چگونه شهرفروشی قانونی، زیست شهری ما را به بازی میگیرد تشریح ابعاد تعارض منافع و شهرفروشی از طریق مصوبات موردی کمیسیون ماده 5 شهر تهران یادداشتی به قلم علی اعطا
از دوستان دیگری کسب نظر کردم. برداشت مشابهی داشتند. تصمیم گرفتم جنبههایی از موضوع را که نیازمند تحلیل و تأمل بیشتری است، با تفصیل بیشتر مطرح کنم. چنانکه در پیشانی یادداشت هفته گذشته آمده، انگیزهام از تحریر یادداشت، ارائه پیشنهاد به نمایندگان مجلس برای اصلاح برخی کژکارکردهای قوانین توسعه شهری در طرح مردمیسازی حکمرانی بوده است. «طرح مردمیسازی حکمرانی» در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است. در کمیسیون داخلی و امور شوراها به تصویب رسیده و در دستور صحن قرار گرفته است.
وقتی با ماجرایی به صورت مستمر مواجه میشویم و به بخش ثابتی از زیست ما تبدیل میشود، شاید کمتر درباره چرایی آن سؤال کنیم. گویی امری طبیعی و بدیهی است. گویی باید چنین باشد و غیر از آن را نمیتوان متصور بود. اما واقعیت این است که در سالهای اخیر، نوعی هوشیاری در میان ساکنان شهر پدید آمده است. مردم بیش از گذشته به حقوق شهروندی خود آگاه شدهاند و از زندگی در شهر، مطالبه کیفیت میکنند.
چند سال پیش که عضو شورای پنجم پایتخت بودم، در جلسهای با حضور تعدادی از مدیران شهری و دولتی، درباره منابع تأمین مالی برای شهرداری تهران صحبت میکردیم. صحبت از کاهش درآمدها و محدودیت منابع مالی بود. یکی از مدیران ارشد و باسابقه گفت ما باید با استفاده از ظرفیتهای قانونی در حوزه شهرسازی درآمدهای صدور پروانه را افزایش دهیم. پرسیدم منظور شما از استفاده از ظرفیتهای قانونی چیست؟ گفت از طریق صدور مجوزهای قانونی در کمیسیون ماده پنج.
کمیسیون ماده 5، مرجع تصویب طرح تفصیلی است. طرح تفصیلی بر اساس آنچه در طرح جامع مقرر شده، تهیه میشود. جهتگیریهای آن همان جهتگیری طرح جامع است. وقتی شما در مقام شهردار تهران، ریاست کمیسیون ماده 5 را بر عهده دارید و در این نهاد، طرح تفصیلی را تصویب میکنید، هدف شما چیزی جز تصویب ضوابط و مقرراتی برای افزایش کیفیت زیست شهری نیست. یا بهتر است بگوییم، نباید باشد.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
پارلمان اندونزی رابطه جنسی خارج از ازدواج را ممنوع کردپارلمان اندونزی، کشوری که بیشترین جمعیت مسلمان در جهان را دارد، قانونی را به تصویب رساند که رابطه جنسی خارج از ازدواج و صیغه را جرم تلقی میکند.
ادامه مطلب »
ترس و ترسسالاری در جمهوری اسلامی، پروژه «النصر بالرعب»ریشههای این درجه از خشونتطلبی و قساوتِ گروه حاکم بر ایران، که از کودککُشی و کور کردن، تا حمله به منازل شخصی و جنازهدزدی را دربر میگیرد چیست؟
ادامه مطلب »
مجله تایم زنان ایران را به عنوان قهرمانان سال ۲۰۲۲ انتخاب کردمجله «تایم» زنان ایران را به عنوان قهرمان سال ۲۰۲۲ معرفی و همچنین ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین را هم به عنوان شخصیت سال ۲۰۲۲ خود برگزید. مهسا_امینی اعتراضات_سراسری
ادامه مطلب »