«تلسکوپ فضایی جیمز وب» به پژوهشگران در نقشهبرداری از آبوهوای یک سیاره فراخورشیدی کمک کرد.
به گزارش ایسنا، یک گروه بینالمللی از پژوهشگران با موفقیت از «تلسکوپ فضایی جیمز وب» برای ترسیم نقشه آبوهوایی یک سیاره فراخورشیدی غولپیکر گازی داغ استفاده کردند.
سیاره فراخورشیدی WASP-43 b یک نوع «مشتری داغ» است. این سیاره هماندازه مشتری عمدتا از هیدروژن و هلیوم ساخته شده و بسیار داغتر از سایر سیارات غولپیکر منظومه شمسی است. اگرچه ستاره آن کوچکتر و سردتر از خورشید است اما WASP-43 b در فاصله ۱.۳ میلیون مایلی میچرخد که کمتر از یک بیست و پنجم فاصله بین عطارد و خورشید است.
اگرچه WASP-43 b آن قدر کوچک، کمنور و نزدیک به ستاره خود است که تلسکوپ نمیتواند مستقیما آن را ببیند اما دوره مداری کوتاه سیاره که تنها ۱۹.۵ ساعت است، آن را برای «طیفسنجی منحنی فاز» ایدهآل میکند. روش طیفسنجی منحنی فاز شامل بررسی تغییرات کوچک در روشنایی منظومه ستاره-سیاره در حالی است که سیاره به دور ستاره میچرخد.
اندازهگیریها نشان میدهند که دمای هوای طرف روز سیاره به طور میانگین نزدیک به ۱۲۵۰ درجه سلسیوس است؛ در حالی که دمای طرف شب به ۶۰۰ درجه سلسیوس میرسد و به طور قابل توجهی خنکتر است. این دادهها به یافتن داغترین نقطه روی سیاره کمک میکنند که از نقطه دریافتکننده بیشترین تشعشعات ستارهای، کمی به سمت شرق جابهجا میشود. این تغییر به دلیل وزش بادهایی رخ میدهد که هوای گرم را به سمت شرق حرکت میدهند.
طیف گسترده نور فروسرخ میانی که توسط جیمز وب گرفته شده است، اندازهگیری میزان بخار آب و متان اطراف سیاره را ممکن میسازد. «جوآنا بارستو» پژوهشگر «دانشگاه آزاد انگلستان» و از پژوهشگران این پروژه گفت: جیمز وب به ما فرصت داده است تا دقیقا متوجه شویم کدام مولکولها را میبینیم و محدودیتهایی را برای فراوانی آنها قائل شویم.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
درخشش سر یک اسب در تصویر جدید تلسکوپ «جیمز وب»تلسکوپ فضایی جیمز وب (JWST) تصاویر فوقالعاده واضحی از سحابی سر اسب که یکی از نمادینترین اجرام آسمانی زمین است، ثبت و منتشر کرده است.
ادامه مطلب »
معمای کشف باستانی «تلسکوپ فضایی جیمز وب» حل شدفیزیکدانان «دانشگاه کالیفرنیا، ریورساید» در پژوهش جدیدی، به پاسخ پرسشهای خود درباره یک کهکشان باستانی دست یافتند که «تلسکوپ فضایی جیمز وب» آن را در سپتامبر گذشته کشف کرده بود.
ادامه مطلب »
تلسکوپ «جیمز وب» به شکار سیارات فراخورشیدی تازه متولدشده میرودستارهشناسان با استفاده از تلسکوپ فضایی جیمز وب (JWST) در حال شکار سیاراتی هستند که در حال شکلگیری در اطراف ستارگان نوزاد هستند. این تلسکوپ فضایی قدرتمند دادهها را به سرعت، اما به نوعی غیرمنتظره ارائه داد.
ادامه مطلب »
عکس خیرهکننده ناسا از «دَمبل کیهانی» به مناسبت سی و چهارمین سالگرد تلسکوپ هابلسازمان فضایی آمریکا، ناسا، به مناسبت سی و چهارمین سالگرد پرتاب تلسکوپ فضایی هابل تصویری منحصر به فرد را از یک ستاره در حال مرگ منتشر کرده است.
ادامه مطلب »
چرا تلسکوپ «جیمز وب» لحظه آغاز جهان را رصد نمیکند؟تلسکوپ فضایی جیمز وب یکی از پیشرفتهترین تلسکوپهایی است که تاکنون ساخته شده است. برنامهریزی برای راهاندازی جیمز وب بیش از ۲۵ سال پیش آغاز شد و تلاشها برای ساخت و ساز آن بیش از یک دهه طول کشید. در روز ۲۵ دسامبر سال ۲۰۲۱ این تلسکوپ به فضا پرتاب شد و ظرف یک ماه به مقصد نهایی خود یعنی ۹۳۰ هزار مایل دورتر از زمین رسید.
ادامه مطلب »
عکس تلسکوپ فضایی هابل از یک دمبل فضایی!عکس جدیدی که به مناسبت سی و چهارمین سالگرد پرتاب «تلسکوپ فضایی هابل» منتشر شده است، «سحابی دمبل کوچک» را نشان میدهد.
ادامه مطلب »