چندی پیش یکی از رسانهها با استناد از سخن یکی از مدیران آموزش و پرورش عدد 790 هزار غائب یا همان دانش آموز بازمانده از تحصیل را مطرح کرد.
«آلودگی هوا» با برگزاری نشست و جلسه کم نمیشوداین درحالی است که فرشاد ابراهیمپور، نماینده مجلس دوازدهم و عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی، درباره آمار واقعی دانش آموز انی که ترک تحصیل کرده اند گفته بود: « آمار ثبتنام نشدن ۷۹۰ هزار دانشآموز، آماری است که وزارت آموزش و پرورش عنوان کرده است، ولی مشکلات اقتصادی، آگاهی ناکافی از رفع موانع آموزشی و مشکلاتی در محل به دلیل جابهجایی محل سکونت به وجود آمده است، باعث شده تا والدین و دانشآموزان به مرحله ثبتنام نرسند.
در ماجرای تعداد دانش آموزان بازمانده از تحصیل چند پرسش اساسی وجود دارد. پرسش اول این است که کدام دسته از دانش آموزان را دانش آموزان بازمانده از تحصیل میدانند؟ پرسش بعدی این است که شاخص بازماندگی از تحصیل چیست؟ در تحلیل اعداد مطرح شده از سوی مرکز آمار، کارشناسان حوزه آموزش میگویند که آمار دانش آموزان براساس ثبت نام است. دانش آموزان در سامانه مخصوص سیداس کدملی ثبت میکنند. اشکال جدی که در این رابطه وجود دارد، این است که آماری که معمولا از سازمان ثبت احوال به عنوان متولدین دریافت میکنند، آمار معمولا سالیانه است. یعنی از یک فروردین تا اسفندماه است. مشمولین پایه اول، از یک مهر تا 31 شهریور سال بعد است. در اینجا یک تفاوتی میان مخرج کسر به وجود میآید. ما تعداد افرادی که در اینجا ثبت نام میکنند را داریم.
برکم عنوان میکند که سنجش آمار دانش آموزان محصل و بازمانده از تحصیل با توجه به تعداد ثبت نامیها نیز امکان پذیر نیست.« مساله دیگر این است چرا این آمارها را خود آموزش و پرورش منتشر میکند؟ قطعا مراکز مستقل و ثالثی در این رابطه نیاز است تا مسالهای مانند عدالت آموزشی و یا نرخ پوشش تحصیلی را پایش کنند و توسل به آمار آموزش و پرورش در این بین قابل اتکا نیست.»
او معتقد است که شاخص مرکز آمار نیز در رابطه با تعداد دانش آموزان محصل و بازمانده از تحصیل، مشخص نیست.« وقتی که تفکیک یک آمار مشخص شود، میتوان صحت سنجی کرد. کافی است که تعدادی از شهرها، آموزش و پرورش مناطق و استان اعلام شود تا مشخص شود این آمار از کجاست. اما آمار کلی دادن قابلیت صحت سنجی ندارد. آنچه که میتوان به صورت شهودی از اوضاع به دست آورد، این است که بازماندگی از تحصیل چه از نوع آشکار و چه از نوع نهان آن، آمار بالایی است.
دانش آموز دانش آموزان رسانه مدرسه
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
یونیسف: غزه جهنم روی زمین برای یک میلیون کودک فلسطینی استیونیسف اعلام کرد که یک میلیون کودک در نوار غزه در «جهنم روی زمین» زندگی میکنند و در سال گذشته میلادی روزانه حدود ۴۰ کودک در این منطقه به شهادت رسیدند.
ادامه مطلب »
اشتباهات بازیکنان استقلال در حد مدرسه فوتبال استمهاجم اسبق استقلال گفت: اشتباهاتی که از بازیکنان تیم سر میزند در حد مدرسه فوتبال است.
ادامه مطلب »
یادگیری نقش مهمی در تکامل کودک داردرئیس آموزش و پرورش ابهر گفت: یادگیری نقش مهمی در تکامل کودک دارد که این موضوع نیز تحت تاثیر کیفیت مراقبتهایی است که کودک دریافت میکند.
ادامه مطلب »
بازگشت به تحصیل ۱۱۵ کودک بازمانده از تحصیل در چهارمحال و بختیاریمعاون آموزش ابتدایی ادارهکل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری گفت: از مجموع ۸۶۳ کودک بازمانده شناسایی شده در استان که اطلاعات آنها در سامانه شهید محمودوند ثبت شده است، ۱۱۵ دانشآموز به تحصیل بازگشتند.
ادامه مطلب »
۱۸ شهید در حمله به مدرسهای در النصیرات/ شمار شهدا به ۴۲ هزار و ۸۴۷ نفر رسیدتهران- ایرنا- رژیم صهیونیستی در جنایتی تازه، یک مدرسه را در اردوگاه النصیرات واقع در مرکز نوار غزه بمباران کرد که در نتیجه آن ۱۸ فلسطینی به شهادت رسیدند.
ادامه مطلب »
۱۸ فلسطینی در حمله رژیم اسرائیل به محل اسکان آوارگان شهید شدندتهران-ایرنا-رژیم صهیونیستی ساعاتی پیش در جنایت دیگری ،محل اسکان آوارگان در یک مدرسه در مرکز نوار غزه را بمباران کرد که در جریان آن تاکنون ۱۸ تن شهید شدند.
ادامه مطلب »