاگر خلیفه حفتر در پی شکستهای مکرر وی، راهحل سیاسی در لیبی را عنوان کرد. - خبرگزاری آناتولی
ادامه مطلب »
توضیحات وزارت کشور درباره حادثه یزد و غرق شدن اتباع در رودخانه هریرود/ تحصیل ۵۶۳ تبعه افغانستانی در رشتههای پزشکی در ایران/ تشریح خدمات ارائه شده رایگان به مهاجران در دوران کرونامدیرکل دفتر امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور با اشاره به خدمات ارائه شده در ایام شیوع بیماری کرونا به مهاجران از تحصیل ۵۶۳ دانشجوی افغانستانی در رشتههای مختلف پزشکی در کشور خبر داد.
ادامه مطلب »