قائم مقام بنیاد ملی نخبگان از ارائه پیشنهاد راهاندازی هیات مرکزی گزینش در بنیاد ملی نخبگان به رئیسجمهور در راستای تسریع فرایند جذب و بکارگیری نخبگان در دستگاههای اجرایی کشور خبر داد.
به گزارش ایسنا، سیدسلمان سیدافقهی با حضور در برنامه تلویزیونی «صف اول» درباره عملکرد و برنامههای حمایتی بنیاد ملی نخبگان، گفت: مطابق سند راهبردی کشور در امور نخبگان که یک سند بالادستی است، بنیاد ملی نخبگان نهادی هماهنگ کننده، تنظیمکننده و تسهیلگر است و بر همین اساس ایجاد هماهنگی میان همه دستگاههای اجرایی کشور در راستای اجراییسازی اقدامات سند را به عهده دارد.
وی با اشاره به ضرورت شناسایی نخبگان در سایر حوزهها، گفت: ممکن است بعضاً مسیر شناسایی نخبه از دانشگاه نگذرد، به عنوان مثال یک کنشگر فعال اجتماعی که بتواند اثرگذاری عمیق را به وجود آورد و تغییری در جامعه مخاطب خود ایجاد کنند، در زمره نخبگان محسوب و مشمول حمایتهای بنیاد ملی نخبگان خواهد شد، ضمن اینکه همین فرد میتواند در همتاپروری و شاگردپروری به بنیاد ملی نخبگان کمک کند.
سیدافقهی با بیان اینکه در حکمرانی یکی از بحثها تصویب قانون است، نسبت به تصویب این لایحه در مجلس ابراز امیدواری کرد و افزود: در سالهای اخیر قانون مصوب و مصرحی برای مجاب کردن دستگاهها در اجرایی سازی سندهایی مانند سند راهبردی نخبگان نداشتیم و البته نباید فراموش کنیم که ایجاد فرهنگ اجرای آن قانون و اعتقاد و باور به اینکه باید برای نخبگان شرایط مناسب را فراهم کنیم، از اهمیت بالاتری برخوردار است.
وی ضمن تاکید بر اهمیت بازارهای داخلی و صنایع اصلی که صنایع زیربنایی است، به بیان ضرورت توجه به منابع و معادن کشور پرداخت و گفت: باید با تمرکز به صنایع بزرگ ارزش افزوده ایجاد کنیم و این امر با ایجاد زمینه مناسب برای تشکیل هستههای مساله محور نخبگانی و شرکتهای دانش بنیان محقق خواهد شد.
وی سپس با اشاره به سه فراخوان جذب نخبگان در دستگاههای اجرایی کشور، گفت: در دو دوره اول قریب به ۱۵۰۰ نفر گزینش و وارد فرایند جذب و به کارگیری شدند که البته چالشهایی نیز وجود داشته، در فراخوان اول برای ۱۵۰۰ جایگاه شغلی ۷۸۰۰ نفر ثبت نام کردند که در فرایند کوتاهی ارزیابی اولیه آنها توسط بنیاد؛ انجام شد و بعد از آن وارد کانونهای ارزیابی شدند. پس از آن به دوره توانمندساز معرفی شدند و سپس افرادی که توانستند امتیازات لازم را کسب کنند، به فرایند گزینش وارد شدند.
وی ادامه داد: گفتاورد ملی نخبگان میکوشد در کلان مسائل کشور از نخبگان دعوت کند تا با هم مناظره کنند، همچنین تیمهای آنالیزگر متشکل از خبرگان مناظرهها را ارزیابی و تیمهای برتر را انتخاب میکنند. تیمهای برتر به مراحل بالاتر راه پیدا کرده و این امر سبب شناسایی نخبگانی خواهد شد که در لایه سیاستگذاری حرفهایی قابل عرضه دارند و به این طریق بخشی از نخبگان حوزه حکمرانی شناسایی میشوند.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
خانه نخبگان راهاندازی میشودقائم مقام بنیاد ملی نخبگان از راهاندازی خانه نخبگان به عنوان بستری برای شناسایی کنشگران علمی متناظر با نیاز دستگاههای اجرایی کشور خبر داد.
ادامه مطلب »
افزایش تعامل با شورای عالی ایرانیان خارج از کشور و انتفاع از توان نخبگان ایرانیقائم مقام بنیاد ملی نخبگان از افزایش تعامل بنیاد ملی نخبگان با شورای عالی ایرانیان خارج از کشور در راستای انتفاع از توان نخبگان ایرانی خبر داد.
ادامه مطلب »
جذب نخبگان در ۳۳ دستگاه اجرایی در دستور کار بنیاد ملی نخبگانمعاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان گفت: در فراخوان جدید جذب نخبگان در دستگاههای اجرایی علاوه بر ۱۸ دستگاهی که در فراخوان قبلی مشارکت داشتند، ۱۵ دستگاه دیگر پای کار خواهند آمد و در مجموع جذب نخبگان در ۳۳ دستگاه صورت خواهد گرفت.
ادامه مطلب »
برگزاری نخستین گفتاورد ملی نخبگان به میزبانی گلستانسرپرست بنیاد نخبگان گلستان از برگزاری گفتاورد ملی نخبگان در پهنه خزر به میزبانی گلستان خبر داد.
ادامه مطلب »
رویداد گفتاورد در البرز برگزار میشودرئیس بنیاد نخبگان البرز از برگزاری رویداد گفتاورد در البرز خبر داد.
ادامه مطلب »
اولین «گفتاورد ملی نخبگان» توسط بنیاد نخبگان کهگیلویه و بویراحمد برگزار میشودرئیس بنیاد نخبگان استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: اولین «گفتاورد ملی نخبگان» با شعار«نخبگان؛ حکمرانی دانشبنیان» برگزار میشود.
ادامه مطلب »