یک پژوهشگر با بیان اینکه هدف از پژوهش باید حل مشکلات جامعه باشد، گفت: چاپ مقالات در سطح بین المللی لزوما مشکل کشور را حل نمیکند و سطح سواد نیز افزایش نمییابد.
شاهین رفیعی، عضو هیات علمی گروه مهندسی ماشین های کشاورزی دانشگاه تهران در گفتوگو با ایسنا، درباره تاکید و ضرورت نگاشتن مقالات در پایگاه های استنادی گفت: صحبت هایم را با چند پرسش آغاز میکنم، «آیا باید صرفا دنبال رشد مجلات در پایگاه های استنادی باشیم؟» یا «باید برای پژوهش شاخص های دیگر نیز گذاشته شود؟» در حال حاضر «چند درصد از پژوهش های ما مشکل کشور را حل می کند؛ حتی اگر مقاله ای هم چاپ نشود؟»، «آیا مشکلات کشور با افزایش مقالات بین المللی حل شده است؟»،...
وی با تاکید بر اینکه انگیزه نخست برای انجام پژوهش نباید چاپ مقاله بین المللی باشد، ادامه داد: بلکه هدف از پژوهش باید حل مشکلات جامعه باشد. باید شرکت های خصوصی، کارخانجات و دولت مشکلات را تعریف کنند. از سوی دیگر از دانشگاهیان برای حل مشکلات کشور کمک بخواهند. طبق یکی از قوانین باید بخشی از بودجه صنایع برای تحقیقات و دانشگاه هزینه شود. در کشورهای خارجی سیاست های مالیاتی و انگیزشی برای ارتباط صنعت و دانشگاه گذاشته شده است.
این پژوهشگر ادامه داد: متاسفانه در کشور ما از کارمندان دولت خوب مالیات دریافت می کنند؛ اما در اخذ مالیات از شرکت های خصوصی کوتاهی می شود. برای نمونه یک مرکز تحقیقاتی در وزارت کشاورزی با حضور ۲۵۰۰ هیات علمی تاسیس شده است، دولت بودجه را در اختیار آن مرکز قرار می دهد، آن مرکز تعیین می کند برای انجام تحقیقات از دانشگاه کمک بگیرد یا خیر. این موضوع یعنی اصالت دانشگاه نادیده گرفته شده است.
رفیعی بیان کرد: زمانی طبق آیین نامه جذب دانشجو در سطح دکتری یکی از امتیازات نگاشتن مقاله بود و این موضوع انگیزه ای برای دانشجو به شمار می آمد تا مقاله تدوین کند. در حال حاضر به دلیل صندلی اضافه یا برابری در مقطع تحصیلات تکمیلی، دانشجویان انگیزه ای برای نوشتن مقاله ندارند. به همین دلیل اگر تعریف درستی از پژوهش نداشته باشیم، با تغییر شرایط از انگیزه دانشجویان برای نوشتن مقاله هم کاسته میشود.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
مدیران قم در سال جدید با تلاش مضاعف به دنبال حل مشکلات مردم خواهند بوداستاندار قم گفت: در سال جدید با کولهباری از تجربه وارد عرصه خدمتگزاری به مردم شدهایم و باید با تلاش مضاعف مشکلات آنان را در حوزههای مختلف حل کنیم.
ادامه مطلب »
ظرفیتهای کرمانشاه میتواند مشکلات اقتصادی استان را رفع کنداستاندار کرمانشاه به وجود ظرفیت ها و پتانسیلهای بسیار بالا در حوزههای مختلف در استان اشاره کرد و گفت: این ظرفیتها میتواند مشکلات اقتصادی استان را حل کند.
ادامه مطلب »
روابط ایران و ترکمنستان، نمونه موفق رویکرد «نخست همسایگان»مرکز پژوهشی «نشنال اینترست» روابط ایران و ترکمنستان را نمونهای از اجرای موفق سیاست «نخست همسایگان» در دولت رئیسی دانست که با نگاه مثبت دو کشور روند روبه رشدی دارد.
ادامه مطلب »
افزایش هشدار تروریسم در فرانسه به بالاترین سطحگابریل اتل نخستوزیر فرانسه اعلام کرد که دولت این کشور در پی تیراندازی در مسکو، هشدار تروریسم را به بالاترین سطح افزایش داده است.
ادامه مطلب »
دولت فرانسه هشدار تروریسم را به بالاترین سطح افزایش دادنخستوزیر فرانسه اعلام کرد که دولت این کشور در پی تیراندازی در مسکو، هشدار تروریسم را به بالاترین سطح افزایش داده است.
ادامه مطلب »
کلید حل مشکلات کشور رشد تولید استنماینده ولیفقیه در استان زنجان گفت: کلید اساسی حل مشکلات کشور، رشد تولید است و رهبر معظم انقلاب نیز بر این موضوع تاکید دارند.
ادامه مطلب »