معاون فنی مرکز مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت ضمن تشریح آخرین وضعیت بروز دیابت در ایران و جهان، گفت: دیابت نوع ۲ معمولا بیماری میانسالان و سالمندان است؛ اما طی سالهای اخیر به علت افزایش میزان چاقی، عدم تحرک بدنی و رژیم غذایی نامناسب، در گروه سنی نوجوانان و جوانان نیز به طور فزایندهای دیده میشود.
دکتر علیرضا مهدوی در آستانه روز جهانی دیابت در گفتوگو با ایسنا، درباره نامگذاری یک روز جهانی برای بیماری دیابت با اشاره به شعار امسال این روز مبنی بر"دیابت: شناخت خطرات، اقدام موثر"، توضیح داد: در پاسخ به سیر صعودی بروز دیابت در جهان از سال ۱۹۹۱ میلادی، فدراسیون بینالمللی دیابت و و سازمان بهداشت جهانی روزی در تقویم به این بیماری اختصاص یافت.
وی با تاکید بر اینکه علاوه بر دیابت، اختلال تحمل گلوکز نیز یکی از معضلات بزرگ در زمینه سلامت است، تصریح کرد: مبتلایان به اختلال تحمل گلوکز بیشتر از سایرین در معرض خطر ابتلا به دیابت و بیماریهای قلبی - عروقی هستند. به گفته وی، عدم دسترسی به انسولین و عدم تشخیص و یا تاخیر در تشخیص دیابت نوع یک منجر به کتواسیدوز دیابتی، علت شایع مرگ در کودکان و جوانان مبتلا به دیابت است.
شیوع دیابت در جهان چگونه است؟ او درباره وضعیت بروز دیابت در جهان، بیان کرد: تعداد مبتلایان به دیابت در گروه سنی ۲۰ تا ۷۹ سال در سال ۲۰۲۱ بیش از ۵۳۷ میلیون نفر بود و پیشبینی میشود این تعداد تا سال ۲۰۴۵ از مرز ۷۸۴ میلیون نفر بگذرد. از طرفی هزینههای بهداشتی _ درمانی ناشی از دیابت در سال ۲۰۲۱ حداقل ۹۶۶ میلیارد دلار بوده است که این مقدار در سال ۲۰۴۵ بالغ بر ۱۰۵۴ میلیارد دلار خواهد شد.
آخرین آمار بروز دیابت در ایران وی درخصوص وضعیت بروز دیابت در ایران نیز اظهار کرد: بر اساس آمار منتشر شده از آخرین مطالعه کشوری در سال ۱۴۰۰، برآورد تعداد کل بیماران دیابتی در جمعیت بالای ۲۵ سال در ایران بیش از ۷ میلیون نفر و در همان سال شیوع دیابت نیز ۱۴.۱۵ درصد برآورد شد که سهم زنان ۱۴.۷۱ درصد و سهم مردان ۱۳.۴۴ درصد بود. همچنین شیوع پیش دیابت نیز در همین جمعیت، ۲۴.۷۹ درصد بوده است که سهم زنان ۲۳.۵۴ درصد و سهم مردان ۲۶.۳۵ درصد بود.
وضعیت پوشش بیمهای خدمات مرتبط با دیابت او درباره وضعیت دسترسی به داروهای درمان دیابت، بیان کرد: میزان دسترسی به داروهای دیابت در نقاط مختلف جهان متفاوت است؛ در کشورهای با درآمد بالا دسترسی به انسولین بیشتر است و در کشورهای با درآمد پایین میزان دسترسی کمتر است. در ایران اما کلیه داروهای دیابت تحت پوشش بیمه قرار گرفته است و بیش از ۹۰ درصد داروهای دیابت در فارماکوپه کشور وجود دارد.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
رابطه مستقیم نمک و دیابت و دور کمر چیست؟میزان مصرف نمک با بیماری دیابت نوع 2 رابطه مستقیم دارد.
ادامه مطلب »
هوای اهواز در وضعیت 'بنفش' /وضعیت 'قرمز' هوا در ۷ شهر خوزستانبنا بر اعلام سامانه پایش کیفی هوای کشور، امروز هوای اهواز در وضعیت 'بسیار ناسالم' و هوای هفت شهر دیگر خوزستان در وضعیت 'ناسالم' است.
ادامه مطلب »
برگزاری نشست مصائب غزه در نمایشگاه بین المللی تبریزنشست مصائب غزه با حضور جوانان انقلابی در پاویون غزه نمایشگاه بینالمللی کتاب تبریز برگزار شد.
ادامه مطلب »
تشریح برخی اقدامات دولت برای حمایت از جوانان از سوی«بهادریجهرمی»سخنگوی دولت گفت: نرخ بیکاری جوانان در این دولت از ۱۷.۶ به ۱۵ درصد رسیده است و برخی از تسهیلات مانند فرزندآوری قبلا وجود نداشت که در این دولت اجرا شد.
ادامه مطلب »
سخنگوی دولت در نشست با معاونان امور جوانان سخنرانی کردسخنگوی دولت در تشریح برخی اقدامات دولت برای حمایت از جوانان، گفت: در زمینه تسهیلات بانکی ما یک عنوان وام جدید به عنوان تسهیلات فرزندآوری اضافه کردیم.
ادامه مطلب »
فعالیت اقتصادی کانادا صعودی شدکانادا فعالیت خود را برای سومین ماه در ماه اکتبر افزایش میدهد.
ادامه مطلب »