گرامیداشت جشن باستانی «شب یلدا» در خارج از کشور

ایران اخبار اخبار

گرامیداشت جشن باستانی «شب یلدا» در خارج از کشور
ایران آخرین اخبار,ایران سرفصلها
  • 📰 IRNA_1313
  • ⏱ Reading Time:
  • 227 sec. here
  • 5 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 94%
  • Publisher: 63%

تهران- ایرنا- نمایندگی‌های فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور، جشن باستانی شب یلدا را با حضور سفرا، رایزنان فرهنگی، ایرانیان مقیم و دوستداران فرهنگ و هنر ایرانی برگزار کردند.

به گزارش ایرنا از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، جشن باستانی شب یلدا را با حضور سفرا، رایزنان فرهنگی، ایرانیان مقیم و دوستداران فرهنگ و هنر ایرانی در کشورهای پاکستان، ترکمنستان، فرانسه، هند، گرجستان و قزاقستان، تانزانیا، مالزی و بلغارستان برگزار شد.سعید طالبی‌نیا وابسته فرهنگی کشورمان در کراچی در برنامه زنده صبگاهی شبکه تلویزیونی پرمخاطب آج TV پاکستان حضور یافت و به معرفی آیین جشن شب یلدا در ایران و مناطق تابعه حوزه تمدنی آن پرداخت.

طالبی‌نیا درباره جشن‌های شب یلدا در مناطق شمالی پاکستان در دو ایالت بلتستان و خیبر پختونخوا توضیحاتی ارائه داد. طالبی‌نیا گفت: همه ساله در شب یلدا گروهی از بلتی‌های ساکن کراچی، در منطقه دیفنس مراسم دورهمی برگزار و آن را جشن می‌گیرند. روزبهانی در ادامه افزود: شب یلدا را با نام‌هایی همچون شب چله، میلاد مهر و برخی نام‌های دیگر نیز می‌شناسند. در واقع نیاکان ما به دانش اندازه گیری طول روز و شب بر اساس اصول علم ستاره شناسی دست یافته و دریافته بودند که اولین شب فصل زمستان، بلندترین شب سال است. این شب چه در قبل از اسلام به عنوان آیینی کهن و چه بعد از اسلام در نگاهی جدید، مورد احترام و توجه ایرانیان بوده است و همواره جایگاه خاصی در فرهنگ مردم ایران داشته است.

نوید رسولی، رایزن فرهنگی کشورمان نیز با اشاره به شب چله به عنوان نمادی از فرهنگ غنی و کهن ایرانیان گفت: شب یلدا یا شب چله یکی از قدیمی‌ترین جشن‌های ایرانی و نمادی از فرهنگ غنی و کهن ایرانی است. یلدا برای خیلی از قدیمی‌ترها، تنها یک رویداد تقویمی نیست، بلکه تجلّی‌ ارزش‌های انسانی است. این شب از تمام شب‌های سال بلندتر است و اجداد ما هر سال آن را جشن می‌گرفته‌اند.

این برنامه که با تلاوت قرآن کریم آغاز شد، شامل بخش‌های متنوعی نظیر سخنرانی سید احمد معتمدی از قدمای انجمن اسلامی اروپا و رئیس پیشین دانشگاه امیرکبیر، مراسم حافظ خوانی، برگزاری مسابقه پانتومیم و اهدای جوایز به نفرات برگزیده بود.جشنواره غذاهای ایرانی با ارائه جشنی از طعم‌ها و سنت‌های آشپزی ایرانی با هدف جذب بیشتر گردشگران هندی با همکاری بنیاد سی دی، سفارت جمهوری اسلامی ایران و رایزنی فرهنگی کشورمان از ۲۱ تا ۲۶ آذرماه به مدت یک هفته در هتل اروس در دهلی‌نو برگزار شد.

