در حال حاضر در چین دستکم هفت خبرنگار که درباره بحران کرونا گزارش تهیه کرده بودند، زندانی یا مفقودالاثر هستند. ۴۵۰ کاربر شبکههای اجتماعی نیز به اتهامِ به اشتراک گذاشتن «شایعات کذب» درباره این همهگیری، مدتی را در بازداشت گذراندهاند. راستی_آزمایی
» در مورد انتشار اخبار ساختگی و گمراهکننده در کشورهای مختلف منتشر میکند.به گزارش «سازمان گزارشگران بدون مرز»، چین از جمله حکومتهایی است که شدیدترین محدودیتها را بر رسانهها اعمال میکند. این سازمان در تازهترین گزارشِچین را در قعر جدول ردهبندی، در چهارمین رتبه از آخر قرار داده است.
در حال حاضر در چین دستکم هفت خبرنگار که درباره بحران کووید-۱۹ گزارش تهیه کرده بودند، زندانی یا مفقودالاثر هستند. حدود ۴۵۰ کاربر شبکههای اجتماعی نیز به اتهامِ به اشتراک گذاشتن «شایعات کذب» درباره این همهگیری، مدتی را در بازداشت گذراندهاند. این به اصطلاح شایعات کذب شامل هر نوع مطلبی است که خارج از گفتمان حکومتی باشد.
دولت چین علاوه بر اعمال محدودیتهای شدید بر منابع خبری، از رسانههای تبلیغاتی و پروپاگانداهای حکومتی نیز برای تحت تأثیر قرار دادن گفتمان عمومی استفاده میکند. در گزارش «موینهن» و «پاتل» آمده است که در دوران بیماری همهگیر کووید-۱۹، کنترل و محدودیت آزادی بیان در فضای مجازی چین افزایش یافته است. تشدید مدیریت و اعمال محدودیت در گردش آزاد اطلاعات این امکان را برای دولت چین فراهم کردهاند که تصویری غلط از وقایع اخیر، چه در داخل کشور و چه در سطح بینالمللی ارایه کند. بارزترین نمونه آن هم تلاش دولت برای زیر سؤال بردن این واقعیت است که ویروس جدید کرونا نخستین بار در شهر «ووهان» کشف شده است.
در گزارش این دو پژوهشگر آمده است: «اعمال محدودیت در فضای مجازی چین در روزهای نخست شیوع بیماری موجب شد که برخی از شهروندان نتوانند به اطلاعاتی درست درباره نحوه رویارویی با ویروس یا استفاده از کمکهای پزشکی دست یابند.
نمونههای دیگری نیز هستند که هرچند کمتر شناخته شدهاند ولی از کنترل حکومتی بر روایتهایی که از این بیماری همهگیر ارایه شدهاند، حکایت دارند. به گزارش سازمان غیردولتی «مدافعان حقوق بشر چین»، در سه ماه اول سال ۲۰۲۰، دستکم ۸۹۷ کاربر اینترنتی به دلیل انتشار مطالبی درباره بیماری کووید-۱۹، مجرم شناخته شدهاند.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
پوتین آمریکا را به سازماندهی کودتا در اوکراین در سال ۲۰۱۴ متهم کرد«چرا ایالات متحده کودتا ترتیب داد؟ چرا کشورهای اروپایی از موضع ضعف با آن همراه شدند و به این ترتیب به ایجاد شکاف در اوکراین و جدا شدن کریمه از آن تن دادند؟»
ادامه مطلب »
در آمریکا: میزان مرگ و میر در خانههای سالمندان در همهگیری کرونا ۳۲ درصد افزایش داشتدر آمریکا: میزان مرگ و میر در خانههای سالمندان در همهگیری کرونا ۳۲ درصد افزایش داشت کارشناسان میگویند که این میزان مرگ و میر به مراتب بیشتر از حد معمول و بسیار غیرمنتظره بود
ادامه مطلب »
کووید ۱۹؛ نگرانیها درباره شیوع گونه «دلتا» در اروپا و اسرائیلشیوع گونهای جدید از ویروس کرونا که تحت عنوان «دلتا» شناخته میشود موجب افزایش نگرانیها در برخی کشورها به ویژه در اروپا و اسرائیل شده است.
ادامه مطلب »
۵ سال پس از همهپرسی در بریتانیا نظر شهروندان اتحادیه اروپا درباره برکسیت چیست؟نتیجه نظرسنجی یورونیوز نشان میدهد که شهروندان چهار کشور عضو اتحادیه اروپا آمادهاند تا در صورت موفقیت بریتانیا در دوران پسابرکسیت خروج کشورشان از اتحادیه اروپا را به عنوان یک گزینه در نظر بگیرند.
ادامه مطلب »
سازمان ملل متحد درباره پیشرویهای طالبان در افغانستان هشدار داد«طالبان از ۳۷۰ ولسوالی افغانستان، بیش از ۵۰ تا را تصرف کرده و بیشتر مراکز ولسوالیها را به محاصره در آوردهاند.»
ادامه مطلب »