موشک‌های ایرانی چگونه تل‌آویو را به تکاپوی کمک از آمریکا انداخت؟

ایران اخبار اخبار

موشک‌های ایرانی چگونه تل‌آویو را به تکاپوی کمک از آمریکا انداخت؟
ایران آخرین اخبار,ایران سرفصلها
  • 📰 MashreghNews
  • ⏱ Reading Time:
  • 147 sec. here
  • 4 min. at publisher
  • 📊 Quality Score:
  • News: 62%
  • Publisher: 63%

با گسترش تهدیدات موشکی ایران و گروه‌های مقاومت، سامانه‌های دفاعی پیشرفته جهان با چالش‌های جدیدی روبه‌رو شده‌اند، که نیاز به توسعه فناوری‌های نوین را بیشتر از پیش نمایان می‌کند.

به گزارش مشرق، در شامگاه اول اکتبر گذشته، در حالی که ایران به واکنش موشکی خود به حملات صهیونیست‌ها به اراضی خود پاسخ می‌داد، آژیرهای هشدار در سرتاسر اراضی اشغالی به صدا درآمدند.

در پی این عملیات، رژیم صهیونیستی متوجه شد که نمی‌تواند با امواج حملات موشکی از این نوع بدون افزایش حمایت‌های آمریکا مقابله کند. بنابراین، در ۱۳ اکتبر، وزارت دفاع آمریکا از قصد خود برای استقرار سامانه دفاع هوایی «تاد» برای مقابله با موشک‌های بالستیک برد بلند در اراضی اشغالی به همراه استقرار نظامیان آمریکایی که بر نحوه عملیات آن نظارت خواهند کرد خبر داد.

پس از آن، سامانه «فلاخن داوود» قرار دارد که برای مقابله با موشک‌های میان‌برد و موشک‌های با کالیبر بزرگ با بردی بین ۴۰ تا ۳۰۰ کیلومتر طراحی شده است. این وضعیت، آمریکا را وادار به اتخاذ اقداماتی سریع و بی‌سابقه برای کمک به پدافند هوایی رژیم صهیونیستی کرد؛ اقدامی که شامل ارسال سامانه «تاد» برای اولین بار به این رژیم شد. این سامانه پیشرفته‌ترین و کارآمدترین سامانه دفاع هوایی آمریکا در برابر موشک‌های بالستیک است و با همراهی ۱۰۰ سرباز آمریکایی برای به‌کارگیری آن، به رژیم صهیونیستی فرستاده شد.

در این مسابقه تسلیحاتی که نیازی به اعلام نداشت، روس‌ها موفق شدند بقایای کارخانه‌های موشک‌سازی نازی‌ها را پس از شکست آلمان به دست آورند و آمریکایی‌ها نیز بیشتر دانشمندان آلمانی را که در برنامه موشکی نازی‌ها کار می‌کردند، جذب کردند. موشک‌های بالستیک به آن دسته از موشک‌ها اطلاق می‌شود که برای رسیدن به هدفی از پیش تعیین‌شده، مسیر خود را طی می‌کنند. مسیر بالستیک مسیری منحنی و شبیه به یک قوس بزرگ است که از لحظه پرتاب موشک تعیین می‌شود.

برای مقایسه، ایستگاه تولید انرژی رادار سامانه «پاتریوت» به دو مولد برق با ظرفیت ۱۵۰ کیلووات نیاز دارد، در حالی که رادار سامانه «تاد» تقریباً ۱۰ برابر این مقدار انرژی مصرف می‌کند و به دو واحد توان اصلی با ظرفیت ۱.۱ مگاوات نیاز دارد که به شدت سوخت مصرف می‌کنند و به همین دلیل ترجیح داده می‌شود به شبکه برق اصلی کشور متصل شوند.

