تبدیل مرغداری به زندانی با جمعیت متراکم ، نبود تهویه و آب آشامیدنی سالم و بالا زدن مداوم فاضلاب در زندان، شیوع انواع بیماریها، وفور حشرات و حیوانات موذی و شرایط سخت کودکان و مادران زندانی آنها، بخشی از گزارشی است که سازمان حقوق بشر ایران درباره زندان قرچک ورامین منتشر کرده است.
که با عنوان «زندان قرچک؛ جهنمی برای زنان و کودکان» به مناسبت روز جهانی حقوق بشر منتشر شده، این زندان را یکی از «تاریکترین نمادهای نقض سیستماتیک حقوق بشر در جمهوری اسلامی» توصیف کرده است.سازمان حقوق بشر ایران تهیه این گزارش را مدیون زنان کنشگر و زندانی سیاسی دانسته است که مدتی از حبس خود را در زندان قرچک گذراندهاند.
این مکان در ابتدا از مرغداری به مرکز ترک اعتیاد مردان تغییر کاربری داد، اما پس از آنکه مسئولان تصمیم گرفتند آن را به زندان زنان تبدیل کنند، تغییر خاصی در ساختمان آن ایجاد نکردند، بهطوری که بندها پنجره ندارند و زمانی که درهای آهنی هواخوریها بسته شوند، تنها چیزی که دیده میشود، دیوار است. امیریمقدم با تاکید بر لزوم اقدام جامعه جهانی و نهادهای حقوق بشری برای پایان دادن به فعالیت این زندان گفت: «زندان قرچک نباید صرفا یک موضوع داخلی تلقی شود؛ بلکه آزمونی برای جامعه جهانی است که آیا میتواند برای دفاع از کرامت انسانی و حقوق بشر بهصورت متحد عمل کند یا خیر. بستهشدن این زندان نهتنها گامی ضروری برای احقاق حقوق زندانیان، بلکه نمادی از پایبندی جهانی به عدالت و انسانیت خواهد بود.
نرگس محمدی، فعال حقوق بشر و برنده جایزه صلح نوبل که به همراه با عالیه مطلبزاده، روزنامهنگار و فعال مدنی، در تیر ۱۴۰۱ به این زندان تبعید شدند، در نامهای مشترک نوشته بودند: «شرایطی که سختی و بدی هوای سوزناک و جهنمی آن، آلوده و غیرقابل شرب و حتی غیر قابل استحمام بودن آب، ساختمان سولهمانند، بدون نور طبیعی و جریان هوا، فاضلاب و تاسیسات فرسوده و زیرساختهای نامناسب جهت زندگی انسان تنها بخشی از رنج فزاینده و پایان ناپذیر تحمیلشده بر جان تکتک زنان این زندان است.
او افزود: «جاریشدن فاضلاب در کف سالنها موجب هجوم حشرات شده و بوی مسموم نیز مشکلات تنفسی برای زندانیان محبوس در این بندها ایجاد کرده است.» طبق این گزارش، مساله سرویسهای بهداشتی تنها مربوط به زندانیان نیست، بلکه ملاقاتکنندگانی هم که از راههای میآیند به سرویس بهداشتی دسترسی ندارند.طبق این گزارش، با وجود تعداد بالای بیماران در زندان، امکان ویزیت بیماران از سوی پزشک بسیار محدود است و معمولا از هر بند حداکثر پنج نفر ویزیت میشوند. چشمپزشک و دندانپزشک به ندرت به زندان مراجعه میکند و خدمات دندانپزشکی، به جز کشیدن دندان، باید با هزینه شخصی بیمار انجام شود.
در همین حال، در مواردی که بیماریهای خطرناک شایع میشود، مسئولان زندان جلوی اطلاعرسانی در این مورد را میگیرند.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
ثبت صدها مورد نقض حقوق بشر توسط جمهوری اسلامی در آبان ماهقطعنامه سازمان ملل علیه نقض حقوق بشر در ایران تاثیری هم دارد؟ پاسخ محمود امیری مقدم
ادامه مطلب »
سازمان حقوق بشر ایران: دستکم ۱۷ زندانی هفته گذشته اعدام شدندسازمان حقوق بشر ایران روز شنبه ۲۶ آبان از اعدام دستکم ۱۷ زندانی، از جمله یک زن و یک شهروند افغانستان، در زندانهای ایران طی هفته گذشته خبر داد.
ادامه مطلب »
چهار متهم پرونده «آتشسوزی زندان اوین» به حبس و شلاق محکوم شدندخبرگزاری «هرانا»، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، از محکومیت چهار تن از متهمان پرونده موسوم به «آتشسوزی زندان اوین» در دادگاه تجدید نظر استان تهران خبر داد.
ادامه مطلب »
کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل نقض حقوق بشر در ایران را محکوم کردکمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز چهارشنبه ۳۰ آبان قطعنامهای را در محکومیت نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد.
ادامه مطلب »
روسیه حضور اسد در این کشور را تایید و احتمال استرداد او را رد کردبررسی آخرین وضعیت حقوق بشر در ایران در گفتگو با پرستو فاطمی و عاطفه دانشگر
ادامه مطلب »
پارلمان اروپا گسترده نقض حقوق بشر در ایران را محکوم کردپارلمان اروپا با تصویب قطعنامهای، نقض گسترده حقوق بشر در ایران را بهشدت محکوم کرد و از جمهوری اسلامی خواست که به تبعیض سیستematik علیه زنان و دختران پایان دهد.
ادامه مطلب »