سعید جعفری، خبرنگار یورونیوز در این گزارش به موضوع چرایی تعلل ایران در بازگشت به مذاکرات وین پرداخته و در ادامه بررسی میکند که با توجه به حجم زیاد اختلافات طرفین میتوان به احیای دوباره توافق هستهای سال ۲۰۱۵ امیدوار بود؟
بالاخره و بعد از چند ماه تاخیر مقامهای ایرانی پذیرفتند که بار دیگر به مذاکرات هستهای باز گردند. گفتگوهایی که به باور مقامهای دولت پیشین ایران به آستانه توافق رسیده بود اما به دلایلی که احتمالا ریشه آن را باید در رقابتهای سیاست داخلی جستجو کرد این اتفاق همچنان رخ نداده است.
دو دلیل عمده برای تاخیر ایران در بازگشت به مذاکرات وجود داشت، نخست زمان لازم برای شکلگیری دولت جدید بود و دوم افرادی که در تیم جدید حضور دارند از منتقدین برجام به شمار میروند و اساس سیاست ایران در قبال مذاکرات هستهای احتیاج به بازبینی داشت و این بازبینی سیاست هم زمانبر بودهرچند مسئله افزایش قدرت چانهزنی یکی از مولفههای مهمی است که باعث ایجاد این تاخیر شده اما در عین حال مسائل دیگری همچون عدم آشنایی مقامهای ارشد دولت جدید با موضوع هستهای در این روند تاثیرگذار بوده است.
یکی از دلایل تاخیر ایران در بازگشت به میز مذاکرات عدم آشنایی رئيس جمهوری، وزیر امور خارجه و رئيس سازمان انرژی اتمی با برنامه هستهای بود. این در حالیست که در دولت قبل هم روحانی، هم ظریف و هم صالحی کاملا در جریان این پرونده قرار داشتنداما صرف نظر از دلایل تاخیر ایجاد شده در این خصوص در هفتههای اخیر امیدها نسبت به حصول توافق در مذاکرات هستهای بیش از پیش کاهش یافته است.
عزیز حاتمزاده دکترای روابط بینالملل در این رابطه به یورونیوز فارسی میگوید: «آمریکا و مجموعه غرب در سالهای اخير مانع بهرهمندی اقتصادی ایران از برجام شده اند و در واقع بدون دادن هزینه خاصی ایران را در وضعیت دشوار اقتصادی قرار دادهاند. در چنین حالتی طبیعی است که جمهوری اسلامی ایران هم به دنبال این باشد که قبل از مذاکره موقعیت و ابزارهای خود را تقویت کند تا از تکرار سناریو مشابه از سوی طرف مقابل جلوگیری کند.
علی واعظ در این رابطه به یورونیوز میگوید: «رویکردی که ایران به دنبال آن بوده است درخواست بیشتر در مقابل ارائه کردن کمتر است. این فرمولی برای بنبست در مذاکرات دیپلماتیک به شمار میرود.» این تحلیلگر برجسته برنامه هستهای ایران در ادامه میافزاید: «بیشتر در برابر بیشتر به این معناست که طرفین چیزهایی بیشتری را برای توافق ارائه کنند. این باعث میشود هر دو طرف دیگر از کمبودهای توافق نگران نباشند. اما مشکل چنین امری این است که زمان بیشتری میطلبد. بنابراین شاید «کمتر در برابر کمتر» پلی باشد برای رسیدن به غایت نهایی.
نظامی که اقتدار نداشته باشد محکوم به فنا ست
ایران اگر عقل داشته باشد که دوباره فریب اروپا و آمریکا را نمی خورد
نه
نه و نباید بود
برجام باید در غالب یک معاهده همونطور که یکی از سناتورهای امریکایی گفت تنظیم شود تا دیگر ریس جمهوری خواه امریکایی یا غیر قدرت پاره کردن یک معاهده بین المللی را نداشته باشد. و تحریمهایی که بواسطه تولید انرژی هسته ای برای ایران وضع شده باید رفع شود.
نه مرگ_بر_کلیت_و_تمامیت_جمهوری_اسلامی
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
پرتاب کوکتل مولوتوف به ساختمان کنسولگری ایران در هامبورگ
ادامه مطلب »
حمله به ساختمان کنسولگری ایران در هامبورگ آلمانرسانههای آلمانی شنبه، 20 نوامبر، از حمله افراد ناشناس به ساختمان سرکنسولگری ایران در شهر هامبورگ خبر دادند.به نقل از دویچهوله، ظاهرا افرادی با پرتاب
ادامه مطلب »
حمله افراد ناشناس به کنسولگری ایران در هامبورگمقامات آلمان از حمله افراد ناشناس به ساختمان کنسولگری ایران در شهر هامبورگ خبر دادند. - خبرگزاری آناتولی
ادامه مطلب »
کرونا در ایران؛ برکت به دنبال انحصار تولید داروی کرونا است؟
ادامه مطلب »
خطیبزاده خواستار «برخورد جدی» با عاملان حمله به سرکنسولگری ایران در هامبورگ شدبهدنبال «حمله» به ساختمان سرکنسولگری ایران در شهر هامبورگ، سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران، از دولت آلمان خواست تا با عاملان این حادثه «برخورد
ادامه مطلب »
هشدار فرانسه به ایران درباره بازگشت ساختگی به مذاکرات وین | DW | 19.11.2021وزیر خارجه فرانسه نسبت به بازگشت نمایشی و ساختگی جمهوری اسلامی به مذاکرات احیای برجام در وین هشدار داد. جمهوری اسلامی برای مذاکرات وین هدفهایی تعریف کرده که کارشناسان داخلی نیز تحقق آنها را ناممکن میدانند. مامان کجاست فرانسه فاحشه سیاسیه حق غلط کردن نداره فقط😡 یجورایی اعتراف میکنید که امتیاز بده نیستید. شیرینی بده-نستون قبلی به دهنتون مزه کرده. همون بهتر این مذاکرات، نمایشی (صفر) باشه تا اینکه بخواد دوباره فرصت سوزی بشه و هیچی گیر نیاد (منفی)
ادامه مطلب »