عنصر حیاتی دیگر در این سامانه، مرکز فرماندهی و کنترل است که می‌توان آن را مغز متفکر سامانه دانست. وظیفه آن جمع‌آوری داده‌های ورودی از سیستم‌های رادار و تعیین تهدیداتی است که نیازمند مقابله فوری هستند و صدور دستور شلیک موشک‌های رهگیر را بر عهده دارد. با این حال، آمریکا تنها کشوری نیست که در توسعه سامانه‌های دفاع موشکی پیشرفته فعالیت می‌کند. در کنار سامانه دفاع موشکی «تاد»، چندین سامانه قدرتمند دیگر نیز وجود دارند که توسط ارتش‌ها و دولت‌های مختلف توسعه یافته‌اند.کلمه THAAD مخفف عبارت «پدافند هوایی مرحله پایانی ارتفاع بالا» است و سامانه‌ای است که تمرکز آن بر رهگیری موشک‌های بالستیک کوتاه و میان‌برد در مرحله نهایی قرار دارد و برد آن به ۲۰۰ کیلومتر و ارتفاع رهگیری آن به ۱۵۰ کیلومتر می‌رسد.

هرچند سامانه «تاد» یکی از جدیدترین و کارآمدترین سامانه‌های دفاع موشکی آمریکا است، اما تنها سامانه مشهور و قوی در این حوزه نیست. برخی از کارشناسان نظامی معتقدند که سامانه‌های دفاع موشکی «اس -۴۰۰» و «اس -۳۰۰» تهدیدی مرگبار برای بیشتر انواع جنگنده‌ها و بمب‌افکن‌های رادارگریز پیشرفته به‌شمار می‌روند. تنها جنگنده‌های آمریکایی «اف -۲۲ رپتور»، «اف -۳۵» و بمب‌افکن رادارگریز «بی -۲ اسپیریت» قادرند در مناطقی که تحت حفاظت این سامانه‌های دفاعی قرار دارند، پرواز کنند.

این خبر را خلاصه کرده ایم تا بتوانید سریع آن را بخوانید. اگر به خبر علاقه مند هستید، می توانید متن کامل را اینجا بخوانید. ادامه مطلب:

MashreghNews /  🏆 5. in İR

ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها

Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.

به صدا درآمدن آژیرها، خروج بلینکن از تل‌آویو را به تاخیر انداختبه صدا درآمدن آژیرها، خروج بلینکن از تل‌آویو را به تاخیر انداختارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد، امروز (چهارشنبه) در پی به صدا درآمدن آژیرهای هشدار حمله هوایی در مرکز و شمال اراضی اشغالی، خروج آنتونی بلینکن از تل‌آویو به تعویق افتاد.
ادامه مطلب »

عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳عکس/ صفحه نخست روزنامه‌های چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳پایگاه‌های رژیم صهیونیستی زیر آتش سنگین موشک‌های حزب‌الله، حیفا و تل‌آویو زیر آتش حزب‌الله، پرونده شرکتی‌ها را به بایگانی نفرستید، تیتر برخی از روزنامه‌های چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳ است.
ادامه مطلب »

هراس آمریکا از هرگونه پاسخ ایران به تجاوزگری رژیم صهیونیستیتهران – ایرنا – همزمان با نگرانی آمریکا از هرگونه واکنش جدید ایران به تجاوزگری رژیم صهیونیستی، یکی از مقام های امنیتی دولت بایدن از تهران خواست تا حملات دیشب تل‌آویو را بی‌پاسخ بگذارد.
ادامه مطلب »

فرستاده آمریکا فردا عازم تل‌آویو می‌شودفرستاده آمریکا فردا عازم تل‌آویو می‌شودمنابع خبری از سفر فرستاده آمریکا به تل‌آویو در روز یکشنبه (ششم آبان ماه) خبر دادند.
ادامه مطلب »

آژیر خطر خروج بلینکن از تل‌آویو را به تعویق انداختآژیر خطر خروج بلینکن از تل‌آویو را به تعویق انداختبه گزارش شبکه شرق، ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد، امروز (چهارشنبه) در پی به صدا درآمدن آژیرهای هشدار حمله هوایی در مرکز و شمال اراضی اشغالی، خروج آنتونی بلینکن از تل‌آویو به تعویق افتاد.
ادامه مطلب »

جزئیات برنامه بلینکن در قاهرهجزئیات برنامه بلینکن در قاهرهقرار است وزیر خارجه آمریکا در سفر دوره‌ای خود به منطقه، پس از تل‌آویو به قاهره رفته و نقاط مورد اختلاف برای برقراری آتش‌بس را مورد بررسی قرار دهد.
ادامه مطلب »



Render Time: 2025-02-22 00:51:05