واقعیت هریررود و مهاجران افغانستانی | وزارت امورخارجه افغانستان در بیانیهای از آمادگی ایران برای همکاری به منظور یافتن واقعیت ماجرا و ارائه یادداشت رسمی در این زمینه خبر داده و این اقدام طرف ایران را ستوده است
شنبه سیزدهم اردیبهشت ماه سال جاری، کانالهای خبری و اکانتهای توییتری تصاویر، ویدیوها و خبرهایی را نشر و بازنشر کردند که در آنها ادعا شده بود مرزبانی ایران مهاجران افغان را که درصدد ورود به خاک جمهوری اسلامی بودند، مورد ضرب و شتم قرار داده و آنها را وادار به عبور از رودخانه هریرود کرده است. بر اساس ادعاهای موجود در اثر مجموعه این اقدامات شماری از مهاجران افغان در این رودخانه غرق شده و شماری دیگر نجات مییابند و از سرنوشت تعدادی دیگر خبری در دست نیست.
همچنین وزارت امورخارجه افغانستان در بیانیهای اعلام کرد تهران و کابل در مورد تشکیل هیات مشترک تحقیق توافق کردند. این بیانیه همچنین از آمادگی ایران برای همکاری به منظور یافتن واقعیت ماجرای هریرود و ارائه یادداشت رسمی در این زمینه خبر داده و این اقدام طرف ایران را ستوده است.
ب) با توجه به شیوع بیماری کرونا و با هدف دور نگاه داشتن مرزبانان از خطر ابتلا به ویروس کرونا، مرزبانی هیچ اردوگاهی در مناطق مرزی به صورت دایر ندارد و هرگونه ادعاهایی از قبیل انتقال اتباع افغان به اردوگاه یا اجبار آنان به کار اجباری و مانند آن از ریشه غلط و دروغ است. ج) احتمال دیگری که مطرح است اینکه این افراد در شاخههای فرعی هریرود در داخل خاک افغانستان گرفتار آب شده و در بخش مرزی هریرود از آب گرفته شده باشند. به خصوص که هیچ گونه جسدی از اتباع افغان در ساحل ایران مشاهده نشده که با توجه به وضعیت توپوگرافی رودخانه که شیب آن به سمت ایران است احتمال وقوع رویداد در هریرود را کم میکند.حادثه تلخ جانباختن شهروندان افغان در رودخانه هریرود، سبب شد برخی از کشورها و مقامات ثالث همیشه حاضر در صحنه با تصور گل آلود شدن روابط ایران و افغانستان درصدد شکار ماهی برآیند.
موضوع نخست سابقه دوستی ایران و افغانستان به عنوان دو همسایه با مرزهای بسیار طولانی و فرهنگ و زبان نزدیک است. ایران چهاردهه است بی آنکه دیواری در مرزهای خود به سبک دونالد ترامپ ایجاد کند، میزبان پذیرای بیش از سه میلیون مهاجر افغان است که جنگ طلبی های آمریکا آن ها را آواره کرده است. در کنار نواقص موجود در این میزبانی نباید فراموش کرد که سال هاست شغل، آموزش رایگان و امکانات بهداشتی رایگان در اختیار بیشینه مهاجران افغان قرار دارد.
موضوع مهم دیگری که سخنگوی دستگاه دیپلماسی در گفت و گوی خود بهآن اشاره کرده است مغفول ماندن ظرفیتهای «قرارداد انتظامات مرزی ایران و افغانستان» است که از قریب به هفت دهه گذشته یعنی از سال ۱۳۳۵ شمسی میان دو کشور برقرار است.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
ظریف: سیروس عسکری به زودی به ایران برمیگردد/ آمریکا هنوز درباره تبادل زندانیان پاسخی نداده استظریف: سیروس عسکری به زودی به ایران برمیگردد آمریکا هنوز درباره تبادل زندانیان پاسخی نداده است
ادامه مطلب »
ظریف: سیروس عسگری به زودی به کشور برمیگرددتهران- ایرنا- وزیر امور خارجه از بازگشت سیروس عسگری در آینده نزدیک به کشور خبر داد و تاکید کرد: سیروس عسگری از اتهاماتی که علیه وی زده شده، تبرئه شده و اگر تست کرونای وی منفی باشد،می تواند با اولین پرواز به کشور بازگردد.
ادامه مطلب »
شمار مبتلایان به کرونا در تاجیکستان به 661 نفر رسید
ادامه مطلب »
شمار مبتلایان به کرونا در اسرائیل به 16507 نفر رسید
ادامه مطلب »
واکنش لیبی به بیانیه پنج کشور: توافقنامه میان ترکیه و لیبی ارتباطی به طرف سومی نداردوزارت امور خارجه لیبی ضمن اعلام اینکه توافقنامه میان ترکیه و لیبی ارتباطی به طرف سومی ندارد، بیانیه 5 کشور درباره این توافقنامه را دخالت در امور داخلی و غیرقابل قبول دانست. - خبرگزاری آناتولی
ادامه مطلب »
آمریکا به سرعت به سوی بازگشایی تجاری گام برمیداردبخش انگلیسی صدای آمریکا - ایالات متحده به سرعت به سوی کاهش محدودیتها و بازگشایی تجاری پس از تعطیلی ناشی از ویروس کرونا حرکت می کند، اما یک متخصص سرشناس بیماریهای همهگیر میگوید نتیجه این کار ابتلا
ادامه مطلب »