این جشنواره با حضور ایرج الهی سفیر جمهوری اسلامی ایران در هندوستان، فریدالدین فریدعصر رایزن فرهنگی ایران در دهلی‌نو، مقامات و نمایندگانی از کشورهایی از جمله مغولستان، تاجیکستان، ازبکستان، چین و دیپلمات ها و نمایندگانی از نهادهای مختلف ایرانی و سایر کشورها برگزار شد. شام بزرگ ایرانی، جشن باشکوهی از فرهنگ غذایی پرجنب‌وجوش ایران بود که ریشه‌ای عمیق در تاریخ و سنت‌های این کشور دارد. میهمانان با مجموعه‌ای از غذاهای اصیل ایرانی پذیرایی شدند که طعم‌های منحصربه‌فرد و هنر آشپزی این منطقه را برجسته می‌کرد.

صیاد کوه استاد اعزامی وزارت علوم و مدرس زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه دولتی تفلیس در بخش حافظ خوانی ابتدا به پیدایش یلدا و وجه تسمیه این مناسبت اشاره و با تفعل به دیوان حافظ غزلی از اشعار شاعر به نام ایرانی قرائت کرد. همچنین، دانشجویان زبان فارسی دانشگاه‌های نظربایف، بین‌المللی آستانه، ملی اوراسیا، دفاع ملی و رایزنی فرهنگی ایران نیز به این جشن دعوت شده و در آن حضور یافتند.

وی همچنین بر این امر تاکید کرد که یلدا محصول نگاه فرهنگ ایرانی به خویشاوندی انسان و طبیعت است؛ اینکه در ایران خانواده همیشه جایگاه بلندی داشته و در آیین شب چله نیز نقش محوری دارد چرا که این شب اعضای خانواده را دور هم جمع می‌کند، بزرگ‌ترها و کوچکترها را با مفاهیم بلندی که در ادب فارسی برای قرن‌ها راهنمای انسان بوده آشنا می‌کنند و حافظ و سعدی و فردوسی می‌خوانند.

آیگیریم ایبرایوا، رئیس مرکز توسعه پایدار و همکاری‌های بین‌المللی دانشگاه بین‌المللی آستانه برای عرض تبریک جشن شب چله حاضر شد و از همکاری‌های خوب میان رایزنی فرهنگی و دانشگاه در طی سه سال از زمان انعقاد تفاهم‌نامه تاکنون اشاره کرد از جمله تشکیل کلاس‌های آموزش زبان فارسی و ایران‌شناسی برای دانشجویان و ابراز خرسندی نمود که بر اساس تفاهم‌نامه میان این دانشگاه و دانشگاه خوارزمی ایران قرار است در ترم تحصیلی ۲۰۲۵ زبان فارسی برای دانشجویان رشته زبان‌شناسی که موظف به گذراندن دو زبان هستند، به عنوان یک...

در این مراسم رضا پارسا، وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ ایران در حیدرآباد به همراه تعدادی از نویسندگان، شعرا، ادب دوستان و سایر علاقه‌مندان به ایران حضور داشتند. رضا پارسا، وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ ایران در حیدرآباد با تشریح ویژگی‌های شب یلدا و اهمیت آن در کشورمان، ابراز امیدواری کرد سلسله نشست‌های آشنایی با ایران در خانه فرهنگ ایران در حیدرآباد ادامه خواهد داشت.

مسابقه، شاهنامه‌خوانی، اجرای سرود، برپایی نمایشگاه، حافظ خوانی توسط دو تن از نوجوانان ایرانی و سخنرانی اساتید دانشگاه و حبیب رضا ارزانی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مالزی از جمله برنامه‎های این مراسم بود. مسئول خانه فرهنگ ضمن شادباش شب یلدا، تأکید کرد که این جشن نه تنها بخشی از تاریخ کهن ایران است، بلکه دارای ریشه‌های عمیق و پرارزش فرهنگ ایرانی است.

