در پی ناآرامیها در قزاقستان، دبیرخانه سازمان پیمان جمعی آسیای میانه به رهبری روسیه تصمیم گرفت نیروهای نظامی شامل واحدهایی از روسیه، را تحت عنوان «نیروی حافظ صلح» برای کمک به سرکوب معترضان و تثبت اوضاع به قزاقستان اعزام کند. به این ترتیب، بار دیگر شاهد حضور و مداخله نظامیان روسیه برای حفظ حکومتهای متحد ولادیمیر پوتین، این بار در «خارج نزدیک» در منطقه آسیای میانه هستیم.
سازمان پیمان امنیت جمعی در حوزهٔ آسیای میانه و قفقاز بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی به رهبری و توسط روسیه و عمدتا با هدف متحد نگه داشتن جمهوریهای سابق و نیز برای محدود کردن گسترش ناتو و نفوذ آمریکا بنیان گذاشته شد تا مسکو همچنان بازیگر اصلی در آسیای مرکزی و قفقاز باقی بماند. اعضای کنونی این سازمان عبارتند از: روسیه، ارمنستان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و بلاروس. جمهوری آذربایجان، ازبکستان و گرجستان از اعضای سابق این پیمان بودند که از آن خارج شدند.
در طول شب کارگران چندین شرکت و کارخانه دیگر به اعتصابیون می پیوندند. در هفدهم ژوئن، ناآرامیها به سرعت به بقیه کشور سرایت می کند. صدها هزار نفر به خیابان های شهرهای اصلی آلمان شرقی، لایپزیگ، ماگدبورگ و درسدن سرازیر می شوند. بسیاری از معترضان به اتهام «ضد انقلاب و عوامل سازمان های تروریستی و جاسوسی» محاکمه و برخی اعدام می شوند و نهایتا دولت آلمان شرقی با کمک پدرخوانده پرقدرت، اتحاد جماهیر شوروی موفق می شود به اعتراضات و ناآرامی ها پایان دهد. سه سال پس از مداخله نظامی شوروی در آلمان شرقی، مسکو نیروهایش را برای خاموش کردن اعتراضات که بعدها به «انقلاب مجارستان» شهرت یافت به بوداپست اعزام می کند.
به موجب این پیمان، ستاد فرماندهی یگانه ای برای تمام نیروهای مسلح کشورهای عضو به وجود آمد. دولتهای امضاکنندهٔ این پیمان متعهد شدند که در روابط خود از تهدید و بکار بردن زور خودداری کنند و هرگاه به هریک از دولتهای عضو در اروپا حمله شد، با تمام نیرو به آن یاری دهند.نشست مذاکراتی که به پیمان ورشو انجامید تنها پنج روز پس از رسمیت یافتن «اتحادیهٔ اروپای غربی» و بازگشت حاکمیت کامل به آلمان غربی تشکیل شد.
دورانی که حزب حاکم، حزب کمونیست چکسلواکی قصد داشت با اصلاحات چهره ای انسانی از «سوسیالیسم» به نمایش بگذارد؛ «سوسیالیسمی در اختیار انسان». این اصلاحات با روی کار آمدن الکساندر دوبچک در پنجم ژانویه سال ۱۹۶۸ آغاز شد و در ۲۱ اوت همان سال پس از حمله نیروهای عضو پیمان ورشو به چکسلواکی پایان یافت. ناامیدی از بهار پراگ صدها هزار تن از شهروندان چکسلواکی را روانه کشورهای غربی کرد. یکی از آنها میلان کوندرا نویسنده شهیر «سبکی تحمل ناپذیر هستی» است که پس از سرکوبها در فرانسه مستقر شد. بهار پراگ الهام بخش بسیاری از جنبش های فرهنگی و مردمی در دهه هفتاد و هشتاد میلادی شد.
پوتین منفورترین رئیس جمهور دنیا البته حق چپول هاست که پوتین مادرشونو به گا بده پشت ترامپ رو خالی میکنن حالا پوتین تا دسته بهشون فرو میکنه دوس دارم مادر این اروپایی ها رو بگاد
ایران آخرین اخبار, ایران سرفصلها
Similar News:همچنین می توانید اخبار مشابهی را که از منابع خبری دیگر جمع آوری کرده ایم، بخوانید.
گسترش دامنه اعتراضات در قزاقستان؛ پیمان امنیتی به رهبری روسیه نیرو اعزام میکندبا گسترش دامنه اعتراضات سراسری در قزاقستان، رئیس جمهوری این کشور از «سازمان پیمان امنیت جمعی»، سی اس تی او، به رهبری روسیه درخواست کمک کرده است. آیا اردوغان قصد ندارد به کمک برادران قزاقستانی خود بشتابد؟
ادامه مطلب »
بارش برف سنگین در شرق آمریکا و گرفتار شدن صدها خودرو در بزرگراهی در حومه پایتخت🔺بارش برف سنگین و وزش باد شدید موجب قطع برق و بسته شدن جادهها در بخشهایی از شرق آمریکا، از جمله واشنگتن دیسی پایتخت کشور و ایالتهای همسایه، یعنی ویرجینیا و مریلند، شده است. ⬇ بیشتر بخوانید: بی حجابی و بدحجابی باعث بارش شدید برف و کولاک شد ایران بی حجابی فقط در بورس و اقتصاد تاثیر میگذارد امریکا و اروپای کافر چهار فصل دارند.فصل ما تابستان بی آبی زمستان کم آبی
ادامه مطلب »
بورل در خط مرزی شرق اوکراین: تجاوز روسیه عواقب عظیمی خواهد داشتآقای بورل در جریان سفر روزه خود ابتدا در خط مرزی شرق اوکراین حاضر شد، جایی که جداییطلبان مورد حمایت روسیه با نیروهای دولتی اوکراین در جنگی تقریبا هشت ساله هستند؛ جنگی که تا کنون بیش از ۱۳ هزار و ۲۰۰ کشته بر جای گذاشته است. ولی از تجاوز امریکا استقبال میشود
ادامه مطلب »
حمله روسیه به ایستگاه توزیع آب در ادلبحمله روسیه به ایستگاه توزیع آب در ادلب بیش از 300 هزار غیرنظامی را بدون آب گذاشت. - خبرگزاری آناتولی نیروهای روسی و پیمانکارنش درهرجای کره خاکی باید کشته بشن
ادامه مطلب »
شورش و اعلام وضعیت اضطراری در قزاقستان؛ رئیس جمهوری از روسیه کمک خواستنقطه آغاز اعتراضات روز یکشنبه پس از اعلام افزایش قیمت گاز مایع طبیعی، الانجی در شهر «ژانائوزن» واقع در منطقهای سرشار از منابع طبیعی در غرب کشور آغاز شد و سپس به شهر بزرگ دیگر منطقه یعنی آقداغ در ساحل دریای خزر گسترش یافت.
ادامه مطلب »