دکتر ظفرقندی وزیر بهداشت در همایش مهاجرت نخبگان، تبعیض و فرصتهای نابرابر را از علل مهاجرت برشمرد و گفت که مهاجرت نخبگان یک سرمایه سوزی است.
ظفرقندی گفت: تبعیض و فرصتهای نابرابر یکی از علل مهاجرت هستند؛ اگر فردی رتبهای دارد که فکر میکند شایستگی ورود به دانشگاه تهران را دارد، اما به دلیل بیعدالتی آموزشی این امکان برای او فراهم نمیشود، رتبه دارد ولی موانع و سهمیهها مانع میشود، همینجا تصمیم به مهاجرت میگیرد. چون میفهمد در ادامه هم این مسیر تکرار میشود.
ظفرقندی، وزیر بهداشت در همایش مهاجرت نخبگان علمی در ایران امروز گفت: ندیدن همه ابعاد ما را در راه حلها دچار مشکل میکند، اینکه بگوییم اقتصاد است اقتصاد است اقتصاد، شعرش خوب است، اما در عمل اینگونه نیست، البته بخش مهمی شرایط اقتصادی است. به گزارش ایرنا، وزیر بهداشت افزود: در حوزه پزشکی بسیاری از افراد هستند که کار مشخص و معین و خوبی دارند رتبه عالی در همه علم و هم عمل دارند استاد هستند، مطب دارند، زندگی خوبی هم دارند، اما مهاجرت میکنند. ظفرقندی تأکید کرد: بین افرادی که به کشورهای عربی میروند اسم آن را کاریابی میگذارم به دلیل شرایط اقتصادی و به دلیل ارزش پول به دلیل بسیاری از مسائل دیگر پزشکانی که به آمریکا و کانادا میروند بالای ۸۰ درصد مجبورند رشته پزشکی را کنار بگذارند، چون در آنجا نمیتوانند کار پزشکی کنند در واقع مبنای اقتصادی ندارد. واقعیتها را باید دقیق دید، همکاران به آن کشورها میروند اماً مدرک شان مورد قبول نیست سنشان هم طوری نیست که در آزمونهای آنجا بتوانند ورود پیدا کنند مجبورند به کارهای دیگر رو بیاروند. او ادامه داد: در حوزه پزشکی سرمایه سوزی اتفاق میافتد، در کلان مهاجرت نخبگان یک سرمایه سوزی است که شاید قابل محاسبه مادی و علمی نباشد و این سرمایهسوزی از دست رفتن ژنتیک برتر کشور است. زمانی که نخبگان یک کشور خارج شوند نسلی که از آن نخبگان خارج میشود یک آسیب جبران ناپذیری برای کشور ایجاد میکند نگاه کردن به حوزه اقتصاد لازم است ولی کافی نیست.
MİGRASYON NİHAB SİSTEMİKSORUNLAR EĞİTİM EKONOMİK
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
استاد دانشگاه: هجرت نخبگان توبیخی نباشد، باید مدیریت اجتماعی و سیاسی کنیمعلیرضا صادقزاده در نشست مهاجرت نخبگان در فرهنگ ملی و اسلامی، بر مدیریت اجتماعی و سیاسی در جهت حفظ نخبگان و توقف مهاجرت آنها تاکید کرد.
ادامه مطلب »
کاظمی: آموزش و پرورش به اولویت اول کشور تبدیل شده استوزیر آموزش و پرورش در نشست صمیمی با نخبگان فرهنگی شهرستان تویسرکان، تأکید کرد که تعلیم و تربیت بهعنوان زیرساخت اصلی توسعه، مولد سرمایه انسانی و فرهنگی جامعه است.
ادامه مطلب »
بازیسازی در ایران: فیلترینگ، تحریم و مهاجرت آزاردهندهامین شهیدی، در گفتوگو با ایسنا، چالشهای بازیسازان دیجیتال در ایران را مورد بررسی قرار داده و به فیلترینگ، تحریم و مهاجرت نخبگان به عنوان مهمترین مشکلات اشاره کرد.
ادامه مطلب »
وزیر بهداشت از مهاجرت نخبگان علمی به دلیل شرایط اقتصادی و بی عدالتی آموزشی گلایه کردمحمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، در همایش «مهاجرت نخبگان علمی در ایران امروز» از مهاجرت نخبگان به ویژه در حوزه پزشکی به دلیل متوسط شرایط اقتصادی کشور انتقاد کرد و گفت که بالای ۸۰ درصد پزشکان مهاجرت کننده مجبور به رها کردن رشته پزشکی می شوند. وی همچنین به بی عدالتی آموزشی و محدودیت تعاملات بین المللی به عنوان عوامل دیگر مهاجرت نخبگان اشاره کرد.
ادامه مطلب »
آیت الله مکارم شیرازی: نخبگان سرمایه ملت و باید از ظرفیت آنها استفاده شودآیت الله مکارم شیرازی در دیدار با وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، نخبگان را سرمایه اصلی هر ملت دانست و بر ضرورت استفاده از ظرفیت آنها برای آبادانی مملکت تاکید کرد. وی همچنین به معضلات اخلاقی در دانشگاه ها، مشکلات اساسی جوانان، قطعی های برق و افزایش نرخ ارز اشاره و خواستار حل این مشکلات شد.
ادامه مطلب »
افزایش ۸۲ درصدی مهاجرت نخبگان؛ نیازمند وزارتخانه مهاجرت هستیمتهران-ایرنا- «بهرام صلواتی» یکی از کارشناسان شرکت کننده در همایش مهاجرت نخبگان علمی میگوید: مهاجرت نخبگان از ایران در سالهای اخیر، از ۶۰ هزار به ۱۱۰ هزار نفر رسیده یعنی رشد ۸۲ درصدی داشته است. به نظر میرسد مساله مهاجرت تحصیلکردگان به خوبی فهم نشده و نیازمند ایجاد وزارتخانه مهاجرت هستیم.
ادامه مطلب »