ماه گذشته، در سالگرد کودتا ۲۸ مرداد، فیلم_مستند جدیدی به نام «کودتای۱۹۵۳» در بریتانیا پخش شد اما پس از جنجالهای مربوط به محتوای آن، پخش آن فعلا متوقف شده است. دلیل جنجالها بر سر این مستند چیست؟ اطلاع_رسانی گزارش arash_tehran 👇
کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ سالها است که نه فقط بین ایرانیان موضوع بحث و جنجال بوده که در سطح جهان نیز مورد توجه گسترده قرار گرفته است. با گذشت ۶۷ سال از این رویداد، تاریخدانها در مورد واقعیتهای بنیادین آن به اجماع رسیدهاند. امروز دیگر میدانیم که دستگاههای اطلاعاتی امریکا و بریتانیا در همدستی با نیروهایی در ارتش ایران و روحانیون متحد خود، این کودتا را به سرانجام رساندند. با این همه، هر روز شاهد برملا شدن جزیيات جدیدی در مورد آن هستیم.
«رالف فاینز»، ستاره مطرح بریتانیایی که او را به خاطر «بیمار انگلیسی» و البته ایفای نقش «ولدمورت» در فیلمهای «هری پاتر» میشناسیم نیز در فیلم حضور دارد. نقش داشتن داربیشر در کودتا موضوع جدیدی نیست و نزدیک ۲۰ به سال است که تاریخدانها در آثار خود به آن اشاره کردهاند. داربیشر در ضمن از سازماندهی جمعیتهای خیابانی علیه مصدق، نخستوزیر وقت ایران با همکاری روحانیونی همچون آیتالله «ابوالقاسم کاشانی» و استفاده از ورزشکاران زورخانهها میگوید و میافزاید: «خوانش روانشناسانه صحیحی از خاصیت گلهوار ایرانیان داشتم.»
اما آیا دولت بریتانیا واقعا در سال ۱۹۸۵ سازندگان مستند تلویزیونی پایان امپراتوری را مجبور کرده بود این گفتوگو را حذف کنند؟ سازندگان این مجموعه به شدت با این ادعا مخالفت کردهاند. تیم تهیهکننده پایان امپراتوری تاکید میکند که داربیشر هرگز با مصاحبه جلوی دوربین توافق نکرده بود. امیرانی متن مصاحبه با او را از دو منبع به دست آورده است؛ یکی خود روپر که آن را بدون اسم داربیشر به این فیلمساز داده است و دیگری «هدایت متین دفتری»، نوه محمد مصدق و یکی از مشاوران تاریخی مستند پایان امپراتوری که متن کامل را با اسم داربیشر به دست امیرانی رسانده است. اما داربیشر مصاحبه را به صورت صوتی و به این شرط انجام داده است که در مستند از نام واقعی او یاد نشود.
امیرانی در فیلم خود هیچ اشارهای به این بخش از مقاله نمیکند، در حالی که با نویسنده آن، «نایجل هاکز» گفتوگو میکند و تصویری از او را نشان میدهد.دیگر شاهدی که در کودتای ۱۹۵۳ از او میشنویم، «هامفری تریویلان» است؛ فیلمبردار پایان امپراتوری که در فیلم امیرانی مدعی میشود در سال ۱۹۸۵ در هتل «ساووی» لندن از داربیشر فیلمبرداری کرده است.
اولین جملهای که در فیلم میشنویم، از سر «دونالد لوگان» است؛ دیپلماتی بریتانیایی که در سالهای ۱۹۵۱ تا ۱۹۵۳ در میز ایران وزارت خارجه این کشور کار میکرد. او به روشنی میگوید: «سیاست ما این بود که هرچه سریعتر از شر مصدق خلاص شویم.» به همین دلیل، تهیهکنندگان فیلم صمیمانه با امیرانی در ساخت فیلمش همکاری کردند. روپر میگوید سالها با امیرانی در تماس بوده و حتی پس از دیدن نسخهای اولیه از فیلم در سال ۲۰۱۷، به او پیشنهاد داده است که در جمعآوری بودجه کمکش کند.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
ظریف: چرا منافع مردم را فدای درگیریهای جناحی میکنید/ حامیان دیروز صدام دم از حقوقبشر نزنندوزیر امور خارجه کشورمان تاکید کرد: حق این مردم نیست که به خاطر دعواهای سیاسی و جناحی منافع آنها را در نظر نگیریم.
ادامه مطلب »
بورس در ثبات نسبی؛ پس چرا همه ناراضیاند؟
ادامه مطلب »
چرا تندروها متوجه نمیشوند نمیتوانند آیتالله هاشمی رفسنجانی را نادیده بگیرند؟محمد هاشمی، رئیس سازمان صداوسیما در دهه ۶۰، در گفتوگو با اعتمادآنلاین مطرح کرد:چرا تندروها متوجه نمیشوند نمیتوانند آیتالله هاشمی_رفسنجانی را نادیده بگیرند؟/میخواهند خاطره آیتالله هاشمی را کمرنگ کنند این مطلب را اینجا_بخوانیم👇
ادامه مطلب »
اعتراض نمایندگان به پخش کلیپی از "سردار سلیمانی" در مجلس/جلسه مجلس دقایقی متشنج شد- اخبار مجلس و دولت ایران - اخبار سیاسی تسنیم - Tasnimجلسه مجلس دقایقی متشنج شد عنابستانی که به عنوان موافق رزمحسینی صحبت میکرد اقدام به پخش کلیپی چند دقیقهای از سردار سلیمانی کرد در این کلیپ سردار_سلیمانی در کنار رزمحسینی در جلسهای نشسته بود پخش این کلیپ اعتراض و فریاد نمایندگان را به دنبال داشت
ادامه مطلب »
«مجبوریم» درمیشیان در فستیوال توکیو ۲۰۲۰فیلم سینمایی «مجبوریم» پنجمین ساخته رضا درمیشیان در سیوسومین دوره فستیوال فیلم توکیو رونمایی خواهد شد.
ادامه مطلب »
هشدار آذربایجان به ارمنستان: حملات را متوقف کنید
ادامه مطلب »