طبقه نخبه افغانستانی همچنان در ایران حضور دارند. مطابق آمارهای دولت ایران، بزرگترین گروه سرمایهگذار خارجی در ایران تاجران و سرمایهگذاران افغانستانی هستند و طبق بررسیهایی که استادان و پژوهشگران افغانستانی انجام دادند، ایران بیشترین شمار دانشجویان و استادان افغانستانی را میزبانی میکند.
به گزارش ایرنا، نشستی با عنوان «مساله شناسی مهاجرین افغانستانی در ایران: الزامات و بایستههای سیاسی» روز چهارشنبه ۲۱ آذر به صورت برخط توسط گروه جمعیتشناسی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد.
وی افزود: از نظر رتبه فساد اقتصادی در بین ۱۸۰ کشور جهان در سال ۲۰۲۳ رتبه ۱۶۲ را داشته است. از منظر سیاسی اگر نگاه کنیم، خفقان و سرکوب آشکاری را در این کشور میشود دید؛ مطابق فتواهایی که داده شده مخالفان نظام واجب القتل هستند و در گزارش خانه آزادی در سال ۲۰۲۴ رتبه افغانستان از منظر آزادی سیاسی از نمره ۱۰۰ نمره ۶ است؛ یعنی تقریبا میشود گفت هیچ گونه آزادی سیاسی در این کشور وجود ندارد و هیچ حزبی فعال نیست و افراد هم بلافاصله سرکوب میشوند.
در کنار این به خاطر فقر اقتصادی، شمار زیادی از مردم تنگدست هم مجبور به مهاجرت شدند. بنابراین نزدیکترین جایی که اینها میتوانستند ورود داشته باشند به دو کشور همسایه پاکستان و ایران بوده است. اگر بحث مهاجرین سوری را هم نگاه کنیم، در سالهای ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ عمدتا به سمت ترکیه و اردن و لبنان اتفاق افتاد یا مهاجرت افغانستانیها که به جرات میتوانیم بگوییم یک سوم جمعیت افغانستان الان خارج از افغانستان هستند و این مهاجرتها به شکل یک پروسه طولانی بوده است و پایدارترین شکل مهاجرت اجباری در دنیا محسوب میشود.
نکته دیگری که مطرح میشود بحث بازار است. آیا بازار نیاز دارد؟ آیا آمایش و توزیع مهاجرین مبتنی بر نیاز بازار بوده؟ یکی از بحثهای خیلی مهمی که در این حوزه هست، نیازهای اقتصادی است که در جامعه مطرح میشود. ما خیلی وقتها میزان بالای بیکاری را ربط میدهیم به بحث حضور مهاجرین افغانستانی، در حالی که بیکاری در ایران یک ماهیت تحصیل کرده و دانشگاهی دارد و بیشتر در گروه تحصیل کرده دانشگاهی است.بنابراین اینجا بازار خیلی تعیینکننده موضوع است.
بنابراین ما هم به لحاظ بحث نهادسازی، هم شبکهسازی و هم به لحاظ بحث فرهنگ سازی نیاز داریم که بیشتر در حوزه مهاجرین افغانستانی به ویژه در سیاستگذاری اجتماعی فعال باشیم.عباس علیپور، مدیر کل تقسیمات کشوری وزارت کشور و آخرین سخنران نشست گفت: در مورد مسائل افغانستان و مهاجرین افغانستانی در داخل کشورمان چند طیف وجود دارد که آنها را به طیف خوشبینها ،طیف بدبینها و طیف واسطها تقسیم میکنند.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
مقام دانشگاه تهران: فقط برای حفظ نظم و آرامش، تذکر بیحجابی نمیدهیمرئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران ضمن انتقاد از وضعیت حجاب در دانشگاههای ایران، گفت فقط بهخاطر «حفظ نظم و آرامش» است که در مورد وضعیت بیحجابی به دانشجویان چیزی نمیگوییم.
ادامه مطلب »
گزارش شاخص هوش مصنوعی ایران ۱۴۰۳ (Iran AI Index 2024)گزارش شاخص هوش مصنوعی ایران از انجام مطالعه سازمانی و میانرشتهای به بررسی وضعیت هوش مصنوعی در ایران پرداخت و هدف آن مقایسه وضعیت ایران با کشورهای منطقه در حوزههای مختلف است.
ادامه مطلب »
ادامه مسمومیتها؛ اینبار ۴۰ دانشجوی دانشکده علوم پزشکی شوشترشماری از رسانههای ایران و تشکلهای دانشجویی از مسمومیت غذایی دستکم ۷۰ تن از دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر رجایی تهران و اعزام شماری از آنها به مراکز درمانی خبر دادهاند.
ادامه مطلب »
وزیر بهداشت: حدود 300 دانشجو اخراجی بازگشت به تحصیل در وزارت بهداشتوزیر بهداشت دولت با اعلام تعداد دانشجویان اخراجی بازگشته به تحصیل در وزارت بهداشت و وزارت علوم، ادعا کرد که حدود 300 نفر از این دانشجویان در حال تحصیل هستند.
ادامه مطلب »
کاظمی قمی: خواهان گسترش مناسبات در زمینههای گوناگون با افغانستان هستیمکابل - ایرنا - حسن کاظمی قمی نماینده ویژه جمهوری اسلامی در امور افغانستان تاکید کرد که ایران خواهان گسترش مناسبات و همکاری با افغانستان در عرصه های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی است.
ادامه مطلب »
متوسط قیمت کالاهای خوراکی در آبان ماه اعلام شدتهران- ایرنا- مرکز آمار ایران بیشترین افزایش و کاهش قیمت در پنج گروه اقلام و کالاهای مختلف خوراکی در مناطق شهری کشور در آبان نسبت به ماه قبل آن را اعلام کرد.
ادامه مطلب »