«خشت کج معاونت اقوام و مذاهب» عنوان یادداشت علی مجتهدزاده برای روزنامه اعتماد است که در آن آمده: به عنوان گزینههای پیشنهادی شورای راهبری به رییسجمهوری معرفی و درنهایت کنار گذاشته شدهاند.
علی مجتهدزاده نوشت: چرا تاسیس معاونت اقوام و مذاهب یک اشتباه و سنگ بنای غلط است؟ شاید برخی فکر کنند که این میتواند دروازه ورود اهل سنت به سمتهای بالای دولت باشد اما تمام مساله این نیست. اولا این ورود وقتی در حد وزارتخانه یا دیگر معاونتهای دولت نباشد، تا حد زیادی نمایشی و بیاثر است.«خشت کج معاونت اقوام و مذاهب» عنوان یادداشت علی مجتهدزاده برای روزنامه اعتماد است که در آن آمده: به عنوان گزینههای پیشنهادی شورای راهبری به رییسجمهوری معرفی و درنهایت کنار گذاشته شدهاند.
اما فراتر از این چرا تاسیس معاونت اقوام و مذاهب یک اشتباه و سنگ بنای غلط است؟ شاید برخی فکر کنند که این میتواند دروازه ورود اهل سنت به سمتهای بالای دولت باشد اما تمام مساله این نیست. اولا این ورود وقتی در حد وزارتخانه یا دیگر معاونتهای دولت نباشد، تا حد زیادی نمایشی و بیاثر است. در واقع شبیه آن است که دولت قصد دارد مطالبهای را از سر خود باز کند بیآنکه زحمات زیادی هم برای آن بکشد. یعنی هم اهل سنت را راضی نگاه داشته باشد و هم زیر فشار طرفهای دیگر نرود.
اما نکته مهمتر و البته پرآسیب، جدا کردن اهل سنت و همینطور پیروان ادیان دیگر از بقیه ملت ایران است. گویی ما با ملتی چند تکه مواجه هستیم. حال آنکه خواسته حقوقدانان، صاحبنظران حقوق بشر، اهل سنت و پیروان دیگر ادیان الهی درست عکس این است. یعنی اینکه در تمام موازین حقوقی کشور به یک چشم به تمام شهروندان نگریسته شود. تاسیس چنین معاونتی به وضوح دوپاره کردن جامعه ایران از لحاظ حقوقی است. گو اینکه اهل سنت متفاوت از دیگران هستند.
بدتر از همه اینها اینکه ایجاد چنین معاونتی تصویری غلط از «اقلیت» بودن مذاهب و ادیان دیگر در کشور ایجاد میکند. حال آنکه یک دولت توسعهگرا و مدرن باید به دنبال آن باشد که مفهوم شهروند ایرانی را به جای این اقلیت و آن اقلیت جا بیندازد و نقش این هویتها را در حقوق شهروندی و تعریف عمومی از افراد و گروهها از بین ببرد. ایجاد معاونت اقوام و مذاهب به طریق اولی، ثبیت موقعیت آنها به عنوان «اقلیت» است.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
اعتراض روزنامه آرمان به پیرسالاری در انتصابات دولت جدیدروزنامه آرمان با بررسی برخی حاشیههای انتصابات در دولت پزشکیان، به بررسی این سؤال پرداخت که چرا با معاونت آذریجهرمی مخالفت شد؟
ادامه مطلب »
سفیر سابق ایران و مشاور پزشکیان در دولت چهاردهم نخواهد بودمهدی سنایی سفیر سابق ایران و مشاور پزشکیان در دولت چهاردهم نخواهد بود.
ادامه مطلب »
ظریف: کابینه آینده ائتلافی نیست و مخالفان پزشکیان در آن نخواهند بودمحمدجواد ظریف، رئیس «شورای راهبری دورهٔ انتقالِ» دولت مسعود پزشکیان، رئیس جمهور منتخب ایران، در یک گفتوگوی تلویزیونی گفت که کابینه دولت چهاردهم «ائتلافی» نخواهد بود.
ادامه مطلب »
علی طیبنیا کیست؟ «آقای ضد تورم» یا مقصر «سقوط بازار»علی طیبنیا که با عنوان «فرمانده اقتصادی پزشکیان» وارد مبارزات تبلیغاتی مسعود پزشکیان شده بود حالا با حکم رئیس جمهور جدید ایران در سمت مشاور عالی او فعالیت خواهد کرد.
ادامه مطلب »
معاونت راهبردی رئیسجمهور چه نقشی در دولت پزشکیان خواهد داشت؟روزنامه دنیای اقتصاد با دیاکو حسینی، یکی از اعضای سابق مرکز بررسیهای استراتژیک در دولت حسن روحانی درباره انتصاب محمدجواد ظریف بهعنوان معاون راهبردی رئیسجمهور گفتوگو کرده است.
ادامه مطلب »
راغفر: برجام احیاشدنی نیست پزشکیان اولویت را بر حمایت از تولید بگذاردیک کارشناس اقتصادی اصلاحطلب و حامی پزشکیان گفت: پیشنهادم به دولت آقای پزشکیان این است که بهجای موضوع مذاکره با غرب، تمرکز خود را روی تولید در داخل بگذارد.
ادامه مطلب »