چین، تجارت، سرمایهگذاری و انجام پروژههای زیرساختی در کشورهای آفریقایی را به صدها میلیارد دلار رسانده است و همزمان، کنشگران دیگر همچون ترکیه، عربستان و ژاپن نیز در آفریقا کار میکنند.
به گزارش مشرق، قاره آفریقا دارای بخشی از غنیترین معادن و منابع جهان است. اما این قاره به درازای چند قرن، بلای استعمار و فقر را تحمل کرده است. ولی حالا شرایط برای بسیاری از کشورهای قاره سیاه تغییر یافته و اینک تبدیل به میدانی برای سرمایه گذاری رقبای بزرگ جهانی شده است.
اراستوس موونچا، معاون سابق کمیسیون اتحادیه آفریقا در بهمن ماه سال ۱۴۰۲ و در مصاحبه با گلوبال تایمز درباره دیپلماسی چین و همکاری این کشور با اتحادیه آفریقا اعلام کرده که چین در یک سال اخیر، چندین دستاورد دیپلماتیک قابل توجه داشته است. این قدرت جهانی، علاوه بر فعالیت مؤثر برای نزدیک کردن عربستان سعودی به ایران، در مناطق دیگر از جمله آفریقا نیز اقدامات فراوانی انجام داده که به عنوان نمایشی از نفوذ فزاینده چین در صحنه جهانی تلقی میشود. شده است.
در سالهای اخیر، پادشاهی عربستان سعودی تمرکز خود را از وابستگی به نفت به سمت توسعه معادن سنگ سخت و جذب سرمایه گذاری خارجی تغییر داده است. پادشاهی عربستان سعودی همچنین در سطح بینالمللی به دنبال تأمین منابع معدنی بوده و مشارکت خود را افزایش داده و در تعدادی از پروژههای معدنی در آفریقا سرمایه گذاری کرده است.
با این حال، علاقه فزاینده عربستان سعودی به استخراج معادن آفریقا، نشانهای از اهمیت روزافزون این قاره به عنوان منبع غنی ذخایر معدنی است. البته صادرات عربستان سعودی به کشورهای آفریقایی نیز افزایش یافته و بخش مواد شیمیایی و پلیمری در صدر فهرست ارزش صادرات قرار گرفته و تنها ظرف یک سال اخیر به ۲۱ میلیارد دلار رسیده است.
یکی از تفاوتهای عمده شیوه کار ترکیه در آفریقا در مقایسه با چین و دیگران، این است که آنکارا، نفوذ امنیتی – دفاعی و استفاده از موقعیت ژئوپولیتیک کشورهای آفریقا را در اولویت نخست خود قرار داده و هر جا که منابع خود را در خطر دیده، از اعزام نیرو و مداخله نظامی نیز ابایی نداشته است. نیروهای شبه نظامی تحت امر ترکیه در سال ۱۴۰۲ نیز در لیبی حضور داشتند و علاوه بر این، پایگاه نظامی ترکیه در سومالی، ه عنوان بزرگترین پایگاه نظامی برونمرزی این کشور، وظیفه آموزش افسران سومالیایی را بر عهده گرفته است.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
تحولات در بانک مرکزی ترکیه؛ دلایل استعفای حفیظه ارکان و چشمانداز اقتصادی در آستانه انتخابات چیست؟ترکیه شاهد تغییر پنجمین رئیس بانک مرکزی خود در سالهای اخیر بود و بدین ترتیب، حفیظه غایه ارکان، اولین زن در این سمت پس از هشت ماه از سمت خود کنارهگیری کرد.
ادامه مطلب »
کشف ۴۹ میلیارد جرایم اقتصادی و قاچاق کالا و ارز طی ۲۴ ساعترئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا و فرمانده قرارگاه نوروزی امین، از اجرای طرحهای سراسری پیشگیری ومقابله با مفاسد اقتصادی در نوروز ۱۴۰۳ و کشف ۴۹۰ میلیارد ریال انواع جرایم اقتصادی خبرداد.
ادامه مطلب »
بلینکن در تلآویو؛ هشدار درباره «انزوای اسرائیل در جهان» و بیاعتنایی نتانیاهوچین و روسیه قطعنامه آمریکا در سازمان ملل برای آتشبس فوری در غزه را وتو کردند
ادامه مطلب »
حمایت چین از آتشبس فوری در غزهسخنگوی وزارت خارجه چین ضمن ابراز تاسف نسبت به شهدای فلسطینی در نوار غزه و فاجعه انسانی در این باریکه گفت چین تمامی علیه غیرنظامیان و قوانین بینالمللی را محکوم میکند.
ادامه مطلب »
شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه «آتشبس فوری» در غزه را تصویب کردچین و روسیه قطعنامه آمریکا در سازمان ملل برای آتشبس فوری در غزه را وتو کردند
ادامه مطلب »
گوترش خواستار دسترسی نامحدود غیرنظامیان غزه به کمکهای بشردوستانه شدچین و روسیه قطعنامه آمریکا در سازمان ملل برای آتشبس فوری در غزه را وتو کردند
ادامه مطلب »