پژوهشگران آمریکایی برای عملکرد سریعتر در دمای اتاق و غلبه بر محدودیتهای ترانزیستور پیشنهاد کردهاند که مولکولهای ظرفیت مخلوط در دستگاههای مبتنی بر نقاط کوانتومی مورد استفاده قرار بگیرند.
به گزارش ایسنا و به نقل از ادونسد ساینس نیوز، دانشمندان سعی دارند یک رویکرد جایگزین را برای محاسبات در پیش بگیرند و ترانزیستورهای معمولی را با مولکولهای ظرفیت مختلط جایگزین کنند تا ماشینهای سلولی بر پایه نقطه کوانتومی بسازند.
این رفتار به این دلیل به وجود میآید که میان همه الکترونهای سازنده یک مولکول، کمترین اتصال به هسته اتم وجود دارد. این باعث میشود که آنها نسبت به تغییرات محیطی مانند میدانهای الکترومغناطیسی اعمالشده یا تأثیر یک مولکول یا اتم نزدیک، حساستر شوند. این گروه پژوهشی به سرپرستی «انریکه بلر» دانشیار دپارتمان مهندسی برق و رایانه «دانشگاه بیلور» در تگزاس، برای درک اینکه کدام مولکولها به عنوان بهترین بیتها عمل میکنند، یک تحلیل نظری را در مورد ویژگیهای چندین مولکول ظرفیت مختلط انجام دادند که نمونههایی از آنها عبارتند از کاتیون مولکولی هیدروژن، آنیون مولکولی هیدروژن و مولکولهای گوناگون کاتیونی و آنیونی مبتنی بر کربن مانند اتیلن و آلیل دیمرها که در پژوهشهای پیشین برای این منظور پیشنهاد شده بودند.
پژوهشگران توضیح دادند: وقتی مولکولهای یونی ظرفیت مختلط به عنوان ماشینهای سلولی نقطه کوانتومی استفاده میشوند، یونهای مخالف تولیدشده در زمان آمادهسازی دستگاه، به طور تصادفی در نزدیکی آنها قرار میگیرند. چنین بارهای سرگردانی که به طور تصادفی حضور دارند، میتوانند بر عملکرد دستگاه به روشی غیر قابل کنترل و غیر قابل پیشبینی تأثیر بگذارند.
درابولد گفت: این یک رویکرد امیدوارکننده و بسیار بدیع برای غلبه کردن بر محدودیتهای فناوری محاسباتی مرسوم است که به نظر میرسد به محدودیتهای فیزیکی اساسی در توسعه خود نزدیک میشود. امید برای ساخت دستگاههایی با چگالی بالاتر و تولید گرمای کمتر، اهداف طراحی رایانه جدید هستند.اگرچه نتایج این پژوهش بسیار امیدوارکننده هستند اما هنوز باید کارهای تجربی و محاسباتی زیادی برای بررسی نحوه رفتار این بیتهای مولکولی در یک محیط واقعی انجام شوند.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
چند نکته درباره سرطان پانکراسسرطان لوزالمعده یا پانکراس زمانی اتفاق میافتد که سلولهای بدخیم (سرطانی) در این غده مهم بدن رشد میکنند، تقسیم میشوند و در نقاط مختلف آن پخش میشوند.
ادامه مطلب »
در چهارمین روز جشنواره حقیقت چه خبر است؟در چهارمین جلسه «فیلم خبر» امروز پنجشنبه ۳۰ آذرماه، ۱۷ مستند بررسی میشوند.
ادامه مطلب »
نفوذیها چهره خودی و شناسنامه غیرخودی دارندحسین شریعتمداری مدیرمسئول روزنامه کیهان در نشست با دانشجویان گفت: کسانی که مامور نفوذ در ساختار نظام و تغییر محاسبات هستند چهره خودی و شناسنامه غیرخودی دارند.
ادامه مطلب »
شاهنامه از مهمترین نمونههای ادبیات پایداری استغلامعلی حداد عادل در مراسم پایانی «همایش ملّی اعتلای گرایش ادبیات پایداری در دانشگاهها: راهکارها و موانع» از ضرورت بینالمللی شدن این همایش در سالهای آینده گفت.
ادامه مطلب »
آینده آموزش در دانشگاهها در گرو پذیرش هوش مصنوعیمحققان کشور در یک مطالعه پژوهشی ارزشمند، آینده آموزش دانشگاهی در ایران را از دیدگاه توسعه هوش مصنوعی و رفع موانع موجود در مقابل آن بررسی کردهاند.
ادامه مطلب »
هنری کیسینجر؛ مبتکر «دیپلماسی پینگپنگ» و متعهد به «سیاست واقع گرایانه»سرنگونی دولت سالوادور آلنده در شیلی و بمباران کامبوج در جریان جنگ ویتنام از جمله مسائلی است که منتقدان هنری کیسینجر از آنها به عنوان نقاط تاریک در کارنامه وی یاد میکنند.
ادامه مطلب »