بلندپروازی جامعه پزشکی از کجا میآید و چرا از گذشتههای دور تا به امروز در کانون قدرت بودند؟ و چه چیزی باعث پیوند آنها با صاحبمنصبان و قدرتمندان میشود؟
در اولین احکامی که مسعود پزشکیان به عنوان رئیس جمهور امضا کرده است، نام دو پزشک به چشم میخورد. آقای پزشکیان که فوق تخصص قلب دارد، ابتدا محمدجعفر قائمپناه، چشم پزشک و فوق تخصص قرنیه را به عنوان معاون امور اجرایی رئیسجمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری و بعد شهرام دبیری اسکویی، متخصص پزشکی هستهای را به معاونت پارلمانی دولت در مجلس منصوب کرد. او همچنین محمدرضا ظفرقندی فوق تخصص جراحی عروق و استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی تهران را هم به عنوان وزیر بهداشت به مجلس پیشنهاد کرد.
براساس گزارش خبرگزاری ایرنا، از بین پزشکانی که وارد مجلس شدند ۱۲ نفرشان دارای فوق تخصص، ۶ نفرشان پزشک عمومی، ۲ نفرشان چشمپزشک و یک نفر نیز پزشک داروساز است. عباس احمدوند، استادیار دانشگاه شهید بهشتی در مقالهای به نقل از کتاب «تاریخ تمدن اسلامی نوشته جرجی زیدان» مینویسد: «پزشکان از نزدیکترین افراد به خلیفه بوده و همیشه ملازم و همراه او بودند. این همراهی ارتباط میان خلیفه و پزشک را که در برهههایی تبدیل به بیمار و درمانگر میشد عمیقتر میکرد و به پزشکان این امکان میداد تا تاثیر مناسبی بر افکار و تمایلات خلیفه بگذارند و از این راه قدرت عمل بسیاری در دربار پیدا میکردند.
در دوران معاصر و پیش از انقلاب در ایران، چهرههای شاخص پزشکی مانند مسیح دانشوری، محمد قریب، قاسم غنی، امیر اعلم، یحیی عدل و منوچهر اقبال از جمله پزشکانی بودند که در عالم سیاست و تحولات سیاسی و اجتماعی ایران حضور داشتند. کتاب «طبیب دلها» از حضور بیش از ۴۰ پزشک متخصص به شکل ثابت و غیر ثابت و فهرست بلند و بالایی از تیم پرستاری برای درمان و مراقبت از آقای خمینی نام میبرد.
همچنین محمدرضا معتمدی از دیگر پزشکان آقای خمینی در بخشهای مختلف وزارت بهداشت، به عنوان معاون وزیر مشغول بود و بنیانگذار رشته فوق تخصصی جراحی عروق در ایران و رئیس بیمارستان شهدای تجریش بود. او معمولا در برهههایی که اوضاع اقتصادی کشور خراب است یا اعتراضهای خیابانی به راه افتاده است در رسانهها نیز حاضر میشود و جزییاتی از زندگی خصوصی آقای خامنهای را در رسانهها منتشر میکند. به عنوان مثال آقای مرندی در اسفندماه ۱۳۹۸ در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم توصیفی از«موکت و پتوی» خانه آقای خامنهای ارایه داد و گفت «رهبری سالها یخچال نداشتند».
ابراهیم حکیمی از رجال معروف دوره قاجار و پهلوی بود. او طب را در فرانسه خوانده بود و از جمله چهرههای شاخصی بود که نقش مهمی در انقلاب مشروطه داشت. او متولد ۱۲۵۲ شمسی بود، پدرش در زمان ولیعهدی مظفرالدین شاه از اطبای درجه اول ولیعهد بود اما آقای حکیمی بعدها به واسطه عمویش به دربار مظفرالدین شاه راه یافت.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
صهیونیستها به زودی نتایج اقدام بزدلانه و تروریستی خود را خواهند دیدپزشکیان با صدور پیامی ضمن تاکید بر پاسداری جمهوری اسلامی ایران از تمامیت ارضی و حاکمیت ملی خود، اینگونه اقدامات را نشانه به بن بست رسیدن سیاست های رژیم صهیونیستی دانست.
ادامه مطلب »
تناقض رفتار پزشکیان؛ از وعدههای تبلیغاتی عدالتمحور تا روضهخوانی و تأکید بر سیاستهای پیشین...تعیین تکلیفهای آمرانه خامنهای در مراسم تنفیذ؛ تپقها و کت چروک پزشکیان خبرساز شد
ادامه مطلب »
سخنرانی پزشکیان در مراسم تحلیف نطق وفاق ملی بودپژوهشگر سیاست اجتماعی گفت: سخنرانی پزشکیان در مراسم تحلیف نطق وفاق ملی بود.
ادامه مطلب »
حمایت تشکلات کارگری شهر رباط کریم از محجوب برای وزارت کاربه گزارش ایلنا، جمعی از تشکلات کارگری شهر رباط کریم در نامه‌ای خطاب به مسعود پزشکیان از وی به عنوان رئیس جمهور و رئیس دولت چهاردهم خواستند تا علیرضا محجوب
ادامه مطلب »
واکنشهای گسترده به ترکیب وزرای پیشنهادی مسعود پزشکیاناعلام فهرست وزرای مسعود پزشکیان برای اخذ رأی اعتماد با واکنشهای گستردهای مواجه شده و بخشی از اصلاحطلبان و حامیان آقای پزشکیان در انتخابات از ترکیب وزرا ابراز ناامیدی کردهاند.
ادامه مطلب »
رادیکالها ساز انتخابات مجلس آینده را کوک کردند! / هممیهن: قالیباف عامل وفاق سیاسی در کشور استتلاش برای اینهمانی میان پزشکیان و مصدق در شرایطی است که پیش از یک رسانه اصلاح دیگر نیز تلاش داشت از پزشکیان گورباچف سازی کند که با انتقادات زیادی همراه شد!
ادامه مطلب »