زهرا موسوی از ایرانیان مقیم پاکستان نیز در مورد اهمیت شب یلدا و فال حافظ و نحوه گرفتن فال توضیحاتی به دانشجویان و اساتید این دانشگاه ارائه دادند. وی بیان کرد که در فرهنگ ایرانی شب یلدا تنها یک فرصت برای شادی نیست بلکه روزی است که از نظر روحانی و تقدیر نیز اهمیت دارد. روح‌الامین گفت: اگرچه مرزهای سیاسی بین کشورها وجود دارد، اما برای فرهنگ نیازی به مرز یا زبان نیست و این برای بقای مشترک ضروری است. این جشن نه تنها در ایران، بلکه در بسیاری از کشورهای آسیای مرکزی، هند و پاکستان نیز برگزار می‌شود.

این خبر را خلاصه کرده ایم تا بتوانید سریع آن را بخوانید. اگر به خبر علاقه مند هستید، می توانید متن کامل را اینجا بخوانید. ادامه مطلب:

IRNA_1313 /  🏆 6. in İR

ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها

Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.

شب یلدا ۱۴۰۳ چه روزی است ؟شب یلدا ۱۴۰۳ چه روزی است ؟یلدا یکی از جشن های بزرگ باستانی است که از گذشتگان به یادگار گذاشته شده است.
ادامه مطلب »

خوابگاه‌های دانشجویی میزبان خنده‌ها و آرزوهای دور از خانهخوابگاه‌های دانشجویی میزبان خنده‌ها و آرزوهای دور از خانهشب یلدا در خوابگاه‌ شاید متفاوت‌تر از خانه باشد؛ در دل این شب طولانی، همه چیز از میوه‌های شب یلدا گرفته تا خنده‌ها و آرزوهای دور از خانه به اشتراک گذاشته می‌شود.
ادامه مطلب »

یلدا آیین وفاق در تاریخ کهنتهران- ایرنا- «یلدا» جشن گردهم‌آیی، دورهمی خانواده در بلندترین شب سال، جشن وفاق و همدلی در پایان شب طولانی و امید به زایش نور و روشنایی در فرهنگ کهن ایرانیان است.
ادامه مطلب »

شب قصه‌های ما: جشن شب یلدا در فرهنگسراهای تهرانشب قصه‌های ما: جشن شب یلدا در فرهنگسراهای تهرانجشن «شب قصه‌های ما» به مناسبت شب یلدا از ۲۸ تا ۳۰ آذرماه در مراکز فرهنگی مناطق ۲۲ گانه شهر تهران برگزار می‌شود.
ادامه مطلب »

یلدا: جشن کهن ایرانی با آیین‌های خاصیلدا: جشن کهن ایرانی با آیین‌های خاصاین متن به بررسی جشن شب یلدا، یکی از کهن‌ترین سنت‌های ایرانی می‌پردازد. قدمت این جشن به هزاران سال پیش باز می‌گردد و مردم ایران آن را به عنوان طولانی‌ترین شب سال برای پیروزی نور بر تاریکی جشن می‌گرفتند. متن در ادامه به آداب و رسوم خاص شب یلدا، از جمله آتش روشن کردن، قصه‌خوانی، فال حافظ و چیدمان سفره شب یلدا اشاره کرده و از مردم شیراز در مورد اهمیت دورهمی‌ها در شب یلدا سوال می‌کند.
ادامه مطلب »

مهاجرانی: «یلدا» یادمان می‌دهد در اوج تاریکی‌، امید به بهبود را از یاد نبریممهاجرانی: «یلدا» یادمان می‌دهد در اوج تاریکی‌، امید به بهبود را از یاد نبریمسخنگوی دولت با اشاره به فرارسیدن شب یلدا تاکید کرد: گرامیداشت این مناسبت یادمان می‌دهد در اوج تاریکی‌ها روشنی امید به بهبود وضعیت را از یاد نبریم.
ادامه مطلب »



Render Time: 2025-02-21 04:12:25