نشت دارو به بازار سیاه و قاچاق معکوس آن، سالهاست یکی از چالشهای اساسی حوزه سلامت کشور است که اعتماد عمومی به نظام سلامت را تضعیف کرده است.
به گزارش مشرق، همین چند روز پیش بود که خبر سرقت داروهای حیاتی از یکی از بیمارستانهای تهران توسط برخی کارکنان، عمق این بحران را نمایان کرد؛ اتفاقی نگرانکننده که نه تنها به اعتماد عمومی به بیمارستانها و نظام سلامت آسیب میزند، بلکه نشاندهنده ضعف نظارت و مدیریت در زنجیره تأمین دارو است.
اما سوءاستفاده از «نامکاربری و کلمه عبور» پزشکان در سامانه نسخه الکترونیک و نشت داروهای حیاتی و گرانقیمت به بازار سیاه، بهتازگی به یکی از معضلات بزرگ در نظام بهداشت و درمان تبدیل شده است؛ موضوعی که اصغر جهانگیر، دبیر شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم، در واکنش به آن به ضعف در اتصال سامانههای نظارتی همچون سامانه تیتک به دیگر دستگاههای مرتبط اشاره میکند و میگوید: این خلأها موجب فراهم شدن فرصتهای گسترده برای قاچاقچیان و دلالان شده است؛ حتی برخی بیمارستانها هنوز به این سامانهها...
وی میگوید: وقتی داروی گرانقیمت ۱.۵میلیارد تومانی پیوند کلیه با نسخه پزشک و در شرایطی که خود پزشک در جریان نیست، از داروخانه گرفته شده و در بازار آزاد به فروش رفته، این آسیبی است که به مردم و همچنین به پزشک وارد شده و بهطور مشخص جرم متوجه کسانی است که مانع اجرای امضای دیجیتال شدند. زالی شفاف نبودن تخصیص سهمیههای دارویی را یکی دیگر از عوامل نشت دارو میداند و توضیح میدهد: برخی از داروها که به داروخانهها اختصاص داده میشوند، به جای رسیدن به بیماران واقعی، به بازار سیاه راه پیدا میکنند. تقویت نظارت بر داروخانهها و الزام به ثبت دقیق اطلاعات در سامانههای دیجیتال میتواند این مشکل را تا حد زیادی حل کند.
صبور تصریح میکند: نسخهنویسی الکترونیک بهعنوان یکی از ابزارهای پیشگیری از چنین جرایمی معرفی شده، اما به تنهایی کافی نیست. اگر سامانههای دیجیتال سلامت، از جمله پرونده الکترونیک بیماران و سامانههای دارویی بهدرستی اجرا نشوند و با دیگر ارکان نظام سلامت همگام نباشند، نمیتوان انتظار تغییرات مثبت داشت.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
سوءاستفاده از نسخه نویسی الکترونیک و بازار سیاه دارودکتر محمد رییسزاده، رییس کل سازمان نظام پزشکی، در مورد چالشهای نسخه نویسی الکترونیک و سوءاستفاده از یوزرپسورد پزشکان در سامانه نسخه الکترونیک صحبت کرده است. وی بیان کرد که این سوءاستفاده، باعث تجویز داروهای حیاتی و گرانقیمت به صورت غیرمجاز و فروش آنها با قیمت دولتی در بازار آزاد شده است. رییسزاده اجرای امضای دیجیتال پزشکان را تنها راهکار جلوگیری از این تخلفات دانست و گفت که سازمان نظام پزشکی علیرغم تکلیف قانونی، بدون اخذ کمک از بودجههای عمومی، سامانه امضای الکترونیک پزشکان را طراحی و راهاندازی کردهاند. اما به دلیل مقاومت در برخی حوزههای وزارت بهداشت، این سامانه اجرایی نشده است.
ادامه مطلب »
رئیس جمهور خواستار تسریع در اجرای قانون کالابرگ الکترونیک و رفع مشکلات تولید دارو شدمسعود پزشکیان در جلسه هیئت دولت خواستار تسریع در اجرای قانون توزیع کالابرگ الکترونیک و رفع مشکلات تولید و توزیع دارو شد.
ادامه مطلب »
روند تغذیهای در کشور ایران مطلوب نیستمعاون هماهنگی امور گردشگری و زیارت استانداری فارس گفت: مصرف دارو در ایران سه برابر کشور چین است که نشان میدهد روند تغذیهای ما مطلوب نبوده است.
ادامه مطلب »
هیات تحریرالشام: گرگ در لباس میش یا نسخه جدید «اسلامگرای معتدل»؟+عکسمصاحبه بینالمللی سی ان ان با او در جریان پیشروی در حماه، پس از تصرف حلب، نشانگر یک تغییر چشمگیر ظاهری در او بود، از عمامه و ریش نامرتب همیشگی او خبری نبود.
ادامه مطلب »
شفافیت در انتخاب یا لغو داروخانههایِ منتخب ضروری استرئیس سازمان غذا و دارو در نامهای خطاب به روسای دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی سراسر کشور، خواستار حذف موانع غیرضروری در حوزه دارو شد.
ادامه مطلب »
ویتامینی که هرگز قبل از جراحی نباید بخوریداکثر دارو ها باید در زمان و ساعت خود مصرف شوند درغیر این صورت تاثیرگذار نخواهند بود، اما عوارض این دارو هارا باید برای مصرف قبل از عمل جراحی در نظر بگیرید.
ادامه مطلب »