درحالیکه دولت چین با سیاهنمایی، اویغورهای مسلمان را مردمانی وحشی و نیازمند آموزشهای اجباری معرفی میکند، آثار تاریخ دور و نزدیک، نشان از تمدن و فرهنگ آنها در زمینههای مختلف دارد. - خبرگزاری آناتولی
درحالیکه دولت چین با سیاهنمایی، اویغورهای مسلمان را مردمانی وحشی و نیازمند آموزشهای اجباری معرفی میکند، آثار تاریخ دور و نزدیک، نشان از تمدن و فرهنگ آنها در زمینههای مختلف دارد.
اویغورها پس از تشکیل دولتشان درسال 744 میلادی، بنای شهر جدیدی را در نزدیکی قاراقوروم بنام اوردوبالیق گذاشتند وآن را پایتخت خود اعلام کردند. اوردوبالیق، چون در کنار رودخانه بزرگی واقع بود خیلی سریع به شهری مرفه و بینظیر تبدیل شد و رونق تجار بسیاری یافت. با گسترش دین مانی توسط تجار سغدی در «اوردوبالیق»، چندی بعد این شهرعلاوه بر اهمیت سیاسی، به مرکز دینی مهمی نیز تبدیل شد که تا زمان فروپاشی دولت اویغورها پابرجا بود.
اویغورهای تورفان یا به عبارتی اویغورهای شرق ترکستان از لحاظ تجاری و کشاورزی بسیار پیشرو بودند. آنها درتولید پنبه و لباسهای پشمی ید طولایی داشتند و از این جهت نسبت به همسایگان از رفاه و ثروت مکفی و بهتری برخوردار بودند. از آنجایی که اویغورهای شرق ترکستان نسبت به دیگر ادیان تساهل و مدارا داشتند، شهرهای خود را به مرکز فرهنگی و دینی پرجنبوجوشی تبدیل کرده بودند.
اگرچه ونگ یانده در سفر طولانی خود به سرزمینهای تحت حاکمیت اویغورها مشاهدات خود را با تمامی جزئیات ثبت و نگارش کرده اما چون یک بودایی متعصب بوده است چیزی از دین جدید یعنی اسلام که میان اویغورها پیروان بسیاری یافته بود روایت نمیکند. این درحالی است که اسلام از اوایل قرن هشتم میلادی در بین اویغورها رواج یافت. شهرهای واقع در مسیر «راه ابرایشم»، دارای سیستم کشاورزی پیشرفته بودند و از مراکز مهم تجاری به حساب میآمدند.
ناگفته نماند که علاوه بر تجار مسلمان، سامانیان نیز برای گسترش اسلام حملاتی به سرزمین اویغورها انجام دادند، چون هنوز آنها را معتقد به دو دین غیرآسمانی مانی و بودا میپنداشتند. سامانیان معمولا برای اهداف اقتصادی به سرزمینهای اویغورها حمله و آنان را به بهانه کافربودن غارت میکردند. در اثر جنگ بین طرفین، مانویان سمرقند به شدت سرکوب شدند و رفتهرفته این شهر به مرکزی برای مسلمانان تبدیل شد.
همسایگی ایغورها با چینی با سبب آشنایی آنان با کاغذ شده بود. اویغورها پس از گرویدن به دین اسلام، این اختراع مهم بشری را بین مسلمانان رواج دادند. آشنایی آنها با کاغذ و لوازم نوشتن باعث شده بود تا صاحب رسمالخط مخصوصی بشوند. به همین دلیل در بین ترکان، اویغورها بیش ازدیگران صاحب آثار نوشتاری بودند. کتاب قوتادغوبیلیک درباره سنت و فلسفه زمامداری در بین ترکها اثر مهمی است.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
اردوغان: غنای واقعی جوامع با سهم آنها در تمدن سنجیده میشوداردوغان: غنای واقعی جوامع با سهم آنها در تمدن سنجیده میشود
ادامه مطلب »
پیام تبریک روحانی به سران کشورهای حوزه تمدن نوروزرئیس جمهور ایران در پیامهای جداگانهای فرارسیدن نوروز را به سران کشورهای حوزه تمدن نوروز تبریک گفت. - خبرگزاری آناتولی
ادامه مطلب »
واعظی: انعقاد برجام را از نقاط عطف تاریخ معاصر ایران و منطقه میدانمرییس دفتر رییس جمهوری درباره بهترین لحظههای هشت سال فعالیت دولتهای یازدهم و دوازدهم، گفت: انعقاد برجام را یکی از نقاط عطف تاریخ معاصر ایران و منطقه میدانم که مثل یک نفس عمیق و طولانی و راحت بود که بعد از سالها کشیدیم.
ادامه مطلب »
مشهورترین جاسوسان تاریخ را بشناسید - بخش اولمشهورترین جاسوسان تاریخ(۱) ▫️سر فرانسیس والسینگهام (Sir Francis Walsingham)- جاسوس ملکه الیزابت اول ▫️بندیکت آرنولد- او موضع خود را در میانه جنگ تغییر داد و به آمریکا خیانت کرد این مطلب را اینجا_بخوانیم👇
ادامه مطلب »
دانستنیهای جالب از تاریخ ناشناخته پوشاک | DW | 23.03.2021پاشنه کفش اختراع سربازان ایرانی بود و پاپیون را یک زن فرانسوی اختراع کرد. بعضی از اجزای امروزین کفش و لباس آنقدر عادی شدهاند که حالا دیگر بسیاری نمیدانند از کجا آمدهاند و چطور به اینجا رسیدهاند.
ادامه مطلب »