رجایی در گفتوگو با ایلنا: مرحوم هاشمی بالانسکننده بین مردم و حاکمیت بود/ اگر آقای هاشمی این روزها حضور داشت، در جهت اقناع حاکمیت چانهزنی میکرد
غلامعلی رجایی مشاور پیشین مرحوم آیتالله هاشمی رفسنجانی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، در پاسخ به این سوال که با توجه به جایگاه مرحوم هاشمی، اگر ایشان بود در شرایط فعلی برای تقویت وحدت ملی و انسجام میان ملت و حاکمیت چه اقداماتی را انجام میداد، گفت: یکی از ویژگیهای مرحوم آقای هاشمی این بود که بالانسکننده بین مردم و حاکمیت بودند. قبل از آنکه آقای هاشمی پست ریاستجمهوری را تحویل دهند، در این موضع نبودند.
مشاور پیشین مرحوم هاشمی تصریح کرد: آقای هاشمی به دلیل برخورداری از بیش از ۶ دهه تجربه سیاسی در دیپلماسی داخلی و خارجی میتوانست سنگ محک خوبی برای جریان اعتدال در نظام باشد. به طور مثال در موضوع گرانی قیمت بنزین و ناآرامیهای پس از آن، برخی کشته شدند و تعدادی را شهید محسوب کردند، در حالی که میشد هیچ کدام از این اتفاقات رخ ندهد.
وی افزود: در اینکه کشور به تغییر نیاز دارد شکی نیست. قانون اساسی قاعدتا نقایصی دارد اما در عین حال باید کماکان قانون محور کنشهای ما باشد و ما همه باید به قانون اساسی برگردیم برخی از مسائل و مشکلات موجود با توجه به ظرفیت قانون اساسی قابل حل است. مانند حل مشکلات بین مردم و حاکمیت با توجه به اصل همهپرسی نباید ظرفیت قانون اساسی را رها کرد. اگرچه قانون اساسی ایراداتی دارد اما به نظرم اصول معطلهای دارد که باید احیا شوند.
این فعال سیاسی در پاسخ به این سوال که رابطه بین مردم و حاکمیت را به چه شکلی میتوان پیوند داد تا این نارضایتی که نزد مردم وجود دارد ترمیم شود، گفت: نارضایتی مردم عمدتا معیشتی است و دولت باید برای آن راه حل اساسی پیدا کند. مشکلات معیشتی، ارزش پول ملی و اشتغال جوانان تا ۸۰ درصد قابل است. ما در زمان جنگ مشکلاتی داشتیم که مردم پذیرفتند به دلیل معذوریتهایی که وجود داشت، با آن محدودیتها کنار بیایند.
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
آیتالله هاشمی رفسنجانی نماد عقلانیت و میانهروی در نظام بود/ تا مکتب هاشمی زنده است، تخریبها هم ادامه داردفرزند آیت الله هاشمی گفت: عقلانیت و میانه روی، مهمترین ویژگی شخصیتی مرحوم هاشمی بود که امروز خلا آن در حکمرانی و سیاست ورزی بیش از هر زمان دیگری احساس میشود، پرهیز از افراط و تندروی در مدیریت کشور، موجب کاهش هزینهها، نارضایتیها و افزایش کارآمدی میشود، حضور منتقدین را به عنوان فرصت تلقی کردن نه تهدید و برخورد با آنها، نشانه عقلانیت یک سیستم است که امروز به آن نیاز داریم.
ادامه مطلب »
تاثیر وسوسه بر جوان با تبیین برطرف میشود نه باتومرهبر انقلاب: *در اغتشاشهای اخیر مهمترین بخش کار، تبلیغات بود *میخواستند وانمود بکنند که مخالف ضعفهای کشورند اما در واقع میخواستند نقاط قوت ما را متوقف کنند ما مشکل اقتصادی و معیشتی مردم را داریم اما آیا مشکل با آتش زدن سطل آشغال حل میشود؟
ادامه مطلب »
برنامه هفتم را کجا مینویسند در دولت یا مجلس؟برنامه هفتم را فوریترین برنامه در 75 سال گذشته نامیدهاند. این فوریت اگرچه با سایر تصمیمات و دستورهای رئیسجمهور و قید مکرر «فوری، سریع و انقلابی» تناسب تام و تمام دارد اما با انصاف باید گفت دولت به همان اندازه که فرایند تدوین این برنامه را غیرمشارکتی و بسته طی کرده، در عمل تعجیلی برای ارائه این لایحه به مجلس نداشته و ندارد و اگر با خودش بود به همان برنامه هفت هزار صفحهای بسنده میکرد.
ادامه مطلب »
هوای تهران فاجعه بار است/ چه کسی پاسخگوی این وضعیت است؟ظهر امروز جلسه بررسی «قانون هوای پاک» با حضور دادستان تهران، معاونان و سرپرستان نواحی مختلف دادستانی تهران و دستگاههای مسئول در این حوزه برگزار شد.
ادامه مطلب »
رونمایی از درآمدهای پنهان/ با تقسیم درست بودجه هیچ سفرهای خالی نمیمانداگر پولها درست هزینه شود، بودجه برای اشتغالزایی، برای رفع بحران صندوقها و برای تحقق اصل ۲۹ قانون اساسی (تامین خدمات بیمهای و درمانی رایگان برای آحاد مردم) وجود دارد.
ادامه مطلب »
تاثیر افزایش نرخ دلار بر بازار کالا از سه ماه آینده/ مجلس باید در مورد کسر بودجه پاسخگو باشداستاد اقتصاد دانشگاه خوارزمی اظهار داشت: افزایش نرخ دلار اول در بازار داراییها اثر خود را نشان میدهد و تخلیه میشود و طلا، خودرو، مسکن و بازار سرمایه بین یک تا سه ماه اثر افزایش نرخ دلار را نشان میدهند. اما در بازار کالا و خدمات، فرضا افزایش 30 درصدی نرخ دلار در دو ماه گذشته، اثر خود را در بازه زمانی سه تا 9 ماه به مردم نشان میدهد و از سه ماه آینده اثرات آن در بازار کالا و خدمات شروع خواهد شد.
ادامه مطلب »