همواره در «هفته تعاون» شاهد تاکید مسئولان بر اهمیت تعاونیها در تنظیم روابط اقتصادی کشور و افزایش نقشآفرینی آنها در نظام تولید و توزیع کالا بودهایم، به نحویکه سهم ۲۵ درصدی آنها در اقتصاد مورد اشاره بوده و به دنبال حل مشکلات زیرساختی با همکاری مردم در قالب تعاونیها هستند، که این امور تنها با اجرای دقیق و صحیح اصل ۴۴ قانون اساسی توسط دولتها...
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، در جهان امروز برای کسب توفیق در کلیه مسائل اقتصادی و فرهنگی باید همکاری همگانی صورت گیرد تا بتوان به مقاصد عالی دست یافت. به منظور ایجاد این همکاری در اصل ۴۴ قانون اساسی، بخش تعاونی اقتصاد جمهوری اسلامی ایران مطرح و تفصیل آن در ۱۳ شهریور ۱۳۷۰ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید. در این راستا وزارت تعاون بهمنظور اعمال نظارت دولت و حمایت و پشتیبانی از بخش تعاونی، در تاریخ ۱۰ دی ۱۳۷۰ تشکیل شد.
شرکت تعاونی توسط هیأتموسّس تاسیس میشود و سپس از واجدان شرایط دعوت به عضویت میکند. هیاتموسس پس از تهیه طرح و اساسنامه و دیگر مشخصات تعاونی، اقدام به دریافت موافقتنامه تشکیل تعاونی از وزارت تعاون میکند و پس از دریافت اجازهنامه ثبت شرکت تعاونی از وزارت تعاون، شرکت را ثبت میکند، پس از آن پروانه تاسیس شرکت تعاونی بهوسیله وزارت تعاون صادر میشود. اعضا در جلسه مجمع عمومی، اعضای هیأتمدیره و بازرسهای شرکت تعاونی خود را انتخاب میکنند.
صادرات تعاونیها تحت تأثیر عوامل داخلی و خارجی محدود میشود. عوامل داخلی عبارتند از کمبود سرمایه، نبود اطلاعات کافی و ضعف مدیریت. عوامل خارجی نیز محدودیتهای فنی و بوروکراسی دستوپاگیر اداری را دربر میگیرد. همچنین بخش تعاون به دلیل جلب مشارکت عمومی و گروهی، کار کردن اقشار مختلف مردم، افزایش سطح عمومی اشتغال، کارآفرینی مولّد، رقابت با محصولات خارجی، بهرهمندی از تخفیف مالیاتی و استفاده از تسهیلات اعتباری مؤسسات مالی کشور، ممتازترین جایگاه را در افزایش صادرات کشور دارد.
مسکنی ادامه داد: «زمانی که تعاونی روستایی در سال ۷۰ در کشور شکل گرفته و امروز از میان رفته است، نتیجه جنگ اقتصادی آمریکا با ایران است و متاسفانه دولتهای گذشته نیز در این شکست و از بین رفتن بخشهایی از اقتصاد تعاونی کشور، نقش داشتهاند. چراکه هیچ اعتقادی به تعاونی نداشتهاند.
ویسکرمی با بیان اینکه با اجرای طرح ایجاد نیروگاههای تعاونی، علاوهبر کمک به کاهش ناترازی برق، توانمندسازی سهدهک اول جامعه در قالب تعاونیهای فراگیر ملی نیز از اهداف اصلی طرح است، خاطرنشان کرد: «این طرح در مزارع نیروگاهی و همچنین نیروگاههای کوچکمقیاس در کنار شرکتهای شهرک صنعتی برای رفع ناترازی برق در بخش صنعت و تامین برق موردنیاز صنعت اجرایی خواهد شد.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
تعاونیها نقش کلیدی در توسعه مسکن و صنایع دارندفرماندار سنندج، با اشاره به ضرورت بازسازی اعتماد عمومی به تعاونیها و پررنگتر شدن نقش بخش خصوصی و تعاونیها در اقتصاد بر نقش کلیدی تعاونیها در توسعه مسکن و صنایع تاکید کرد.
ادامه مطلب »
وزیر کار: سهم تعاونیها از اقتصاد ۵ درصد استتهران- ایرنا- وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه سهم تعاونیها در اقتصاد باید ۲۵ درصد باشد، گفت: تعاونیها اکنون فقط پنج درصد در اقتصاد کشور سهم دارند.
ادامه مطلب »
وزیر کار: سهم تعاونیها از اقتصاد ۵ درصد است/ کاهش استثمار با توسعه تعاونیهاتهران- ایرنا- وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه سهم تعاونیها در اقتصاد باید ۲۵ درصد باشد، گفت: تعاونیها اکنون فقط پنج درصد در اقتصاد کشور سهم دارند.
ادامه مطلب »
بهترین راهکار حل مشکلات معیشتی مردم و اقتصاد چیست؟از نگاه کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی، تعاون بخشی مردمی و نمایانگر عدالت اجتماعی است و ورود تعاونیها به فعالیتهای اقتصادی موجب توزیع عادلانه درآمدها، کاهش فاصله طبقاتی و افزایش رفاه اجتماعی میشود.
ادامه مطلب »
کارگران نقشی ویژه در بهره وری اقتصادی دارند / حمایت وزارت کار از واحدهای تولیدیمیدری با بیان اینکه کارگران نقش ویژهای در بهره وری اقتصادی دارند، گفت: دولت بهبود محیط کسب کار را با تعامل بخش تعاونی و خصوصی به طور جدی پیگیری میکند.
ادامه مطلب »
۱۹ تعاونی فنآور و دانش بنیان در آذربایجان شرقی مشغول فعالیت هستندسرپرست استانداری آذربایجان شرقی با اشاره به فعالیت ۱۹ تعاونی فنآور و دانش بنیان در استان گفت: انتظار میرود با روحیه تیمی و گروهی شاهد پیشرفت این تعاونیها در استان باشم.
ادامه مطلب »