کانادا، بریتانیا، سوئد و اوکراین از تهران خواستند برای حل و فصل اختلافات در رابطه با سرنگونی هواپیمای مسافربری اوکراینی توسط این کشور با دیوان کیفری لاهه همکاری کند. آنها از تلاش خود برای پاسخگو کردن ایران گفتهاند.
چهار کشور کانادا، بریتانیا، سوئد و اوکراین روز چهارشنبه هفت دی در بیانیه مشترکی از تلاش خود برای کشاندن ایران به دیوان کیفری لاهه به منظور حل اختلافات در پرونده سرنگونی پرواز پی اس ۷۵۲ و پاسخگو کردن جمهوری اسلامی خبر دادند.
هر چهار کشور و همچنین ایران از امضاکنندگان کنوانسیون ۱۹۷۱ مونترال هستند، معاهدهای بینالمللی که دولتها را ملزم به ایمنی هوانوردی بینالمللی میکند. در بیانیهای که از سوی این کشورها منتشر شد آمده است که اگر این اختلافات ظرف شش ماه حل و فصل نشود، ایران به دیوان بینالمللی لاهه کشیده میشود. حامد اسماعیلیون، سخنگوی انجمن خانوادههای جانباختگان پرواز ۷۵۲ گفته است که وزیر خارجهی کانادا نامهای برای خانوادهها فرستاده و از آغاز روند قضایی ارجاع این پرونده به دیوان لاهه خبر داده است.توسط دو موشک سپاه پاسداران و با پیگیری ممتد خانواده قربانیان این پرواز برداشته میشود.To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser thatچهار کشور یاد شده در بیانیه مشترک خود گفتند: «ما...
انجمن خانواده جانباختگان هواپیمای اوکراین نیز در توییتر خود اعلام کرد که روند قضایی ارجاع پروندهی سرنگونی پرواز PS752 به دیوان بینالمللی دادگستری در لاهه آغاز شد. گفتوگوهای مستقیم با ایران در اوایل سال جاری و زمانی که گروه هماهنگی اعلام کرد تلاشهایش برای حل و فصل موضوع از طریق مذاکره"بیهوده" بوده است، شکست خورد. ایران مدعی شده که سپاه پاسداران به طور تصادفی هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ اوکراین را سرنگون کرده است. حکومت ایران شلیک موشک به هواپیمای مسافربری را ناشی از"خطای اپراتور پدافند هوایی" اعلام کرده که در زمانی رخ داد که"تنشها" بین تهران و واشنگتن بالا بوده است.