رئیس هیات مدیره انجمن انرژیهای تجدیدپذیر گفت: طبق برنامه هفتم توسعه باید ۱۲ هزار مگاوات نیروگاه جدید در بخش تجدیدپذیر ساخته شود یعنی هدف سالانه ۲۵۰۰ مگاوات با متوسط سرمایه گذاری مورد نیاز برای هر مگاوات تجدیدپذیر ۷۵۰ هزار دلار، نیازمند ۱۸۷۵ میلیارد دلار منابع مالی است.
به گزارش ایسنا، داوود مددی امروز در نشست خبری با اشاره به ناترازی برق و برنامه تجدیدپذیرها برای توسعه و کمک به این ناترازی اظهار کرد: با توجه به این که ارزبری پروژههای تجدیدپذیر براساس برآورد ساتبا ۷۰ درصد است، از رقم ۱۸۷۵ میلیارد دلار منابع مالی مورد نیاز برای تحقق توسعه تجدیدپذیرها در برنامه هفتم توسعه نزدیک به ۱.۳ میلیارد دلار منابع باید به واردات پنل و اینورتر خورشیدی و توربین بادی اختصاص یابد.
به گفته رئیس هیات مدیره انجمن انرژیهای تجدیدپذیر در شرایط فعلی بسیاری از سرمایهگذارانی که مناقصات خورشیدی و بادی را برنده شدهاند، در دریافت زمین برای ساخت نیروگاه و اتصال به شبکه به مشکل برخوردهاند به طوری که از پهنههای در نظر گرفته شده برای ساخت نیروگاهها به صورت میانگین بیشتر از ۳۰ درصد ابلاغ زمین تاکنون صورت نگرفته است، این مساله حتی انجام مطالعات اولیه خاک و آماده سازی زمین را مختل و پروژهها را متوقف کرده است.
به گفته وی بیشتر از ۱۰ هزار مگاوات قرارداد سرمایه گذاری نیروگاه خورشیدی و بادی منعقد شده است و از سرمایهگذار ضمانت حسن اجرا و ضمانت مالی دریافت شده است که در صورت آورده ۳۰ درصدی سرمایهگذار، تامین ۷۰ درصد دیگر منابع مالی نیازمند ۵.۲۵ میلیارد دلار منابع است که این میزان به اندازه ۷۷ درصد کل تسهیلات پرداختی سیستم بانکی به طرحهای سرمایهای کل بخش صنعت و معدن است.
به گفته وی برای حل مشکل تامین مالی ماده ۱۲ باید منابع پایداری در بودجه سنواتی برای بازپرداخت سوخت صرفهجویی این نیروگاهها تعریف شود و بانک مرکزی تضمین کند که در ازای این منابع ریالی برای بازپرداخت اقساط ارزی مسدودی ارزی صادر میکنند. در این شرایط، صندوق توسعه ملی نیز زمانیکه از بازپرداخت ارزی خود مطمئن باشد به پروژههای نیروگاهی ورود پیدا میکند.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
۱۱ هزار مگاوات پروژه تجدیدپذیر معطل تامین تجهیزاتدبیر انجمن انرژیهای تجدیدپذیر گفت: نزدیک ۱۱ هزار مگاوت پروژه در دست اجرا در بخش تجدیدپذیر داریم و ظرفیت ساخت داخل تجهیزات به اندازه ای نیست که جوابگوی این میزان پروژه باشد.
ادامه مطلب »
بروکسل به اوکراین ۴۰ میلیارد دلار وام میدهدرئیس کمیسیون اروپا در سفر به کییف از وام ۴۰ میلیارد دلاری برای اوکراین خبر داد.
ادامه مطلب »
قوانین مالیات آمریکا تغییر کرد؟ایالاتمتحده قوانین مالیاتی جدیدی برای شرکتهایی با سود سالانه یک میلیارد دلاری معرفی کرد.
ادامه مطلب »
کسب ضریب پایایی ۱۰۰درصدی نیروگاه طوسنیروگاه طوس، با ظرفیت ۶۰۰ مگاوات، ۱.۸٪ برق کل کشور، ۱۸% برق مورد نیاز استان خراسان رضوی و ۷۸ درصد استفاده از دانش بنیان را در اختیار دارد.
ادامه مطلب »
پیشبینی تولید ۱۱ هزار مگاوات برق تجدیدپذیر در برنامه هفتم توسعهتهران- ایرنا- مدیرعامل شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق (توانیر) گفت: صنعت برق باید ظرفیت تولید خود را در برنامه هفتم توسعه ۳۰ هزار مگاوات افزایش دهد که از این مقدار باید حدود ۱۱ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر باشد.
ادامه مطلب »
دومین برج خشک نیروگاه مفتح ۵۰۰ میلیارد اعتبار نیاز داردنماینده شهرستانهای بهار و کبودراهنگ در مجلس شورای اسلامی گفت: راهاندازی دومین برج خشک نیروگاه شهید مفتح به اعتباری افزونبر ۵۰۰ میلیارد تومان نیاز دارد که با جدیت پیگیر راهاندازی آن هستیم.
ادامه مطلب »