کمیته حقیقت‌یاب سازمان ملل: تبعیض و سرکوب زنان ایران مصداق جنایت علیه بشریت است

ایران اخبار اخبار

کمیته حقیقت‌یاب سازمان ملل: تبعیض و سرکوب زنان ایران مصداق جنایت علیه بشریت است
ایران آخرین اخبار,ایران سرفصلها
  • 📰 RadioFarda_
  • ⏱ Reading Time:
  • 46 sec. here
  • 2 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 22%
  • Publisher: 51%

کمیته حقیقت‌یاب تعیین‌شده توسط شورای حقوق بشر سازمان ملل در گزارشی اقدامات حکومت علیه زنان معترض در ایران را مصداق «جنایت علیه بشریت» نامید.

کمیته حقیقت‌یاب تعیین‌شده توسط شورای حقوق بشر سازمان ملل در گزارشی جمهوری اسلامی را مسئول «خشونت فیزیکی» منجر به مرگ مهسا امینی معرفی کرد و اقدامات حکومت علیه زنان در ایران را مصداق «جنایت علیه بشریت» دانست.

کمیته حقیقت‌یاب می‌گوید: «بر اساس شواهد و الگوهای خشونت پلیس امنیت اخلاقی در اعمال حجاب اجباری برای زنان، کمیته متقاعد است که خانم امینی مورد خشونت فیزیکی قرار گرفته که منجر به مرگ او شده است. بر این اساس، حکومت مسئول مرگ غیرقانونی اوست».

به گفته این کمیته، حکومت جمهوری اسلامی «در نقض قوانین بین‌المللی حقوق بشری، وظیفه خود مبنی بر انجام تحقیقات در رابطه با "مرگ‌های احتمالاً غیرقانونی" به طور سریع، موثر، جامع، مستقل، بی‌طرفانه و شفاف انجام نداده است. در عوض، مقامات ایران فعالانه در راستای پنهان کردن حقیقت درباره مرگ خانم امینی، از جمله از خانواده او و عموم مردم اقدام کردند».

در اعتراضات سراسری ایران که ماه‌ها طول کشید، دست‌کم ۵۰۰ معترض به ضرب گلوله نیروهای امنیتی و انتظامی کشته شدند و بیش از ۲۰ هزار نفر بازداشت شدند. شورای حقوق بشر سازمان ملل آذرماه پارسال کمیته حقیقت‌یاب در مورد اعتراضات ایران را تشکیل داد و سه حقوقدان زن را به عضویت در آن منصوب کرد.

این خبر را خلاصه کرده ایم تا بتوانید سریع آن را بخوانید. اگر به خبر علاقه مند هستید، می توانید متن کامل را اینجا بخوانید. ادامه مطلب:

RadioFarda_ /  🏆 13. in İR

ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها

Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.

اختصاصی صدای آمریکا؛ جاوید رحمان: مردم ایران شهامت مقاومت در برابر جمهوری اسلامی را دارنداختصاصی صدای آمریکا؛ جاوید رحمان: مردم ایران شهامت مقاومت در برابر جمهوری اسلامی را دارندگفت‌وگوی اختصاصی با جاوید رحمان گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور ایران. کشتار معترضان در خیابان‌ها، اعدام‌های پرشمار در زندان‌ها، بازداشت فعالان سیاسی و مدنی، حبس‌های طولانی‌مدت در انفرادی، شکنجه و اعترافات اجباری، سرکوب روزنامه‌نگاران، نقض حقوق اقلیت‌‌ها، تبعیض علیه زنان؛ اینها بخشی از کارنامه سراسر سیاه جمهوری اسلامی در زمینه حقوق بشر است.
ادامه مطلب »

سازمان ملل می گوید ادعاهای «معتبری» درباره تجاوز سربازان اسرائیل به زنان فلسطینی دریافت کرده استسازمان ملل می گوید ادعاهای «معتبری» درباره تجاوز سربازان اسرائیل به زنان فلسطینی دریافت کرده استکارشناسان سازمان ملل می‌گویند ادعاهایی را دریافت کرده‌اند مبنی بر اینکه زنان و دختران فلسطینی در زمان بازداشت توسط نیروهای اسرائیل، مورد تجاوز جنسی قرار گرفته‌اند. آنها ضمن «معتبر» دانستن این ادعاها، خواستار انجام تحقیقات کامل در این باره شدند.
ادامه مطلب »

قطعنامه پیشنهادی آمریکا به شورای امنیت: آتش بس موقت در غزه برای آزادی تمام گروگان‌هاقطعنامه پیشنهادی آمریکا به شورای امنیت: آتش بس موقت در غزه برای آزادی تمام گروگان‌هاآمریکا پیش‌نویس قطعنامه‌ای را به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارائه کرده است که خواستار آتش‌بس موقت در جنگ غزه شده و نسبت به عملیات نظامی اسرائيل در رفح هشدار می‌دهد.
ادامه مطلب »

هشدار ۴ سازمان مسیحی درباره افزایش سرکوب و تفتیش عقاید مسیحیان ایرانهشدار ۴ سازمان مسیحی درباره افزایش سرکوب و تفتیش عقاید مسیحیان ایرانسازمان «ماده ۱۸» در گزارشی با همکاری سه سازمان جهانی مسیحی «ام ای سی»، «درهای باز» و «همبستگی جهانی مسیحی»، گزارش سالانه‌اش در مورد وضعیت مسیحیان ایران را منتشر کرد. تعداد مسیحیان دستگیر شده در سال ۲۰۲۳ میلادی به ۱۶۶ نفر افزایش یافته. این آمار طی سال پیش از آن ۱۳۴ نفر بوده است.
ادامه مطلب »

دستاوردهای ۲ سال اخیر هسته‌ای کشور حاصل تلاش‌های متخصصان با میانگین سنّی ۳۰ سال استدستاوردهای ۲ سال اخیر هسته‌ای کشور حاصل تلاش‌های متخصصان با میانگین سنّی ۳۰ سال استمعاون رییس‌جمهور گفت: دستاوردهای دو سال اخیر سازمان انرژی اتمی ایران حاصل تحقیقات و تلاش‌های فراوان متخصصان و پژوهشگران جوان ایرانی با میانگین سنی ۳۰ تا حداکثر ۳۵ سال است.
ادامه مطلب »

ابتکار نرگس محمدی؛ گروهی از کارشناسان سازمان ملل خواستار جرم‌انگاری «آپارتاید جنسیتی» شدندابتکار نرگس محمدی؛ گروهی از کارشناسان سازمان ملل خواستار جرم‌انگاری «آپارتاید جنسیتی» شدندگروهی از کارشناسان سازمان ملل متحد، با تاکید بر ظلم شدیدی که زنان، به‌ویژه تحت حکومت‌هایی مانند طالبان با آن روبرو هستند، خواستار جرم‌انگاری جهانی «آپارتاید جنسیتی» به عنوان «جنایت علیه بشریت» شدند؛ ابتکاری که نرگس محمدی پیشتر خواستار بررسی آن از سوی سازمان ملل شده بود.
ادامه مطلب »



Render Time: 2025-02-23 11:12:56