تهران- ایرنا- مقامات تاجیکستان از کشف ۱۵ ذخیره جدید و بزرگ عناصر کمیاب خاکی خبر دادند.
به گزارش عصر شنبه ایرنا از خبرگزاری اورآسیانت، مختار فاضلزدا رئیس خدمات زمینشناسی تاجیکستان، از کشف ۱۵ ذخیره جدید و مهم عناصر کمیاب خاکی در مناطق کوهستانی این کشور خبر داد.این ذخایر در مناطق کوهستانی شرقی واقع شدهاند که به دلیل شرایط دشوار طبیعی دسترسی به آنها تاکنون محدود بوده است اما پیشرفت فناوریهای جدید در سالهای اخیر امکان بررسی این مناطق را فراهم کرده است.
فاضل زدا افزود مطالعات بیشتری برای تعیین اندازه دقیق این ذخایر، از جمله لیتیوم، ضروری است. این اطلاعات میتواند سرمایهگذاری خارجی و تخصصهای لازم برای استخراج و توسعه این منابع را جذب کند. در اواخر سال ۲۰۲۳ ، امامعلی رحمان رئیسجمهور تاجیکستان، از برنامههای دولت برای توسعه منابع معدنی و فلزات غیرآهنی کشور، از جمله لیتیوم، تنگستن و نیکل خبر داد. وی همچنین بر ضرورت ایجاد ظرفیتهای داخلی برای تبدیل مواد خام معدنی به محصولات نهایی تاکید کرد.
تاجیکستان که هماکنون تولیدکننده بزرگ طلا و آلومینیوم است، در صورت بهرهبرداری از ذخایر عظیم عناصر نادر خاکی خود میتواند گامهای مهمی برای رهایی از فقر اقتصادی بردارد.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
کشف دسته چاقو کمیاب ۲۰۰۰ سالهقبضه کمیاب یک قبضه چاقو که به شکل گلادیاتور ساخته شده است در نزدیکی «دیوار هادریان» کشف شد.
ادامه مطلب »
کشف و ضبط پرندههای کمیاب در بوشهرفرمانده انتظامی استان گفت: با تلاش ماموران انتظامی شهرستان عسلویه و دشتی ۴۴ قطعه پرنده کمیاب به ارزش ۲۱۰ میلیارد ریال کشف و به دامان طبیعت بازگشتند.
ادامه مطلب »
نماینده وزارت نیرو در شورای مرکزی کشاورزی منصوب شدرئیس حوضه آبریز کارون بزرگ از سوی وزیر نیرو بهعنوان نماینده وزارت نیرو در شورای مرکزی کشاورزی و منابع طبیعی منصوب شد.
ادامه مطلب »
کشف ۳ کهکشان غولپیکر سرخ توسط تلسکوپ «جیمز وب»«تلسکوپ فضایی جیمز وب» در یک کشف غافلگیرکننده از سه کهکشان بزرگ در جهان اولیه پردهبرداری کرد.
ادامه مطلب »
پیشرفت ملموس در مذاکرات آتشبس در غزهمنابع آگاه مدعی پیشرفت ملموس در مذاکرات آتشبس در غزه در ازای آزادی اسرای اسرائیلی شدند.
ادامه مطلب »
کشف شواهدی از زندگی اجداد انسان در دره زرافشان تاجیکستانمحققان اعلام کردهاند که یک محوطه باستانشناسی تازه کشفشده در تاجیکستان با قدمتی بالغ بر ۱۵۰ هزار سال، حاکی از آن است که این منطقه نقشی اساسی در مهاجرت و گسترش اجداد انسانهای امروزی به آسیای مرکزی داشته است.
ادامه مطلب »