اعتماد گزارش داد: با نزدیک شدن به روز رایگیری، بازار نظرسنجیها هم داغتر میشود؛ البته در بین این نظرسنجیها، بعضا خبرسازیهایی هم انجام میشود.
چنانکه روز جمعه یک نظرسنجی منسوب به صدا و سیما در فضای مجازی دست به دست میشد که در آن نامزد «اصلح» یک جریان خاص جایگاه نخست را داشت که چندی پس از انتشار توسط برخی رسانههای همان جریان، از سوی مرکز تحقیقات صدا و سیما تکذیب شد. اما آمار و ارقام نظرسنجیهای انجام شده، چه میگویند؟روز شنبه مرکز پژوهشهای مجلس، نتایج یک نظرسنجی را منتشر کرد که دادههای آن نکات قابلتوجهی دارد.نتایج این نظرسنجی نشان میدهد که درصد افراد شرکتکننده قطعی در انتخابات ، از 53.4درصد در مقطع یک، به 45.
اما در این نظرسنجی که مرکز پژوهشها انجام داده، نشان از تغییرات در آرای نامزدهای این انتخابات دارد. از بین پزشکیان، قالیباف و جلیلی، دو نامزد محافظهکار دچار ریزش رای شدهاند و در مقابل پزشکیان جهش کمی به سمت بالا پیدا کرد. طبق این آمار، رای قالیباف از 26.6درصد در 21 تا 24 خرداد، به 20.5درصد در 29 تا 31 خرداد سقوط کرده است. جلیلی هم به همین صورت اما اختلاف بیشتری پیدا کرده است؛ از 25.4درصد در مقطع 21 تا 24 خرداد، به 17.2درصد در 29 تا 31 خرداد کاهش یافته است.
بیش از آنکه این نظرسنجی دیتا و اطلاعات مرتبط با انتخابات را منتشر کرده باشد، بیشتر شبیه به زنهار خطاب به نامزدهای «جبهه انقلاب» است؛ زنهار برای تاکید بر اینکه اگر هر دوی جلیلی و قالیباف در صحنه بمانند، پزشکیان نفر اول خواهد شد و اگر بنا بر کنارهگیری باشد باید جلیلی کنارهگیری کند و اگر چنین نباشد و قالیباف کنار برود، شانس «جبهه انقلاب» از دست میرود و پزشکیان نفر اول برنده میشود.
نتیجهای که از این نظرسنجی برداشت میشود، افزایش آرای این سه نامزد اصلی است. اما نکته قابلتوجه، شیب تند افزایش آرای پزشکیان نسبت به قالیباف و جلیلی است؛ هرچند که آرای ابتدایی پزشکیان نسبت به دو نامزد دیگر در سطح پایینتری قرار داشته؛ در این بین همچنین باید آرای منفی قالیباف و جلیلی را هم درنظر گرفت؛ این دو در طول مناظرهها و روزهای تبلیغات، دارای آرای منفی بیشتری از پزشکیان دارند و این امر، بیشتر به نفع پزشکیان خواهد بود.
در جمعبندی این حالت، میتوان احتمال داد که آرای دو طرف به یکدیگر بسیار نزدیک خواهد بود و براساس گمانهزنیها پزشکیان میتواند قالیباف را شکست دهد.در شرایط دیگر، یعنی پزشکیان-جلیلی، وضعیت کمی متفاوت با حالت قبلی میشود؛ در این دو قطبی، جلیلی نیز در میان سبد رای قالیباف، آرای منفی زیادی دارد؛ این بخش از سبد رای به واسطه آنکه جلیلی را نماینده جبهه پایداری و طیف تندروی حاکمیت و همچنین پیامآور تحریم و نماد انزوای ایران میدانند؛ از این بابت او در بین هواداران قالیباف از اقبال پایینی برخوردار است.
سعید جلیلی داوطلب انتخابات ریاست جمهوری محمدباقر قالیباف رئیس مجلس
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
نظرسنجیها سیر صعودی «میزان مشارکت» در انتخابات را نشان میدهدرییس ستاد انتخابات استان کرمانشاه از سیر صعودی میزان مشارکت در انتخابات براساس نظرسنجیهای متعدد خبر داد و تاکید کرد: هفته داغ انتخاباتی را پیش رو داریم.
ادامه مطلب »
اولین مستند انتخاباتی جلیلی از شبکه یک سیما پخش شد +فیلماولین مستند انتخاباتی سعید جلیلی، نامزد انتخابات ریاست جمهوری از شبکه یک سیما پخش شد.
ادامه مطلب »
راهکار جلیلی برای حل ناترازی انرژی/ توجه به موضوعات محیط زیستی در صنعت نفترئیس کمیته نفت و انرژی ستاد انتخاباتی سعید جلیلی گفت: دولت مورد نظر جلیلی توجه ویژهای به موضوع ناترازی انرژی و موضوعات بهینهسازی و همچنین حفظ مسائل محیط زیستی خواهد داشت.
ادامه مطلب »
پیشبینی صندوق بینالمللی پول از رشد اقتصادی چینصندوق بینالمللی پول پیشبینی خود از رشد اقتصادی چین را تغییر داد.
ادامه مطلب »
نبویان تایید کرد؛ حملهکنندگان به میتینگهای ظریف طرفداران جلیلی هستند!؟چهره نزدیک به جلیلی تلویحا تایید کرد که حامیان جلیلی میتینگ های انتخاباتی ظریف را به هم می ریزند.
ادامه مطلب »
مردم فردی را انتخاب کنند که کشور را در مسیر توسعه قرار دهدرئیس ستاد انتخاباتی سعید جلیلی در زنجان گفت: با توجه به ویژگی دکتر جلیلی، شاهد استقبال قشر دانشجو از گفتمان این کاندیدا هستیم.
ادامه مطلب »