کوروش احمدی دیپلمات پیشین، در گفتگوی خود با خبرنگار ایلنا، درباره مذاکرات احتمالی ایران با آمریکا و نوع آن، اظهار نظر کرد.
کوروش احمدی دیپلمات پیشین در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، در رابطه با ارزیابی خود از صحبتهای اخیر وزیر امور خارجه کشورمان مبنی بر قصد مذاکره و رسیدن به یک توافق جامع، همچنین آغاز دور جدید گفتوگوهای معاونان سیاسی ایران و اروپا در ۲۴ دیماه سال جاری گفت: صحبتهای آقای عراقچی حاکی از اعلام آمادگی ایران برای مذاکره است، ولی تا به حال ایشان مشخص نکرده است که چه نوع مذاکرهای مدنظر است. جزئیات این موضوع مهم است. بنابراین عرض من این است که اعلام آمادگی برای مذاکره خوب است، لیکن کافی نیست.
وی ادامه داد: ایران از سال ۱۳۹۲ و ۱۳۹۳ تا این اواخر با آمریکا به اشکال مختلف مذاکره کرده است. یک زمانی مذاکره مستقیم و رو در رو در سطح وزرای خارجه بود. سپس در دوران ترامپ، ایران ۱۵ ماه اول حاضر به مذاکره نشد. ترامپ دنبال مذاکره برای اصلاح برجام بود. ایران حاضر به مذاکره نشد تا مشخص شود، تیم مدنظر ترامپ از چه اصلاحاتی صحبت میکند. بعد از خروج ترامپ از برجام، دیگر مذاکرهای انجام نشد. بعد از ترور شهید سلیمانی نیز همه چیز به کما رفت. در اواخر دولت دوازدهم و در دولت سیزدهم، مذاکره غیرمستقیم ایران با ۴+۱ انجام شد و نه با آمریکا یعنی در یک مقطع حتی مذاکره غیرمستقیم با آمریکا هم نداشتیم و فرض بر این بود که ۴+۱ مطالبی را که از ایران میشنوند، به آمریکا منتقل میکنند. در دوره دولت سیزدهم، مذاکره غیرمستقیم انجام شد عمدتاً درباره برجام و برخی موضوعات دیگر هم به آن اضافه شد. در مورد مسائل هستهای توافقی هم تقریباً حاصل شد، ولی به دلایل مختلف هرگز نهایی نشد. این تحلیلگر مسائل بینالملل با بیان اینکه مسئله مهم این است که چه نوع مذاکرهای باید مدنظر باشد، عنوان کرد: الان آلترناتیوهایی که داریم، یکی این است که یک مذاکره غیرمستقیم به همان سنت دولت سیزدهم داشته باشیم یا اینکه مذاکره مستقیم در مورد برجام و مسائل هستهای با آمریکا داشته باشیم به همان سبکی که در ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۴ انجام میشد
MİZAKRATE AMERİKA İRAN BİRJOM İHSTİLE
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
شریعتمداری: مذاکره با آمریکا خواب، مستی یا دیوانگی استحسین شریعتمداری، نماینده علی خامنهای در روزنامه کیهان، در سرمقاله خود با انتقاد از طرح مذاکره با آمریکا، آن را خواب، مستی یا دیوانگی خواند.
ادامه مطلب »
آمریکا «تماسهایی مستقیم» با گروه هیأت تحریر الشام داشته استوزیر خارجه آمریکا اعلام کرد که واشنگتن «تماسهایی مستقیم» با گروه هیأت تحریر الشام داشته است.
ادامه مطلب »
یا خوابند، یا مستاند یا دیوانهاند!حسین شریعتمداری، مدیرمسئول روزنامه کیهان، در یادداشتی به نقد حامیان مذاکره با آمریکا پرداخت و آنها را «سادهلوح»، «ناکارآمد»، «فریبکار» یا «دیوانه» توصیف کرد.
ادامه مطلب »
نماینده پزشکیان خواستار مذاکره ایران با دونالد ترامپ شدنماینده مسعود پزشکیان در توسعه اقتصاد دریامحور میگوید مجموعه حاکمیت ایران به «مذاکره رودررو» با آمریکا رسیده و باید با دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب ایالات متحده، مذاکره کرد.
ادامه مطلب »
۳ آلترناتیو ایران در صورت آغاز مذاکرات/ مشکل اصلی ما با آمریکاستدیپلمات بازنشسته وزارت امور خارجه گفت: آلترناتیوهایی که ما برای مذاکره داریم، یکی این است که یک مذاکره غیرمستقیم به همان سنت دولت سیزدهم داشته باشیم یا اینکه مذاکره مستقیم در مورد برجام و مسائل هستهای با آمریکا داشته باشیم به همان سبکی که در ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۴ انجام می شد. یک حالت دیگر هم این است که مذاکرات مستقیم و جامع راجع به همه موضوعات صورت گیرد.
ادامه مطلب »
ایران در دوراهی مذاکره یا جنگ با آمریکا15 روز مانده به آغاز ریاست جمهوری ترامپ، ایران در دوراهی مذاکره با آمریکا یا درگیری قرار دارد. در ایران، اختلاف نظر بر سر مذاکره با آمریکا به میان حاکمیت و دو جناح موافق و مخالف آن کشیده شده است.
ادامه مطلب »