درخواست کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس از دولت بایدن برای جلوگیری از حملات اسرائیل به زیرساختهای ایران، نشاندهنده نگرانی آنها از تلافیجویی ایران و ضعف واکنشهای آمریکا به تهدیدات منطقهای است. این وضعیت باعث شده که کشورهای عربی بهدنبال تقویت همکاریهای امنیتی با قدرتهای دیگر مانند چین باشند و اعتماد خود به حمایتهای نظامی آمریکا را کاهش دهند.
به گزارش ایسنا، فرارو به نقل از نشریه نشنال اینترست نوشت، قبل از آغاز حمله اسرائیل به ایران، جمهوری اسلامی ایران به دنبال شرکای غیرمنتظرهای بود که شامل کشورهای عربی سنیمذهب خلیج فارس میشدند. ایران به متحدان آمریکا در منطقه و اردن هشدار داد که هر گونه همکاری در تسهیل حملات اسرائیل، اقدامی جنگی تلقی خواهد شد. هدف ایران از این هشدارها این بود که این کشورها با استفاده از نفوذ خود در واشنگتن از شدت واکنش اسرائیل بکاهند.
ترس کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس از اقدامات تلافیجویانه ایران در پی همکاری با آمریکا و اسرائیل، موضوعی تازه نیست. پس از حملات به نیروهای آمریکا در عراق، سوریه و اردن، امارات متحده عربی محدودیتهایی در استفاده آمریکا از پایگاههای نظامی خود برای حمله به نیروهای مقاومت ایران اعمال کرد؛ حتی علیه گروههایی که پیشتر امارات را هدف قرار داده بودند.
در سال ۲۰۰۳، در پی اعتراضات داخلی به جنگ عراق، عربستان سعودی از واشنگتن درخواست کرد تا عملیات هوایی منطقهای خود را به قطر منتقل کند؛ در نتیجه، فرماندهی مرکزی ایالات متحده این خواسته را عملی کرد. اکنون پس از حمله تلافیجویانه اسرائیل به ایران با تأیید آمریکا، وزارت خارجه عربستان این اقدام را به عنوان «نقض حاکمیت ایران» محکوم کرده است.
در سال گذشته، امارات و چین مانورهای مشترک هوایی برگزار کردند و بر گسترش همکاریهای امنیتی تأکید کردند. پس از سفر شی جینپینگ، رئیسجمهور چین به عربستان و با میانجیگری چین، روابط ایران و عربستان نیز به سمت عادیسازی پیش رفت و توافقی به دست آمد که بر «احترام به حاکمیت کشورها» تأکید میکند—تعهدی که بهنوعی عدم تهاجم نظامی علیه یکدیگر را تضمین میکند.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
هشداری که کارساز شد؛ کشورهای عربی با اسرائیل همکاری نمیکنندخبرگزاری رویترز خبر داد که کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس به آمریکا گفتهاند که حریم هوایی خود را برای حمله به ایران در اختیار اسرائیل قرار نخواهند داد.
ادامه مطلب »
کشورهای خلیج فارس برای جلوگیری از درگیری با ایران روابط خود را با آن کشور تقویت میکنندبا افزایش تنشها بین اسرائیل و ایران، کشورهای حاشیه خلیج فارس تلاش می کنند روابط خود با ایران را بهبود بخشند تا از تبدیل شدن به هدف حملات درگیر شده باشند.
ادامه مطلب »
محمد هاشمی: برای کشورهای حاشیه خلیج فارس بهتر است وارد بازی اروپاییها نشوندیک فعال سیاسی تاکید کرد: بهتر است کشورهای حاشیه خلیج فارس به این موضوع توجه داشته باشند که وارد بازی نشوند که فقط منافع اروپایی ها را تامین میکند.
ادامه مطلب »
رویترز: کشورهای عربی خلیج فارس در مناقشه میان ایران و اسرائیل بیطرف هستندارزیابی پژوهشگر پروژه ویسکانسین از توان موشکی بالستیک جمهوری اسلامی
ادامه مطلب »
شبکه الحره: کشورهای عرب خلیج فارس از حمله اسرائیل به جمهوری اسلامی حمایت میکنندشبکه عربی الحره، که متعلق به دولت آمریکاست، در گزارشی به نقل از یک منبع اسرائیلی نوشت کشورهای عرب خلیج فارس در پیامهایی به اسرائیل با حمایت از حمله این کشور به جمهوری اسلامی تاکید کردهاند پاسخ اسرائیل باید قاطع و روشن باشد.
ادامه مطلب »
دومین بیانیه علیه ایران؛ چین و ۶ کشور عربی خواستار حل مسالمتآمیز موضوع جزایر سهگانه شدندسران کشورهای حاشیه خلیج فارس و چین در بیانیه اجلاس پایانی مشترک خود خواستار حل مسالمت آمیز موضوع جزایر سه گانه بین ایران و امارات شدند.
ادامه مطلب »