فرهاد طاهری میگوید: تصدی ریاست کتابخانه ملی، با آن بنای پرشکوه و معظمی که از دور، تداعیگر کشتی بحر پیما است، در واقع «ناخدایی کشتی کتاب» است در تلاطم دریای فرهنگ.
فرهادی طاهری، نویسنده و پژوهشگر تاریخِ فرهنگ که طی سالهای ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰ با سازمان اسناد و کتابخانه ملی همکاری داشته، در مصاحبهای مکتوب با ایسنا درباره وضعیت کتابخانه ملی، چالشهای و مشکلات این نهاد و پیشنهاداتش برای برونرفت از چالشها گفت.
با توجه به تغییرات گستردهای که در شرایط جامعه، استفاده از هوش مصنوعی و دسترسیها به اطلاعات مختلف وجود دارد، فکر میکنید کتابخانه ملی چقدر توانسته خود را بهروزرسانی کند؟ دومین معضل کتابخانه ملی یا بهتر است بگوییم معضل بیشتر نهادهای فرهنگی - پژوهشی، استقرار «تبعیض موجه قانونی» غیراخلاقی و نابخردانه است که چون موریانه، خیلی نامحسوس، موجبات پوسیدگی بسیاری از توانمندیها را در نهادهای «فرهنگی - پژوهشی» فراهم آورده است. منظورم از این «تبعیض موجه وقانونی» اما غیر اخلاقی، رتبهبندی پژوهشگران و اعضای پژوهشی با معیارهای دانشگاهی «عضو هیئت علمی» و «عضو غیر هیئت علمی» است.
من هم مانند آن فعالان فرهنگی، میدوارم نه تنها «روزنهای» بلکه گذرگاههای وسیع امیدبخش در بهبود اوضاع کتابخانه گشوده شود. اما اینکه توانایی رؤسای کتابخانه ملی در حل مشکلات تا چه حد است؟ به نظرم نمیتوان متوقع بود که همه گرهها به سرانگشت رؤسا گشوده شود. چرا که حل همه مشکلات، در حیطه اختیارات و توانایی رؤسا نیست.
در پاسخ این پرسش باید برگردم به موضوعی که در آغاز مصاحبه به تشریح آن پرداختم؛ یعنی توجه به نوع «مواجهه مردم با فرهنگ » و براین اساس، پیشنهادهای خودم را در باب «کتابخوانی بهتر از طریق کتابخانه ملی» بیان کنم. بهنظرم، در کتابخانه ملی باید بستر بیشتر و زمینه مساعدتر به منظور بهره بردن از تجربیات و آراء دسته نخست و دوم در باب کتابخوانی و گسترش فرهنگ کتابخوانی، فراهم شود. این وظیفه در کتابخانه باید برعهده اندیشگاه گذاشته شود.
من همچنین فهرستی از ٣۵ عنوان از این دسته کتابها ر که به نظرم حائز صفت ماندگاری در قرن هستند خدمت رئیس کتابخانه ملی تقدیم کردهام و نمیدانم آیا مورد توجه قرار گرفته است یا خیر.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
مراسم تقدیر و تجلیل از نویسنده کتاب «ایلام قدیم» برگزار شدبه همت بنیاد ایران شناسی شعبه ایلام و با همکاری ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و اداره کل امور اجتماعی استانداری از «صیدمحمد درخشنده» مؤلف کتاب «ایلام قدیم» تقدیر شد.
ادامه مطلب »
مراسم تقدیر از نویسنده کتاب «ایلام قدیم» برگزار شدبه همت بنیاد ایران شناسی شعبه ایلام و با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و اداره کل امور اجتماعی استانداری از «صیدمحمد درخشنده» مؤلف کتاب «ایلام قدیم» تقدیر شد.
ادامه مطلب »
کتاب راهنمای جامعه شناسی اخلاق منتشر شدپژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی کتاب راهنمای جامعه شناسی اخلاق را با ترجمه مجید جعفریان و همکاران و نظارت علمی مهدی علیزاده منتشر کرد.
ادامه مطلب »
تبریز، خاستگاه تمدن و دانشمندانعلیرضا منادی در آیین اختتامیه جایزه کتاب سال آذربایجان شرقی، تبریز را دروازه تجدد و تمدن ایران خواند و از نقش این شهر در تاریخ علم و فرهنگ ایران سخن گفت.
ادامه مطلب »
توقیف کشتی مرتبط با روسیه به ظن آسیب زدن به زیرساختها در دریای بالتیکپلیس و رسانههای خبری فنلاند میگویند که مقامات این کشور یک کشتی مرتبط با روسیه را به ظن آسیب رساندن به کابلهای برق و ارتباطی در دریای بالتیک توقیف کردند.
ادامه مطلب »
دبیران علمی جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران معرفی شدندتهران- ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در احکامی جداگانه دبیران علمی جایزه ملی و جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران را منصوب کرد.
ادامه مطلب »