امروز پنجم اردیبهشتماه سالگرد شکست آمریکاییها در صحرای طبس است، یکی از حادثههای متعدد در راستای آغاز سلسله شکستهای آمریکا در مقابل ایران است.
ضربهای که آغاز آن از شکست رژیم پهلوی در ۲۲ بهمن ۵۷ کلید خورد و جرقه شکستهای پی در پی آمریکاییها را به ایستگاههای بعدی رساند. تسخیر لانه جاسوسی در ۱۳ آبان ماه ۵۸ و در پی آن شکست آمریکاییها در ۵ اردیبهشتماه ۵۹ از دو جهت اهمیت بسیاری داشت؛ اول، شکست جیمی کارتر رئیسجمهور وقت آمریکا در انتخابات و تکدورهای شدن او و دوم، شکست ابهت آمریکا در منطقه غرب آسیا به عنوان یک ابرقدرت و تعیینکننده معادلات.
آمریکاییها همزمان با تلاش برای برقراری روابط، به دنبال این بودند تا نفوذ اطلاعاتی خود در مراکز حساس ایران را حفظ کرده و دایره اطلاعات خود از حکومت نوپای ایران را از طریق افرادی همچون SD LURE که بعدها مشخص شد آن شخص ابوالحسن بنیصدر رئیسجمهور مخلوع ایران است، تکمیل کند. یکی از ماموران عالیرتبه سیا در تهران به نام «تامس آهرن» نیز به ارتباط بنیصدر با سازمان سیا اعتراف کرده بود.
هنگامی که دانشجویان به یقین رسیدند تا لانه جاسوسی آمریکا را تسخیر کنند این اقدام را انجام داده و حجتالاسلام موسوی خوئینیها به عنوان رهبر معنوی دانشجویان پیرو خط امام رهبری این موضوع را بدست گرفت و به عنوان رابط میان امام خمینی و دانشجویان نقش ایفا کرد. برنامه آنها به این شکل بود که از جنوب شرقی کشور با تعدادی بالگرد و هواپیمای سوخترسان و هم چنین هواپیمای C۱۳۰ وارد ایران شوند و پس از سوخت گیری در صحرای طبس به سمت تهران حرکت کنند و در ابتدای صبح دست به اقدام بزنند.
اتباع آمریکایی پس از ۴۴۴ روز با دستور امام خمینی به خانه خود بازگشتند و نشان داد که قدرت ایران اسلامی آن گونه نیست که آمریکاییها بتوانند با استفاده از حربه عملیات نظامی هرکاری میخواهند انجام دهند.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
پیروزی ۷ گله تیم ملی جوانان بانوان مقابل ترکمنستانتیم ملی فوتبال جوانان بانوان در دومین بازی خود مقابل ترکمنستان در تورنمنت کافا پیروز شدند.
ادامه مطلب »
یورونیوز: آمریکا نمیتواند تحریمهای نفتی ایران را تشدید کندیورونیوز در گزارشی به بررسی این پرسش پرداخت که «چرا آمریکا نمیتواند در پاسخ به حمله ایران به اسرائیل تحریمهای نفتی علیه تهران را شدت بخشد؟».
ادامه مطلب »
واکنش تند چین به آغاز «دوران نوین همکاری» آمریکا و ژاپنرئیسجمهور آمریکا و نخستوزیر ژاپن از آغاز «دوران نوین» در همکاری راهبردی فیمابین مقابل تلاشهای پکن برای تغییر وضعیت موجود در منطقه هند و اقیانوس آرام خبر دادند.
ادامه مطلب »
واکنش قانونگذاران آمریکایی به خطر حمله جمهوری اسلامی به اسرائیل؛ تاکید بر پرهیز از گسترش جنگشهلا آراسته در سال ۲۰۰۰، فعالیت خبری خود را در آمریکا با بنیاد تحقیاتی اطلس آغاز کرد و سپس در سال ۲۰۰۷ به صدای آمریکا پیوست.
ادامه مطلب »
پولیتیکو: ۳ دولت اخیر آمریکا در مقابل ایران ناکام شدندخبرنگار نشریه پولیتیکو میگوید: وقتی از یک مقام آمریکایی پرسیدم استراتژی بایدن در قبال ایران چیست، با خنده گفت: من یک پاسخ برای آنها دارم؛ دولت بایدن هیچ استراتژیای در قبال ایران ندارد.
ادامه مطلب »
گزینههای آمریکا برای اوکراین؛ جنگ و دیگر هیچ!آمریکا هیچ برنامه جایگزینی برای اوکراین بهجز جنگ بیشتر در اختیار ندارد چرا که سیاستگذاری خارجی آمریکا به دنبال شکست روسیه در صحنه نبرد و مخدوش کردن اقتصاد آن است.
ادامه مطلب »