سمیه گلپور گفت: باوجود افزایش مزد در برخی سالها هنوز کارگران نتوانستند در زمینه جبران گرانی از محل افزایش مزد به نصف میزان نرخ تورم پنجساله اخیر برسند.
اسبقیان: واگذاری سرخابیها مربوط به سازمان خصوصیسازی است/ وزارت ورزش از وظیفه نظارت خود عبور نخواهد کردبه گزارش خبرنگار ایلنا، موضوع تعیین حداقل دستمزد کارگران برای سال ۱۴۰۳ با توجه به نزدیک شدن روزهای پایان سال حساسیت تشکلهای کارگری را بیش از ادوار گذشته برانگیخته است.با اشاره به مذاکرات شورای عالی کار در این روزها اظهار کرد: نرخ تورمی که جامعه کارگری طی ۵ سال اخیر تجربه کرده است، حساسیت زیادی را در حوزه معیشت کارگران ایجاد کرده است.
رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگری تصریح کرد: عدم ترمیم مزد به میزانی که نرخ تورم را جبران کند، نیروی کار کشور را به مرور از بخش مولد اقتصاد به بخش نامولد کشانده و روند مهاجرت را از نیروهای دانشگاهی فرهیخته به نیروی کار ساده کشور و حتی کارگران ساختمانی نیز بسط داده است و این مسئله باید زنگ خطری را برای مسئولان به صدا درآورد. علت این امر این است که حداقل دستمزد در ایران با مقیاس قرار دادن قدرت خرید، یک پنجم تا یک چهارم کشورهایی مثل امارات، کویت، عمان، قطر و حتی ارمنستان است.
گلپور تاکید کرد: وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم هزاران میلیارد تومان هزینه کرده است تا بخش قابل توجهی از جامعه با آموزشی که میبیند، بتواند برای جامعه مفید واقع شود، اما وقتی ما نیروی کار دارای فوق لیسانس خود را در موقعیتی قرار میدهیم که به مشاغلی مثل واسطهگری و رانندگی و. . روی میآورد، عملاً تمام آن هزینههای هنگفت آموزشی را هدر دادیم.
گلپور ادامه داد: ما در جمهوری اسلامی هیچ حجتی بالاتر از قوانین بالادستی و سخنان صریح رهبری نداریم. وزرای اقتصادی دولت باید از خود بپرسند که آیا مذاکراتی که به عنوان نمایندگان دولت در شورای عالی کار در بحث تعیین مزد میکنند، مطابق با ماده چهل و یکم قانون کار و مواضع رهبری و نهادهای بالادستی نظام است یا مسیری در خلاف جهت آن را در سنوات مختلف طی میکنند؟ بجاست که مسئولان اگر دلسوز کارگران نیستند، دست کم دلسوز نظام بوده و سخنان رهبری این حاکمیت را روی زمین نگذارند.
وی ادامه داد: سیاستگذاری غلط دولت در زمینه مزد موجب شده بسیاری از نیروهای کار توانای ما شهروند درجه دو بودن در کشورهای دیگر و مهاجرت برای کار را به ماندن در کشور ترجیح دهند. این امر مستقیما به این دلیل است که اکثریت قاطع کارگران ما حتی با اضافه کار همچنان زیر خط فقر هستند. نیروی کار جوان فعال ما به صورت رایگان در اختیار دیگر کشورها قرار میگیرد و خودمان مجبور میشویم برای جبران کسری نیروی کار، اجازه حضور اتباع خارجی در بسیاری از مشاغلی که در گذشته حضور نداشتند را بدهیم.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
چرا «کارگران و بازنشستگانِ زیر خط فقر مطلق» جورِ فوتبال و هوادارانش را بکشند؟!سهام پرسپولیس به هیچ عنوان برای تامین اجتماعی انتفاعی ندارد و فقط زیان و سوخت است.
ادامه مطلب »
چرا تامین اجتماعی سرخپوش نشد/ استقلال و پرسپولیس در گاوصندوق بانکها؟واگذاری باشگاه پرسپولیس در شرایطی با مخالف هیات واگذاری به سازمان تامین اجتماعی روبهرو شد که صحبت از پیشنهاد بانکهای غیردولتی به میان آمده است.
ادامه مطلب »
واگذاری پرسپولیس به سازمان تامین اجتماعی به زیان بازنشستگان استحسن صادقی (رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری و معاون خانه کارگر) در واکنش به واگذاری سهام باشگاه پرسپولیس به سازمان تأمین اجتماعی در یادداشتی به این فرآیند براساس اصول سرمایهگذاری اتحادیه بین المللی ایسا اعتراض کرد.
ادامه مطلب »
پشتپرده اصرار دولت به واگذاری پرسپولیس به سازمان تامین اجتماعی؛ پای بدهی در میان است؟اگرچه سالهاست دولتهای مختلف به دنبال واگذاری باشگاههای دولتی فوتبال به بخش خصوصی بودهاند بااینحال تاکنون این امر به واقعیت نپیوسته است. به گزارش دنیای اقتصاد، سازمان خصوصیسازی از ابتدای دولت سیزدهم،به این موضوع ورود کرد و هماکنون اخبار حاکی از عزم دولت نسبت به واگذاری باشگاه پرسپولیس به سازمان تامین اجتماعی است.
ادامه مطلب »
تصویب انتقال پرسپولیس به تامین اجتماعی؛ بازنشستگان مخالفت هستند، وزیر کار افتخار میکندواگذاری باشگاه پرسپولیس به تامین اجتماعی بابت رد دیون به این سازمان، روز چهارشنبه ۱۶ اسفند، در دولت تصویب شد تا انتقادات از این تصمیم به اوج برسد.
ادامه مطلب »
مبلغ و زمان واریز عیدی بازنشستگان و بیمه روستایی مشخص شدبه گزارش شبکه شرق، با اعلام سازمان تامین اجتماعی و صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر، عیدی بازنشستگان و مستمریبگیران روستایی واریز خواهد شد.
ادامه مطلب »