ابوطالبی، معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور در دوره روحانی، با عنوان «ضرورت و فوریّت مذاکره جامع و مستقیم با آمریکا» در مطلبی نوشت: زمان در گذر است و تا اکتبر ۲۰۲۵ راه درازی در پیش نیست. این بحث را در سطح ملی و در یک «تاریخچه» و «چهارعرصهی جامعهشناسی، سیاست، دیپلماسی و اخلاق» گشوده و سرفصلهای این دفاع را بیان خواهم کرد.
ابوطالبی، معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور در دوره روحانی نوشت: باورم این است که دلائلِ عقلانی و شواهدِ تاریخی در دفاع از مذاکره مستقیم و جامع با آمریکا، ضرورت و فوریّت آن، و حل و فصل بیش از چهار دهه نزاع بینتیجه، آنقدر فراواناند که میتوان در دفاع از آن کتابی قطور نوشت؛ و از همین رو است که این بحث را باز مینمایم تا تضارب آراء به نتیجهای منطقی در کشور بینجامد.
*مذاکرهی اعتمادمحور ؛ که تفاهم و تعامل، محصول آن بود و در خلال سالهای ، با اعتمادمحوری ، برجام را پدیدآورد؛ ایران را از ذیل فصل هفتم منشور خارج ساخت، امید ملی را بازگرداند، تحرک ملی ایجاد کرد، مردم را به آینده امیدوار ساخت، کشور را به عرصهی توسعه بازگرداند، اقتصاد ملی را نجات بخشید، امینت و منافع ملی را تامین نمود، و…؛
*مذاکره بر لبهی پرتگاه یا ؛ آنچه که در صورت شکست به: بازگشت به فصل هفتم منشور، بازگشت تمامی تحریمهای بین المللی، خروج احتمالی از NPT، درگیری منطقهای و… خواهد انجامید.۲) هدف مذاکره، تامین منافع ملّی است، نه تغییر در خلق و خوی دیگران؛۴) مذاکره، جهت تعامل متوازن است، حتّی برای بکارگیری سپر و نیزه هم باید به مذاکره باور داشت؛
۷) مذاکره، امری ایدئولوژیک نیست؛ ارتباطی با «ظلمنکردن و زیر بار ظلم نرفتن» ندارد؛ هدف آن، اثبات یا ردّ «خوی زیادهخواهانه، ظالمانه و استکباری آمریکا» نیست؛ هیچ ارتباطی با «احیای هژمونی آمریکا» ندارد؛ «خیانتی به کل جهان» نمیباشد؛ و… و مگر مذاکرهی حماس با اسرائیل و نجات ملت فلسطین از نابودی، خیانت به آرمان فلسطین و کل جهان محسوب میشود؟!
ج) نسبت به آلام مشترکِ اجتماعی بیتفاوتی پدید میآورد، بیگانگیآفرینی میکند، بحرانهای اجتماعیِ وابسته را عمق میبخشد، بیهویتی فراملّی خلق میکند، چسبندگیهای تمدّنی را سست مینماید، به جای کاستن از وجههی جامعهی سیاسی از تابآوری ملّت میتراشد، و…؛ب) پیشران بودن سیاست ورزی در جامعه را ناسازگار مینماید، سیاست را متزلزل و پیوستگی امر سیاسی را نابهنجار میسازد، جامعه سیاسی را حولِ محوری غیرضرور قطبی مینماید، کنشهای سیاستمداران را ابهامآلود میکند، و….
MÜZAKERE AMERIKA İRAN DIPLOMASI İLGİLİLER SIYASET BAHAR
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
خامنهای: به توقعات آمریکا تن ندهمعلی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، بار دیگر بر عدم مذاکره با آمریکا تاکید کرد و از تصمیمگیران نظام خواست به منافع آمریکا و اسرائیل توجه نکنند.
ادامه مطلب »
مذاکره با ترامپ: روزنامههای ایران پالسهای جدیدی میدهنداین گزارش نگاهی به اظهارات اخیر مقامات ایرانی و تحلیل روزنامههای اصلاحطلب درباره مذاکره با آمریکا و احتمال توافق با ترامپ میپردازد.
ادامه مطلب »
نماینده پزشکیان خواستار مذاکره ایران با دونالد ترامپ شدنماینده مسعود پزشکیان در توسعه اقتصاد دریامحور میگوید مجموعه حاکمیت ایران به «مذاکره رودررو» با آمریکا رسیده و باید با دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب ایالات متحده، مذاکره کرد.
ادامه مطلب »
مذاکره با ترامپ پیشنهاد سادهلوحانه یا خیانت به منافع ملی؟!مدعیان اصلاحات با وجود کارنامه سیاه آمریکا در مذاکره و توافق، همچنان پالس مذاکره را ارسال میکنند.
ادامه مطلب »
پاسداری از هویت ایرانی آذریها وظیفهای ملی استنماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه اردبیل با تأکید بر اهمیت تاریخ و ضرورت مقابله با تحریف آن، پاسداری از هویت ایرانی آذریها را وظیفهای ملی عنوان کرد.
ادامه مطلب »
تیراندازی در نیویورک؛ ۱۰ تن زخمی شدندبررسی حمله تروریستی نیواورلئان و موضوع امنیت داخلی آمریکا با حضور شهرام خلدی و جلیل روشندل
ادامه مطلب »